آشپزیتعبیر

خاصیت لعاب برنج و آشنایی با خواص و کاربردهای لعاب برنج

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

خاصیت لعاب برنج چیست

طبیعت لعاب برنج معتدل و خشک می باشد. در کتب طب سنتی ذکر شده که اگر برنج در آب جوشانده شود،

آب جوشیده آن دارای طبع گرم و جرم آن دارای طبع سرد می باشد.

(این دو اگر در کنار هم باشند باعث اعتدال مزاج برنج می شوند).ارزش غذایی آب برنج (یک فنجان)

کالری : ۱۲۵ کربوهیدرات : ۳۰ گرم . مصلح برنج : زعفران، شوید، زیره سیاه و خیساندن در آب نمک

آب برنج سرشار از آنتی اکسیدان، انواع آمینو اسید ها، ویتامین های خانواده B، ویتامین A، ویتامین C، ویتامین E

و مواد معدنی از جمله کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر، پتاسیم، منگنز، سلنیوم و مس می باشد.

آب برنج قرن هاست که توسط مردم کشور های چین و ژاپن برای شستشوی موی سر و زیبایی پوست صورت استفاده می شود.

آب برنج یکی از بهترین روش های طبیعی و خانگی برای کاهش چین و چروک صورت و چروک دور چشم بوده که به جوانسازی پوست صورت کمک می کند.

علاوه بر این آب برنج برای کاهش لک های پوست صورت که با افزایش سن ایجاد می شوند هم مفید است.

آب برنج به عنوان یک تونر طبیعی پوست عمل کرده که با افزایش جریان خون در پوست

باعث صاف شدن و درخشان شدن و روشن تر شدن رنگ پوست صورت می شود.

افرادی که دچار آفتاب سوختگی شده‌اند، می‌توانند صورت خود را با آب برنج شستو داده و قرمزی و سوزش پوست خود را برطرف کنند.

آب برنج از پوست در برابر اشعه‌های خورشید نیز محافظت می‌کند.آب برنج می‌تواند دمای بدن را متعادل کند.

افرادی که تب دارند می‌توانند با نوشیدن آب برنج، دمای بدن خود را کاهش دهند.

“پروتئین های برنج می تواند تار های مو را تقویت کرده و مو خوره ها را از بین ببرد”.

این ماده حاوی کربوهیدرات، مواد معدنی و ویتامین هایی است که یک محیط متعادل را در پوست سر تقویت می کند تا فولیکول ها سالم بمانند؛

بنابراین با اینکه ثابت نشده است که آب برنج باعث تسریع رشد مو ها میشود، اما می تواند باعث درخشندگی، سالم تر و پر رنگ تر شدن آن ها شود.

آب برنج دارای آنتی‌اکسیدان و انواع ویتامین از جمله A و C بوده که موجب تقویت سیستم ایمنی شده و بدن را در برابر انواع بیماری‌ها مقاوم می‌کند.

آب برنج شامل مقدار زیادی کربوهیدرات و نشاسته است؛ در نتیجه نوشیدن آب برنج برای چاقی صورت و بدن مؤثر است.

در ضمن ماسک آب برنج الاستیسیته پوست را افزایش داده و موجب چاقی صورت و گونه‌ها می‌شود.

آب برنج برای افزایش وزن زنان باردار در دوران بارداری مفید است.

آب برنج حاوی مقادیر بالای انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که به بهبود رشد جنین و سلامت زنان باردار در دوران بارداری کمک می کند.

آب برنج برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری مفید می باشد.

آب برنج به افزایش انرژی و درمان سریع تر زخم های ناشی از زایمان در زنان باردار کمک می کند.

با این وجود فراموش نکنید قبل از مصرف آب برنج در دورا بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

اسید آمینه موجود در آب برنج، افزایش حجم عضلات را به همراه داشته و برای بدنسازان مفید است.

همچنین باعث افزایش انرژی و استقامت بدنی ورزشکاران می‌شود. آب برنج شامل انواع ویتامین‌ها، اسیدهای آمینه و مواد معدنی است.

به همین دلیل به صورت طبیعی خاصیت ضد التهابی داشته و برای پیشگیری و درمان بیماری‌های التهابی مؤثر است.

یکی از بهترین خواص و فواید آب برنج این است که باعث آرامش ذهن و بدن می شود.

به این منظور مقداری آب برنج را به وان حمام اضافه کنید و به مدت ۳۰ دقیقه در آن بنشینید تا ذهن شما آرام شود.

یکی دیگر از خواص آب برنج این است که به حذف شپش از روی موها کمک می‌کند.

برای انجام این درمان آب برنج را روی تمام قسمت‌های مو بمالید.

اجازه بدهید به مدت ۱۵ دقیقه بماند. سپس آن را با آب ساده آبکشی کنید.

نوشیدن آب برنج به دلیل مقادیر بالای کربوهیدرات و نشاسته ای که دارد می تواند به چاقی بدن و در نتیجه چاق شدن صورت کمک کند.

استفاده روزانه از ماسک آب برنج هم با افزایش الاستیسیته پوست صورت می تواند به طور طبیعی باعث چاقی صورت

و گونه ها شود.مقادیر بالای مواد مغذی و کربوهیدرات های موجود در آب برنج

به افزایش انرژی بدن کمک می کنند و عملکرد افراد را بهبود می بخشند.

آب برنج حاوی: آنتی اکسیدان ها مانند فنول و فلاونوئید ویتامین B6 ویتامین E نشاسته، پلی ساکارید

و سایر کربوهیدرات ها اسیدهای آمینه اسید های آلی . عوامل زیادی مثل استرس باعث شوره سر می‌شوند.

با اینکه شوره سر برای سلامتی خطرناک نیست، اما می‌تواند موجب ناراحتی افراد بشود.

آب برنج برای بر طرف کردن شوره سر مؤثر است. به این صورت که آب برنج باکتری‌هایی را که موجب شوره سر می‌شوند

از بین برده و باعث رهایی شما از این مسئله می‌شود.

آب برنج پخته شده دارای مزایایی سلامتی فراوانی است همه چیزی که شما برای پخت آن نیاز دارید،

سه قاشق غذاخوری برنج و دو فنجان آب است، اجازه دهید تا به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بماند

و به جوش آید. هیچگونه کره یا نمک را به آن اضافه نکنید.

زمانی که روی برنج کف ایجاد شد، شعله را خاموش کنید و اجازه دهید تا خنک شود و سپس آن را بنوشید.

بعضی از افراد ترجیح می دهند که برنج حدوداً ۳۰ دقیقه بپزد و بعد آن را استفاده کنند،

زیرا معتقدند که در این صورت مزایای بیشتری خواهد داشت ؛ به هرحال اکنون که می دانید

آب برنج چگونه تهیه می شود، بهتر است که از آن استفاده کنید.

نوشیدن آب برنج یک راه بسیار موثر برای سلامت سیستم گوارش است. مواد مغذی موجود در آن به کاهش یبوست کمک می کند.

علاوه بر این، حاوی فیبر بسیار زیادی است، که هر دو این مواد برای سیستم گوارش شما موثر و مفید خواهند بود

و آن را در بهترین حالت خود نگه می دارند.اگرچه تحقیقات در این باره همچنان کامل نیست

و صد در صد تایید نشده است، اما برخی منابع معتقدند که آب برنج پخته شده توانایی پیشگیری از بیماری آلزایمر را دارد

و یکی از مهمترین مزایای استفاده از آب برنج پخته شده است .

آشنایی با دیگر خواص لعاب برنج

برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص لعاب برنج آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.

آشنایی با لعاب برنج

لعاب برنج، آب نشاسته ای است که بعد از خیساندن یا پخت به همراه سایر مواد مغذی درآب باقی می ماند.مدت زمان مطالعه

از قرن ها پیش کشورهای چین, ژاپن و آسیای جنوبی از لعاب برنج برای زیبایی موها استفاده می کردند.

در ژاپن موهای بلند را با استحمام درلعاب برنج سالم نگه می داشتند.

لعاب برنج میزان شکستگی موها را کاهش داده و قابلیت ارتجاعی موها را افزایش می دهد.

این لعاب حاوی ماده ای به نام اینوزیتول است که این ماده با اثر تقویت کنندگی روی موها باعث درخشندگی و صافی آنها می شود.

آب برنج (به انگلیسی : Rice juice یا Rice water) مایعی شیری رنگ سرشار از نشاسته است که در نتیجه ی آبکش کردن برنج پخته شده یا برنج خیس خورده به دست می آید.

زمانی که برنج را خیس می کنید و آن را می پزید، قطعا آب برنج را دور می ریزید. اما این مایع شیری باقی مانده هنگام خیساندن برنج فواید زیادی برای سلامت مو و فراتر از آن را دارد.

برنج دانه ای است که حاوی تعداد زیادی از مواد مغذی که وقتی در آب خیس می شود برخی از این مواد مغذی در مایع آزاد می شوند که می توانند برای مو یا پوست بسیار مفید باشند.

نخستین بار خانم های ژاپنی بودند که فواید آب برنج برای پوست را کشف کردند، چون متوجه شدند در مزارع کشت برنج دست هایشان بسیار نرم می ماند.

برنج یک ماده غذایی است که در همه جای دنیا پیدا می شود و در بین غلات جایگاه ویژه ای دارد.

این ماده غذایی خواص زیادی نیز دارد و علاوه بر انرژی رسانی به بدن نیازهای آن را نیز تامین می کند.

اول و مهمتر از همه آن است که بدانید آب برنج چه خواصی دارد؟

آب برنج زمانی که برای چند ساعت خیسانده می شود مایع ابری و شیری مانند را ایجاد می کند.

برخی از اب های برنج تخمیر می شوند که بدان معناست که مدت زمان بیشتری خیسانده شده است.

۷۵ تا ۸۰ درصد از دانه‌­های برنج را نشاسته­ تشکیل می‌دهد.

در نتیجه آنچه پس از آبکشی برنج باقی می‌ماند در واقع همان آب نشاسته است.

از طرفی آب برنج حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی بسیاری از جمله موارد زیر است:

آمینو اسیدها ویتامین های گروه B ویتامین E مواد معدنی آنتی اکسیدان ها

طرز تهیه لعاب برنج برای نوزاد

برای تهیه آن، دو قاشق غذا خوری برنج (بهتر است برای این منظور از برنج نیمه دانه استفاده شود.)

را با یک لیوان آب را روی شعله گاز قرار دهید تا بپزد و خوب لعاب دهد، زمانی که برنج خوب نرم شد

و هنوز مقدار کمی آب دارد (مانند وقتی که شعله زرد درست می‌کنید.)، آن را از روی شعله بردارید.

سپس آن را از صافی بسیار ریزی عبور داده، به طوری که فقط آب برنج رد شود، توجه داشته باشید

که هیچگاه از نمک در غذای نوزادان استفاده نکنید، زیرا این ماده غذایی جزو مواد ممنوعه برای کودکان محسوب می‌شود.

شما می‌توانید از یک حبه قند کوچک و خرد شده برای طعم دار کردن لعاب برنج برای نوزاد استفاده نمایید.

سعی کنید از لعاب برنج فقط در هفته اول شروع غذای کمکی، استفاده نمایید

و در هفته‌های بعد، غذا‌های دیگری مثل فرنی می‌توانید به نوزاد خود بدهید.

خواص لعاب برنج برای معده و اسهال

بعضی از مردم اطلاعاتی درباره مواد مغذی موجود در آب برنج نداشته و استفاده از آن را بی فایده می‌دانند.

در حالی که آب برنج موجب سلامتی بدن، درمان مشکلات گوارشی و معده می‌شود.

برای افرادی که دچار اسهال شدند مصرف منظم آب برنج توصیه می‌شود.

آب برنج شامل مقدار زیادی فیبر بوده که باعث می‌شود غذا راحت‌تر هضم شود.

همچنین با مصرف آب برنج درد معده برطرف شده و دستگاه گوارش سالم می‌ماند.

خواص لعاب برنج برای چاقی صورت

برای چاقی صورت با لعاب برنج همیشه لازم نیست آن را بخورید.

بلکه می توانید از آب برنج به عنوان یک ماسک استفاده کنید.

اگر هر روز با استفاده از یک پد نرم یا پنبه آب برنج را بر روی پوست خود بمالید الاستیسیته ی صورت شما افزایش می یابد

و همین امر موجب می گردد به مرور پوست گونه ها و به طور کلی صورت باز شده و صورت چاق تر و شفاف تر به نظر برسد.

زیرا بی شک هر چه پوست صورت چاق تر شود بازتر شده و در نتیجه شفاف نیز می شود.

پس چاق شدن و شفافیت صورت با آب برنج با استفاده از آن به عنوان ماسک نیز امکان پذیر است.

یکی از عواملی که می تواند موجب افتادگی، تیرگی و به نوعی لاغر و مریض دیده شدن پوست صورت شود کم آبی در بدن است.

چاق شدن صورت با آب برنج از طریق رفع کمبود آب بدن صورت می گیرد.

اگر آب برنج را به اندازه و به قاعده مصرف کنید بعد از مدت زمان مناسبی به اصطلاح عامیانه آب زیر پوست صورت شما می رود

و صورتتان تپل تر و زیباتر از قبل به نظر می رسد.

یکی از عومل مهم و تاثیر گذاری که باعث لاغری صورت و از بین رفتن طراوت و شادابی آن می شود استرس و ناراحتی است.

موضوعی که شاید در عصر سرعت و تکنولوژی تبدیل به یک موضوع همیشگی در زندگی اکثر انسان ها شده باشد.

اما اگر ماده ی غذایی مصرف نمود که تا حدی باعث آرامش اعصاب و ذهن و روان شود می توان نه تنها از لاغری صورت جلوگیری نمود

بلکه چاقی موضعی را نیز به آن هدیه داد. بی شک آب برنج یکی از از همین مواد غذایی سودمند می باشد.

چاقی صورت با آب برنج را می توان مرهون آرامش بخش دانستن این ماده ی غذایی غنی و سرشار از املاح مفید دانست.

خواص لعاب برنج در بارداری

این ماده در افزایش وزن هنگام بارداری نیز تأثیرگذار است.

همچنین آب برنج به دلیل مواد معدنی و ویتامین‌هایی که دارد به رشد جنین و سلامت مادر کمک می‌کند.

آب برنج برای افزایش وزن زنان باردار در دوران بارداری مفید است.

آب برنج حاوی مقادیر بالای انواع ویتامین ها و مواد معدنی است که به بهبود رشد جنین و سلامت زنان باردار در دوران بارداری کمک می کند.

آب برنج برای پیشگیری و درمان یبوست در دوران بارداری مفید می باشد.

آب برنج به افزایش انرژی و درمان سریع تر زخم های ناشی از زایمان در زنان باردار کمک می کند.

با این وجود فراموش نکنید قبل از مصرف آب برنج در دورا بارداری با پزشک خود مشورت کنید.

لعاب برنج و دل درد

برنج حاوی موادی است که در تسکین دل درد موثر بوده

و حتی در کشور چین از مخلوط آرد برنج و نوعی گیاه فرفیون ساییده شده و نرم،

پماددرست کرده و برای دل درد استفاده می کنند.

لعاب برنج و گلاب برای پوست و مو

برای اینکه موهایی نرم و براق داشته باشید، کافی است از ماسک آب برنج استفاده کنید.

اجازه دهید این ماده به مدت ۲۰ دقیقه روی موهایتان بماند و پس از آن، از شامپو و نرم کننده مو استفاده کنید.

اگر به محلول آب برنج مقداری گلاب هم اضافه کنید، نتیجه­ بهتری خواهید گرفت.

همچنین، برای نرم و براق کردن موهای خود می‌توانید از محصولات مراقبت از مو به ویژه ماسک مو حاوی روغن سبوس برنج استفاده کنید.

ماسک جوانسازی آب برنج برای داشتن پوستی زیبا

مواد لازم: برنج ، آب ، شیر ، عسل ، گلاب ، کپسول ویتامین E ، در ظرفی، یک لیوان آب سرد بریزید و ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری برنج خام به آن اضافه کنید.

آن را روی شعله کم بگذارید تا وقتی که برنج نرم شود بگذارید بپزد.

آنگاه آب اضافی را بگیرید و آن را در کاسه ای جدا بریزید. ظرفی را بردارید و برنج پخته شده را در آن قرار دهید و برنج را بکوبید تا خمیر مناسب بدست آید.

آنگاه یک قاشق غذاخوری از شیر گرم و عسل را به برنج اضافه کنید.

بعد، از یک سوزن برای ایجاد سوراخ در کپسول ویتامین ای استفاده کرده و روغن را فشار دهید.

در آخر یک قاشق چایخوری گلاب اضافه نموده و همه مواد تشکیل دهنده آن را به خوبی ترکیب کنید تا ماسک صورت آماده شود.

لعاب برنج و زفلاکس نوزاد

لعاب برنج معمولاً اولین غذای خوب برای نوزادان بدون ریفلاکس در نظر گرفته می‌شود اما برای نوزاد رفلاکسی اینطور نیست!

لعاب برنج برای نوزادان رفلاکسی میتواند باعث نفخ و گاز معده کند به همین دلیل توصیه می‌شود که از غذا های دیگر استفاده کنید.

با این غذاها شروع کنید

غذاهایی که چربی زیادی دارند، مانند آووکادو، می توانند برای نوزادان ریفلاکس مفید باشند.

نوزادان مبتلا به ریفلاکس ممکن است کمتر از نوزادان دیگر غذا بخورند، بنابراین ارائه غذای پرچرب و پرکالری به آنها روش خوبی تلقی می‌شود.

گلابی یکی از کم اسیدترین میوه ها است و از آنجا که اسید می تواند باعث ریفلاکس شود، گلابی اولین غذای عالی برای کودک شماست.

خاصیت موز این است که به هضم غذا کمک می کند.

غذا های مضر برای نوزاد رفلاکسی

غذاهایی که به عنوان نفاخ یا اسیدی کننده معده شناخته می شوند می توانند درد و ناراحتی زیادی

برای نوزادی که از قبل با ریفلاکس دست و پنجه نرم می کند ، ایجاد کنند. این غذاها عبارتند از:

پیازها

سیر

کلم بروکلی

خیار

جوانه های بروسل

کلم

گل کلم

ذرت

غذاهای دیگری که به عنوان علائم ریفلاکس افزایش یافته اند عبارتند از:

محصولات لبنی (به ویژه شیر)

غذاهای اسیدی، مانند گوجه فرنگی و پرتقال

گوشت های پرچرب

نوشیدنی های گازدار(البته برای نوزادان دیگر هم نباید استفاده شود)

لعاب برنج و شیر خشک

لعاب برنج برای نوزاد سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌هاست. مصرف لعاب برنج به درمان اسهال، اگزما، یبوست و تب در نوزادان کمک می‌کند.

اما در نظر داشته باشید، لعاب برنج نباید جایگزین شیر مادر یا شیر خشک برای نوزاد شود.

اگر کودک شما لعاب برنج را نخورد با مجوز پزشک می توانید با شیر خشک ترکیب کرده و به نوزاد خود بدهید.

خواص لعاب برنج برای آرامش داشتن

آب برنج می‌تواند به شما کمک کند تا احساس آرامش و شادابی بیشتری را تجربه کنید. از مهم‌ترین خواص خوردن آب برنج این است که دارای فواید تسکین٬دهنده برای آرامش ذهن و جسم است. شما می‌توانید از آب برنج در وان حمام استفاده کنید و ببینید که چگونه موجب افزایش احساس آرامش و شادابی در شما می‌شود.

مضرات لعاب برنج

افراد مبتلا به بیماری های دیابت، آسم و کولیت و همچنین افراد چاق نباید در مصرف آب برنج زیاده روی کنند.

زیاده روی در مصرف خوراکی آب برنج باعث سردرد و افسردگی، سستی و ضعف بدن می شود.

به طور کلی آب برنج غیر سمی است و پوست را تحریک نمی کند و حتی برای افرادی که پوست سر حساسی دارند نیز مناسب است.

با این حال می تواند باعث تحریک در افرادی که به برنج حساسیت و الرژی دارند شود.

در صورت مشاهده عوارض جانبی مانند خارش، قرمزی ، افزایش خشکی استفاده از آب برنج را متوقف کنید.

این ممکن است نشانه هایی باشد که به دلیل مسائلی مانند رشد مخمر یا آلرژی باشد.

درباره مضرات آب برنج برای مو اطلاعات زیادی در دسترس نیست .

جایگزینی آب برنج به جای شیر مادر توصیه نمی‌شود.

نوزادان و کودکانی که به آب برنج حساسیت داشته و دچار نفخ، درد معده، استفراغ، تنگی نفس و جوش‌های پوستی می‌شوند،

باید قبل از مصرف آب برنج احتیاط کرده و با پزشک مشورت کنند.

اگر شیر سویا را به آب برنج اضافه کنید امکان دارد باعث به وجود آمدن آلرژی در بدن شود. اگر آب برنج آلوده باشد،

سلامتی نوزادان را به خطر می‌اندازد. پس حتما قبل از مصرف، برنج را خوب شسته و تمیز کنید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا