انیشتین را میشناسید. نابغه تکرارنشدنی دنیای علم که به طرز عجیبی حرکت علمی جهان را تغییر داد. او با نظریههای مهم خود درباره فضا و زمان؛ درک ما را از هستی دگرگون کرد. این دانشمند بزرگ بعد از سالها زندگی در بالاترین سطح ممکن از تفکر،ده روش را پیدا کرد تا آیندگان نیز زندگی خوبی داشته باشند. ما امروز در سایت ادبی و هنری هم نگاران قصد داریم به توصیههای انیشتین بپردازیم؛ با ما باشید.
آلبرت انیشتین که بود؟
اینشتین در امپراتوری آلمان و در یک خانواده یهودی زاده شد. او در سال 1895 به سوئیس رفت و ملیت آلمانی خود را در 1896 باطل کرد. در سال 1900 موفق به اخذ مدرک دیپلم در زمینه ریاضی و فیزیک از مدرسه پلیتکنیک فدرال در زوریخ شد. او پس از مدتی موفق شد که بهعنوان بازرس ثبت اختراع در اداره ثبت اختراعات سوئیس در بِرن مشغول بهکار شود و بین سالهای 1902 تا 1909 در این سمت باقی ماند.
او در 26 سالگی، چهار مقاله استثنایی و پیشگامانه در مورد اثر فوتوالکتریک، حرکت براونی، نسبیت خاص و همارزی جرم و انرژی منتشر کرد که توجه جهان علم را بهخود جلب کرد و در همین سال نیز موفق به اخذ مدرک دکتری خود از دانشگاه زوریخ شد. در مدت زمان کوتاهی پس از انتشار کارش در زمینه نسبیت خاص، اینشتین کارش را برای توسعه این نظریه به میدان گرانشی آغاز کرد که در نهایت در سال 1916 تحت عنوان نسبیت عام منتشر شد و آن را برای مدلسازی کیهان بهکار برد. او همچنین به بررسی خواص حرارتی نور و نظریه کوانتومی تابش پرداخت که در نهایت به بنیانگذاری نظریه فوتونی نور منتهی شد.
در سال 1933 در زمان حضورش در ایالات متحده آمریکا، آدولف هیتلر به قدرت رسید و دیگر به آلمان بازنگشت. در آستانه جنگ جهانی دوم او از نامهای حمایت کرد که در مورد توسعه بالقوه «بمبهای جدید فوقالعاده خطرناک» هشدار داده میشد و توصیه میکرد که ایالات متحده پژوهشهای مشابهی را آغاز کند. اینشتین ایده استفاده از شکافت هستهای بهعنوان سلاح را بهصورت عمومی محکوم میکرد و بههمراه برتراند راسل، فیلسوف انگلیسی بیانهای را با عنوان بیانیه راسل–اینشتین امضا کرد.
دستاوردهای علمی انیشتین
انیشتین نظریه نسبیت را بهعنوان مهمترین دستاوردش توسعه داد که در کنار مکانیک کوانتومی دو ستون فیزیک مدرن بهشمار میروند. او بهخاطر تاثیرش بر فلسفه علم نیز شناخته میشود. در نظر عامه مردم، اینشتین بیشتر بهخاطر فرمول همارزی جرم و انرژی یعنی E=mc۲ شهرت دارد که از آن بهعنوان معروفترین فرمول در سراسر جهان یاد میشود. او برای «خدماتش در زمینه فیزیک نظری و بهویژه کشف قانون اثر فوتوالکتریک»، موفق به کسب جایزه نوبل در سال 1921 شد.
توصیههای انیشتین برای یک زندگی بهتر
در ادامه متن ما قصد داریم توصیههای بسیار طلایی را از انیشتین برای شما عزیزان قرار دهیم تا با استفاده از این توصیهها به یک زندگی ایدئال دست یابید.
تخیل قدرتمند است
حکایت است که روزی انیشتین وارد کلاس شد و به دانشجویان خود گفت: قویترین چیز در جهان چیست؟ بسیاری پاسخ دادند جاذبه. انیشتین گفت آیا جاذبه میتواند هماکنون شما را بر روی کره ماه ببرد؟ دانشجویان مات و مبهوت به انیشتین نگاه کردند، در نهایت انیشتین گفت تخیل قویترین چیز در جهان است. هماکنون چشمان خود را ببندید و خودتان را در سطح کره ماه تصور کنید. میبینید؟ در یک لحظه و حتی سریعتر از سرعت نور به ماه رسیدید. پس تخیل قدرتمند است.
تمثیل فوق به دور از راست یا شایعه بودنش، تمثیل مهمی است که به ما یادآورد میشود چقدر تخیل مهم است. ما با تخیل کردن متابولیک مغزمان را افزایش داده و ناخودآگاه و حتی خودآگاه ما تحریک شده و درنهایت مغز انسان از قدرت بیشتری برخوردار خواهد بود؛ پس اولین توصیه انیشتین به شما این است که تخیل کنید.
کنجکاو باشید
انیشتین در یک نقل قول مهم گفته است: من باهوش نیستم فقط کنجکاوم. شاید بسیاری این جمله که “من باهوش نیستم” از انیشتین را شکست نفسی تلقی کنند اما حقیقت است که او به راستی باهوش نبود! با نگاهی بر زندگی این دانشمند پی میبرید که انیشتین به سختی موفق شد دیپلم بگیرد و در نوجوانی نمرات بسیار پایینی میگرفت. او حتی گاهی فراموش میکرد که ناهار خورده یا نه. پس انیشتین چگونه به یک نابغه تبدیل شد؟ او کنجکاو بود! انیشتین عطش دانستن داشت. اصلا مسئله این نبود که ریاضی بلد است یا فیزیک؛ مسئله برای انیشتین این بود که میخواست بفهمد جهان چگونه کار میکند. او به جنگ سختترین سوالات میرفت. پس در یک کلام او نابغه شد چون کنجکاور بود.
پشتکار گرانبهاست؛ پشتکار داشته باشید
همانطور که نوشتیم انیشتین آنچنان هم باهوش نبود. او حتی در نامهای به رابرت اوپنهایمر(پدر بمب اتم) نوشته بود که من از حل مسائل ریاضی خوشم نمیآید. اما کاری که انیشتین انجام میداد، پشتکاری فوقالعاده بود. او ساعتهای بسیار زیادی را صرف تفکر بر روی مسائل خود میکرد و گاهی تا سالها درگیر آن میشد. خود او گفته است: من هوش خوبی ندارم فقط روی مشکلات زمان زیادی میگذارم. پس پشتکار حرف اصلی است.
در لحظه زندگی کنید
شاید همه ما این جمله را شنیدهایم که در لحظه باید زیست. انیشتین نیز این پیشنهاد را به ما میدهد که باید در لحظه زندگی کرد. میدانم که این مورد سخت است. اما زندگی را یک سفر در نظر بگیرید. ما کل زندگی را به مقصدی سفر میکنیم. درست است که هدف ما رسیدن به مقصد است اما باید در نظر گرفت که شاید هیچوقت به مقصد نرسیم. پس چرا نباید از مسیر لذت نبرد؟
هیچ ایرادی ندارد که اشتباه کنید
آلبرت انیشتین در یک نقل قول مهم گفته: کسی که هیچوقت اشتباه نکرده، هیچوقت چیز جدیدی را امتحان نکرده است. انیشتین با همین جمله ساده، چیزهای بسیار زیادی به ما میآموزد. چرا باید از شکست بترسیم؟ مگر میشود همهچیز برای بار اول نتیجه دهد؟ خب آنوقت لذتش به چیست؟ به قول انیشتین باید اشتباه کرد و اصلا از شکست نترسید مادامی که این اشتباه به تجربه بیانجامد و این تجربهها در نهایت ما را به پیروزی برسانند.
دانش همراه تجربه میآید
شاید این جمله از انیشتین بسیار تجربهگرایانه به نظر برسد و از جایی که خود او یک فیزیکدان نظری بود، کلی علامت سوال به همراه دارد. اما منظور انیشتین ساده است. ما اشتباه میکنیم و از اشتباهات خود درس میگیریم و درنهایت سعی میکنیم این اشتباهات را تکرار نکرده و رو به جلو حرکت کنیم. پس دانش واقعی از اشتباهات فراوان و همچنین درس گرفتن از این اشتباهات به دست میآید.
به چیزهایی بچسبید که به راستی شیفته آنها هستید
زندگی یک فرد متشکل از چیزها و حتی کارهای زیادی است. اما مهم این است که به مواردی بچسبیم که به راستی شیفته آنها هستیم. در این شرایط نه خسته میشویم و نه نا امید. خود انیشتین در این باره نوشته: اگر پرسشی در ذهن داری که عمیقا علاقهمندیات را به خود جلب کرده سالها به آن بچسب و هرگز سعی نکن که با راهحلهایی برای مشکلات بیاهمیت که موفقیتهای ساده برایت به ارمغان میآورند، خودت را راضی نگه داری و اگر در پیدا کردن راه حل شکست خوردی، ناامید نشو.
مفید باشید
انیشتین در یک نقل قول بسیار مهم گفته: همه میخواهند موفق و با ارزش باشند، کسی نمیخواهد مفید باشد. به راستی این جمله از انیشتین چقدر طلایی است. امروزه و در این جهان به شدت مبتذل همه دوست دارند سلبریتی و معروف باشند. گویی دیگر کسی نمیخواهد برای جامعه و دیگر انسانها مفید باشد. پس در چنین شرایطی مهم است که این جمله از انیشتین را جدی گرفته و سعی کنیم مفید باشیم.
اول قوانین را یاد بگیرید بعد بهتر بازی کنید
انیشتین جزو کسانی بود که به آموزش باور عمیقی داشت. او ادعا میکرد که مهم این است نخست خودمان را صرف یاد گرفتن کنیم و بعدا وارد بازی شویم. درست مثل بازی شطرنج. ما نخست باید قوانین و نحوه بازی را یاد گرفته و بعدا وارد بازی شویم. پس اگر به دنبال نتیاج بسیار خوب هستید، نخست سعی کنید همهچیز را راجب به کارتان یاد بگیرید.
نباید بگذارید سیاستمداران شما را عصبانی کنند
انیشتین کل زندگی خود را با سیاستمداران دست به یقه بود. در جوانی از آلمان گریخت چرا که هیتلر به دنبال او بود. (به دلیل یهودی بودن انیشتین) بعدها به دلیل حمایت از لنین؛ در آمریکا نیز تحت نظر گرفته شده و بسیار از پروژههای او به تعلیق درآمدند. اما هیچیز باعث نشد تا انیشتین متوقف شود. خود او در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: قطعا در قبال سیاست هنوز بر حسب وظیفه عصبانی میشوم، اما دیگر آنقدرها خونم به جوش نمیآید، فقط کمی عصبانی میشوم.
کلام آخر
بسیار خرسندیم که تا پایان همراه هم نگاران بودید. ما امروز و در این مقاله سعی کردیم درباره قوانین موفقیت و همچنین زندگی خوب را از نظر انیشتین بزرگ بنویسیم. او دانشمند بسیار بزرگی بود که حرکت علمی جهان را تغییر داد و به زبانی چارچوب فیزیک عام را بنیان گذاشت. پس مهم است که توصیههای این دانشمند بزرگ را جدی گرفته و سعی کنیم در زندگی بهترین نسخه خودمان باشیم. امیدواریم که خواندن مقاله فوق برای شما لذت بخش بوده باشد. / نویسنده امیرسالار کریمی