دارو

خطرات عوارض مصرف بیش از حد رانیتیدین/ با عوارض رانیتیدین آشنا شوید

رانیتیدن از دسته داروهای ضد زخم های گوارشی می باشد که برای درمان زخم های معده و اثنی عشر و کاهش ترشح بیش از حد اسید معده مورد استفاده قرار می گیرد.

عوارض مصرف بیش از حد رانیتیدین

رانیتیدین از جمله داروهایی می باشد که برای زخم های گوارشی از جمله زخم معده، اثنی عشر و گاستریت مصرف می شود. مدت زمان مصرف این دارو نباید بیشتر از 3 ماه طول بکشد. همچنین بهتر آن است که این دارو همراه با غذا مصرف شود.

گفتیم رانیتیدین برای درمان برخی از مشکلات گوارشی است اما این نکته قابل تذکر است که مصرف بیش از اندازه ای که تعیین شده است می تواند خطراتی را برای سلامتیتان به همراه داشته باشد.

افرادی که پا به سن گذاشته اند احتمال دارد که کلیه هایشان به خوبی عملکرد مناسبی از خود نشان ندهند. این امر باعث می شود که این دارو به آرامی جذب شود و مدت زمان بیشتری در بدن باقی بماند. در نتیجه احتمال عوارض جانبی را افزایش میدهد.

معمولاً رانیتیدین به شکل قرص در داروخانه ها به وفور یافت می شود و اکثراً بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنند. اگر این دارو به درستی مصرف نشود و یا بیش از اندازه مصرف شود منتظر عواقب تلخش باشید.

در صورت مصرف بیش از اندازه احتمال عوارض زیر بالا می رود:

اختلال در دستگاه ادراری ـ تناسلی و کاهش میل جنسیبه وجود آمدن مشکلات تنفسیایجاد مداوم تبتیرگی ادرار و مدفوعمشکلات گوارشی همچون اسهال، استفراغ و تهوعبه وجود آمدن بثورات جلدی همچون کهیر، قرمزی و جوش های پوستیتورم در ناحیه گلو یا زباناحساس ضعف های غیرعادیکاهش فشار خونمشکلات برادیکاری، CHF و بیماری عروق محیطیاحساس خستگی و خواب آلودگی مداوم

 

موارد احتیاط

در صورتی که به نارسایی قلبی مبتلا هستید و رانیتیدین مصرف میکنید، مصرف آن را قطع نمایید.اگر در مدت زمانی که رانیتیدن مصرف می کنید پوستتان کهیر زد حتماً با پزشکتان در میان بگذارید.مصرف خودسرانه و بیش از اندازه  این دارو مانع جذب «کلسیم»، «منیزیم»، «اسید فولیک»، «ویتامین B12 »، «ویتامین D» خواهد شد.بیماران سالخورده ای که به نارسایی کبدی یا کلیوی مبتلا هستند احتمالاً باید دوز مصرف را کاهش دهند.سیگار کشیدن همراه با مصرف دارو اثرات درمانی آن را کم می کند.برخی داروها مانند کتوکونازول، داروهای ضد دیابتی خوراکی، نیفیدیپین و فنی توئین با رانیتیدین تداخل دارند و ازاین رو خودسرانه مصرف رانیتیدین را انجام ندهید.رانیتیدین جزو داروهای دسته B در بارداری می باشد.شایع ترین عوارض این قرص پیدایش بثورات جلدی، گیجی، اسهال، سرگیجه و کاهش میل جنسی در درازمدت می باشد.بیمارانی که به داروی سایمتیدین عدم تحمل از خود نشان می دهند احتمال اینکه رانیتیدین را نیز تحمل نکنند بالاست.مصرف رانیتیدین بیشتر از 3 ماه (12 هفته) مجاز نمی باشد.در سیروز کبدی و ناراحتی های کلیوی متوسط تا شدید خطر بروز عوارض جانبی به خصوص عوارض عصبی دارو وجود دارد.برای جذب بهتر رانیتیدین بهتر است که بعد از غذا مصرف شود.

 

همچنین بخوانید:

موارد مصرف قرص دی سیکلومین

موارد مصرف داروی متادون

موارد مصرف گاباپنتین

موارد مصرف دگزامتازون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا