امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص آب پنیر برای کودکان
مصرف آب پنیر به علت دارا بودن انتی اکسیدان های قوی برای کودکانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند مناسب است و سیستم ایمنی را تقویت می کند.
آب پنیر اثر آنتی اکسیدانی بسیار بالایی دارد و تاثیر مثبتی روی رشد و تقویت استخوان به خصوص برای کودکان و نوجوانان میگذارد، همچنین باعث تنظیم و تقویت سیستم ایمنی بدن میشود.
در بسیای از کشورها کوشش هایی به منظور یافتن مواد جایگزین شیر مادر شروع شده و صنایعی نیز ایجاد گردیده است.
چنین جایگزین هایی باید دارای ارزش معادل ارزش غذایی شیر مادر باشند.
برای تولید فرمولی مشابه شیر زن از شیر گاو هیچ ترکیبی متعادل تر از آب پنیر وجود ندارد.
نه تنها کمیت ترکیبات در این دو نوع شیر متفاوت است بلکه کیفیت نیز یکسان نیست.
شیر مادران یک شیر آلبومینی است درحالی که شیر گاو کازئینی است.
قند شیر زن زیادتر اما مواد معدنی آن کمتر است.
از طرفی کازئین در آب پنیر تقریبا وجود ندارد، آلبومینها موجودند ولی مواد معدنی نیز زیاد است.
کافی است با روشی مانند الکترودیالیز قسمتی از مواد معدنی را جدا کنیم
و سپس آب پنیر معدنی زدائی شده را غلیظ نموده با شیر گاو به نسبت
حساب شدهای مخلوط نمائیم تا فرمول مورد نظر به دست آید.
در صنعت برخی اسیدهای چرب، برخی عناصر مانند آهن و بعضی ویتامین ها
نیز اضافه می شوند. ممکن است پاره ای آنزیمها نیز به مخلوط اضافه شوند.
سپس این مخلوط را که نسبت پروتئین های آن به شیر مادر نزدیک شده در شرایط اسپتیک خشک می نمایند.
تغییر نسبت پروتئین ها، فرمولاسیون جدید را برای نوزاد انسان قابل الهضم می نماید.
در غذاهای دیگر خاص نوزادان و کودکان پروتئین های آب پنیر را با اسید و حرارت رسوب داده
و بعد از شستشو به غذای کودک افزوده و سپس مجموعه را خشک می کنند.
چنین غذایی از نظر برخی اسید آمینه ها به خصوص لیزین بسیار غنی است.
آشنایی با دیگر خواص آب پنیر
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص آب پنیر آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با آب پنیر
آب پنیر یا ماء الجبن یا پودر آب ماست یکی از فراوردههای فرعی شیر است
که معمولا از جداشدن آب از شیر طی اضافه کردن اسید، حرارت دادن، یا انعقاد مایه پنیری به دست میآید.
این آب بعد از خشک شدن تبدیل به پودر آب پنیر میشود که خواص دارویی فراوانی دارد.
این ماده، مایعی زرد مایل به سبز است، که شامل پروتئین، لاکتوز و مواد معدنی موجود در شیر میشود
و دارای تمام ۹ اسید آمینه ضروری برای بدن است.
البته مقدار لاکتوز آب پنیر کم است و برای افرادی که نمیتوانند لاکتوز را هضم کنند مناسب است.
پروتئین موجود در این ماده از بهترین پروتئینهای موجود در طبیعت است
که دارای ارزش غذایی بالاتری نسبت به کازئین و حتی پروتئین تخم مرغ است؛
بنابراین بخشی از نیاز روزانه فرد به پروتئینمیتواند با آب پنیر برطرف شود.
آب پنیر از ترکیب مواد لاکتوگلوبولین، آلفا لاکتالبومین، آلبومین سرم شیر و ایمونوگلوبینها تشکیل شده است.
سرم شیر دارای مواد مغذی و ارزشمند است و بیشتر به عنوان یک فرآورده جانبی شیر در نظر گرفته میشود.
خاصیت اصلی آب پنیر، سم زدایی از کل بدن است و به دلیل نفوذ سریع در تمام عروق انتهایی و ریز بدن،
کل بدن را از اخلاط غلیظ و گرفتگی عروق ریز بدن پاک سازی میکند؛ به همین دلیل،
در درمان انواع لکهای پوستی، انواع سده ها، انواع سوء مزاجها و انواع اختلالهای خلقی مفید است.
آب پنیر یک منبع پروتئینی مفید برای بدن شما است.
یکی از مهمترین نکات تغذیه و سلامت، دریافت پروتئین کافی در طول روز است.
پروتئین کافی هم اشتهای شما را کاهش میدهد و هم به افزایش حجم عضلات کمک میکند.
پروتئین آب پنیر، زود هضم و برای سالمندان مناسب است.
پروتئین آب پنیر به کاهش علائم هپاتیت کمک میکند و برای سلولهای قلب مفید است.
مصرف آب پنیر برای افراد کمخون هم توصیه میشود، زیرا تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد.
آمینواسید موجود در آب پنیر به کاهش علائم استرس و افسردگی کمک میکند.
خواص آب پنیر برای کبد چرب
نوشیدن آب پنیر و یا نوشیدن مخلوط آب پنیر و خاکشیر برای کبد هم فواید زیادی دارد
و دارویی ضد سودا و ضد صفرا است و بازکننده مسیرهای کبدی به خصوص سودا می باشد.
در یک مطالعه در سال ۲۰۱۹، مشخص شد که پروتئین آب پنیر باعث کاهش تجمع چربی در کبد میشود و خطر ابتلا به کبد چرب غیرالکلی را کاهش میدهد.
کسانیکه اضافه وزن دارند، اگر حدود ۶۰ گرم پروتئین آب پنیر را ۴ روز در هفته مصرف کنند، چربی کبد آنها کاهش مییابد.
پروتئین آب پنیر در مقایسه با پروتئین کازئین، کلسترول و چربی خون را به مقدار قابلتوجهی کاهش میدهد.
کنترل چربی خون همچنین در کاهش خطر بیماری کبد چرب موثر است.
در طب سنتی بر خواص آب پنیر محلی تاکید زیادی شده است.
آب پنیر محلی را هم به صورت خالص میتوانید بنوشید و هم در طرز تهیه شربت خاکشیر، از آن استفاده کنید.
این ترکیب ضد صفرا و ضد سودا است و به پاکسازی کبد کمک میکند.
خواص آب پنیر برای گیاهان
همه ما در مورد استفاده از آب پنیر در هر دو پخت و پز و پزشکی می دانیم.
در این مایع، باقی مانده پس از شیر ترش، حاوی پروتئین بسیار ارزشمند، شکر شیر (لاکتوز)، ویتامین ها و مواد معدنی است.
به همین دلیل، این محصول برای تشکیل میکروارگانیسم مناسب روده انسان بسیار مهم است.
اما نه تنها مردم می توانند از سرم استفاده کنند – گیاهان همچنین دوست دارند مواد تشکیل دهنده خوشمزه و سالم خود را “بخورند”.
گیاهان علاوه بر پتاسیم، فسفر و نیتروژن که برای هر فرهنگ ضروری هستند، نیاز به اسید آمینه دارند.
آنها کسانی هستند که هنگام رفع خستگی شیر، سیستم ریشه را دریافت می کنند.
علاوه بر لقاح خاک، مزایای پنیر هنوز در این زمینه است.
اجزای تشکیل دهنده آن یک اثر افسردگی بر روی میکرو فلورس بیماریزا دارند، که باعث می شود سرم در پیشگیری از بیماری های قارچی بسیار خوب باشد.
اول از همه، دلفریب و کپک پودری – دشمنان وحشتناک ترین گوجه فرنگی و بسیاری دیگر از گیاهان باغی که در خط میانی رشد می کنند، دیر است.
شیری آب شیرین به خوبی تحت تاثیر گوجه فرنگی، کدو سبز، خیار، پیتسسون و همچنین گل رز است،
بنابراین می توان آن را نه تنها برای باغ، بلکه همچنین برای تغذیه گیاهان باغ جلو استفاده کرد.
آنها از آب شیرین حتی تله های حشرات – آفات باغ را می سازند.
برای انجام این کار، شیشه ای با یک سوم طعمه پر می شود و از شب یلدا درخت به حالت تعلیق درآمده است.
به عنوان یک نتیجه از چنین دستکاری در صبح، شما در ظرف بسیاری از پروانه ها و کرم ها که در سرم غرق می شوند پیدا می کنید –
این پروانه است، و برگ بستر فعال ترین و مضر ترین حشرات است.
خواص آب پنیر برای مرغ تخمگذار
در بررسیهای مختلف تمامی محلولهای آب پنیر اثرات مفید قابل توجهی داشتند.
آب پنیر میتواند خصوصاً در پرورش طیور گوشتی بهعنوان جایگزینی برای پروبیوتیکهای تجاری مورد استفاده قرار گیرد.
آب پنیر در ایجاد و تکثیر کلونیهای باکتریایی در مراحل اولیه، بطور موثری از رشد برخی از باکتریهای مضر،
مانند سالمونلا و سویههای بیماریزای کلیباسیل جلوگیری نموده و بنابراین یک پروبیوتیک طبیعی موثر میباشد.
خواص آب پنیر برای دیابت
مصرف آب پنیر برای افراد مبتلا به دیابت نیز مفید است و موجب ترشح انسولین شده و به تنظیم و کاهش میزان قند خون کمک می کند.
طی تحقیقات انجام شده بر روی افراد مبتلا به دیابت نوع دو مصرف آب پنیر در این افراد باعث ترشح انسولین شده
و در نتیجه به تنظیم و کاهش میزان قند خون در این افراد می شود .
تنظیم قند خون یکی از مهمترین خواص آب پنیراست. آب پنیر از نوسانات قند خون پیشگیری میکند
و برای مدیریت سطح گلوکز مفید است. همچنین آب پنیر مقاومت به انسولین در بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد.
خواص آب پنیر و افتیمون
اگر آب پنیر «افتیمون» خورده شود، مسهل سودا بوده و تلخی صفرا را دفع می کند.