ابراهیم حامدی که بیشتر با نام ابی شناخته میشود، قطعا یکی از بهترین و مهمترین خوانندگان ایرانی است که با صدای شگفتانگیز خود ترانههای جاویدانی را خلق کرده است. ما امروز در سایت ادبی و هنری هم نگاران قصد داریم نگاهی بر زندگی ابی داشته باشیم. پس اگر به زندگی این هنرمند ایرانی علاقه دارید، در ادامه با هم نگاران همراه شوید.
فهرست موضوعات این مطلب
تولد و اوایل زندگیقرائت قرآنتشکیل گروه موسیقیپیوستن به گروه بلک کتسفعالیت انفرادیشرکت در مسابقات بینالمللیفعالیتهای سینماییمهاجرت از ایرانزندگی شخصی و ازدواجازدواج دومخوانندگان مورد علاقهخواننده سیاسی نیستمهمکاری با شادمهر عقیلیماجرای تراشیدن ریشهرگز در کلاسهای موسیقی شرکت نکردمهمکاری با خوانندگان معروفآهنگهای معروف ابیخلیج همیشه فارسیحاشیه بیماری سرطان ابیماجرای دعوای همسر ابی با محسن چاوشیتولد و اوایل زندگی
ابراهیم حامدی با نام هنری ابی در سال 1328 در شهر تهران به دنیا آمد. پدر ابی از اهل شهر اراک و مادرش از اهالی کلاک کرج بود. به گفته خود ابی او دوران کودکی و نوجوانی خود را در محله میدان فوزیه تهران سپری کرده است.
قرائت قرآن
ابی در مصاحبهای عنوان کرده است که آغاز خوانندگی او با قرائت قرآن در مدرسه بود. او گفته است که در مدرسه و جلوی صف قرآن میخواند و همین خوانندگی با صوت قرآنی وی را به موسیقی علاقهمند کرده است. او از سن یازده سالگی به فکر خوانندگی افتاده و بعد از مدرسه همواره با خود آواز میخواند.
ابی خود چنین توصیف کرده است: «از زمان چهار پنج سالگی، رادیو به ایران آمده بود ولی ما آنقدر بودجه نداشتیم که یک رادیو بخریم. ضمن اینکه هنوز برق هم به همه جا نیامده بود. به موسیقی گوش میکردم و آن را دوست داشتم. تفریح من در خانه خواندن بود، ضمن اینکه بارها هم گفتهام که از کلاس سوم دبستان در مدرسه صبحها سر صف، قرآن با قرائت اجرا میکردم. خب این هم برای خودش یک نوع خوانندگی است. در سن ده یازده سالگی، رادیو و خوانندگانی بودند و مرتب فکر و ذکر من به غیر از مسئله درس خواندن، خوانندگی بود. در خانه برای همکلاسیهایم و همینطور برای بچهمحلها میخواندم»
تشکیل گروه موسیقی
ابی در سن هفده سالگی که شور و شوق موسیقی در او اوج میزد به فکر تشکیل گروه موسیقی افتاد. او با دوستان و هم محلههای خود یک گروه موسیقی به نام Sunboys را تشکیل داد. آن موقع که گروه موسیقی چیز رایجی نبود، آنها مورد توجه قرار گرفته و در کاخ جوانان چندین اجرا را برگزار کردند. این اجراها همچنان ادامه داشت تا اینکه ابی توجه شهرام شب پره را جلب کرد.
پیوستن به گروه بلک کتس
خوانندگی در کاخ جوانان بود که باعث آشنایی ابی با شهرام شب پره شد. شهرام شب پره که موسس و رئیس گروه بلک کتس بود، به ابی پیشنهاد داد تا به گروه آنها بپیوندد. او در کنار فرهاد مهراد خواننده راک ایرانی، مدت دو سال با گروه بلک کتز همکاری میکند و مدت زیادی در کاباره کوچینی به روی صحنه میرود.
ابی عنوان کرده است که تمام آموزشهای خود را مدیون فرهاد مهرداد است. ابی عنوان کرده است که فرهاد به او کمک زیادی کرده است.
فعالیت انفرادی
بعد از جدایی از گروه بلک کتس ابی تصمیم به فعالیت سلو گرفت. ابی نخستین ترانه مستقل خود را با نام «عطش» عرضه میکند که برای فیلمی به همین عنوان ساخته شده بود.
دومین ترانه ابی «چرا چرا» نام داشت که با شعری از مسعود هوشمند و آهنگی از حسین واثقی ساخته شد.
سومین ترانه ابی که به گفته خودش باعث معروفیت وی میشود ترانهای است به نام «شب» با شعر اردلان سرفراز و آهنگ منصور ایراننژاد که برای اولین بار در شوی معروف میخک نقرهای از فریدون فرخزاد پخش میشود.
شرکت در مسابقات بینالمللی
بعد از به معروفیت رسیدن در ایران ابی بنا به درخواست هنرمندان آن زمان به مسابقات بینالمللی آواز در ترکیه اعزام شد. او در این مسابقات با نوش آفرین همراه شده و هیت اعزامی ایران بودند. نوشآفرین با آهنگ «کاکلی» ساخته فریدون خشنود و ابی با آهنگ «شکار» از ساختههای حسن شماعیزاده در این فستیوال شرکت میکنند.
با اعلام اینکه از کشور ایران تنها یک شرکتکننده حق حضور دارد، نوشآفرین اعلام انصراف میکند. پس از اجرای بیش از 209 خواننده، شش خواننده به بخش فینال راه مییابند که نام ابی نیز در میان فینالیستها قرار داشته است.
در رقابت بین این شش خواننده، سرانجام ابی با آهنگ «شکار» خود به عنوان خواننده برگزیده هیئت ژوری انتخاب میشود و پلاک و دیپلم افتخار جشنواره را از آن خود میسازد.
فعالیتهای سینمایی
ابی در قبل از انقلاب فعالیتهای سینمایی نیز داشته است. در اصل ابی در دو فیلم در نقش بازیگر حضور داشته است. یکی بوی گندم، محصول سال 1356 به کارگردانی محمد دلجو و امیر مجاهد، و دیگری فیلم ناخدا با خدا، محصول سال 1352 به کارگردانی نصرتالله وحدت.
فیلم بوی گندم، ماجرای سیامک، اسی و تقی سه دوست آس و پاسی است که ابی در آن نقش تقی را بازی میکند. تقی معتاد است و نصیحتهای سیامک را برای ترک اعتیاد نمیپذیرد و عاقبت نیز در پایان داستان میمیرد. در این فیلم محمد دلجو، آیلین ویگن و شهرام شبپره نیز ایفای نقش میکردند.
مهاجرت از ایران
ابی تا سال 1356 در ایرا به اجرای برنامه میپرداخت. اما در سال 1356 به آمریکا رفته و شروع به کنسرت گذاشتن کرد. اما با نا آرامی در ایران، ابی تصمیم گرفت در آمریکا بماند. اما این نار آرامیها در نهایت به انقلاب انجامید و ابی دیگر هرگز به ایران بازنگشت. او همواره در آمریکا و ترکیه زندگی کرده و همیشه عنوان کرده است که آرزوی بازگشت به ایران را دارد.
زندگی شخصی و ازدواج
ابی در سال 1352 زمانی که تنها 23 سال سن داشت با دختری به نام فیروزه ازدواج کرد. حاصل این ازدواج سه دختر به نامهای عسل، سایه و خاتون است. البته لازم به ذکر است که این ازدواج دوام چندانی نداشت و درنهایت ابی از فیروزه جدا شد. اما این طلاق هرگز بر روی رابطه ابی با دخترانش تاثیری نگذاشت.
ازدواج دوم
بعد از ازدواج ناکام، ابی تا سالها به کسی در رابطه نبود و بیشتر تمرکز خود را برای روی موسیقی گذاشته بود. اما در یکی از کنسرتها ابی با زنی به نام مهشید آشنا میشود. این آشنایی خیلی زود جدی شده و این دو ازدواج میکنند. ابی هرگز ار مهشید فرزندی به دنیا نیاورد. اما مهشید از ازدواج قبلی خود پسری به نام عرشیا داشت و ابی با عرشیا رابطه خوبی را داشته است.
خوانندگان مورد علاقه
یکی از این خوانندگانی که بسیار دوست دارم فرانک سیناترا است که حتی تا آخرین روزهای عمرش هم کنسرت گذاشت. در سالهای آخر کمتر کنسرت میگذاشت اما روی صحنه حضور پیدا میکرد و برای علاقمندانش میخواند. ابی به موسیقی یونانی علاقهمند است و از خوانندگان محبوبش میتوان به پیتر گابریل، فردی مرکوری، استینگ، بونو و جیم موریسون از گروه راک دورز اشاره کرد.
خواننده سیاسی نیستم
خواننده، خواننده است. خواننده سیاسی نداریم. یک زمانی خواننده احساس میکند که باید درباره اتفاقات جاری بخواند و یا زمانی احساس میکند که باید عاشقانه بخواند. من بیشتر آهنگهای اجتماعی میخوانم.
صرفنظر از مسائل سیاسی، او در ترانههای خود به مسائل اجتماعی نظیر فقر، آزادی بیان و حقوق زنان نیز توجه نشان میدهد. سه ترانهٔ «هلا»، «سیاهپوشها» و «بانوی خاوری» نمونههایی مناسب از این دست هستند.
همکاری با شادمهر عقیلی
ابی که سابقه همکاری طولانی مدتی با خوانندگان درجه یکی را در کارنامه دارد، در اقدامی با شادمهر عقیلی دیگر خواننده بزرگ ایرانی همکاری کرد. ابی با همکاری شادمهر عقیلی موزیک ویدئویی با نام رؤیای ما منتشر کرد که آمار بازدید از آن در وبسایت یوتیوب از مرز سه میلیون و نهصد هزار نفر گذشت.
ماجرای تراشیدن ریش
ابی عنوان کرده بود که از زمان جوانی تا به کنون هرگز ریشهای خود را کامل از ته نتراشیده و به نوعی همیشه ریش داسته است. اما ابی در ویدئویی از تراشیدن ریشش بعد از پنجاه سال در ازای جمع شدن 10 هزار دلار برای کارهای خیریه خبرداد. بعد از جمع آموری کمکهای نقدی، ابی در پست اینستاگرام خود فیلمی از اصلاح صورت خود گذاشت که آن را بهطور کامل زده بود و در زیر آن نوشت: «پس از چندین دهه از زدن ریش خودم خودداری میکردم، برای اینکار هدفی تعیین کردم و گفتم تنها در این صورت حاضرم این کار رو انجام بدم، اما هرگز فکر نمیکردم به این سرعت کمکها جمعآوری بشه و مجبور بشم برم جلوی آیینه.
هرگز در کلاسهای موسیقی شرکت نکردم
تابحال کلاسی نرفتم فکر هم نمی کنم که نیازی داشتم برای این کار، یک سری حس هایی هست، مثل نقاشی، مثل ترانه سرودن و شعر گفتن که حس اش با انسان است.به گزارش پارس ناز حالا بنظر من شاید آدم براى تقویت خودش و حسش شاید نیاز داشته باشد به معلم، به کلاس یا به استاد. اما در کاری که من انجام می دهم، نه، این کار بیشتر حسی ست.
همکاری با خوانندگان معروف
در کارنامه کاری وی، همکاری با ترانهسرایان برجستهای چون ایرج جنتی عطایی، اردلان سرفراز، منصور تهرانی و شهیار قنبری و آهنگسازان سرشناسی چون فرید زلاند، سیاوش قمیشی، واروژان، محمد شمس، شادمهر عقیلی، حسن شماعیزاده، اسفندیار منفردزاده و بابک بیات به چشم میخورد.
همچنین ابی کارهای مشترک زیادی نیز با سایر خوانندگان ایرانی داشته است که از میان خوانندگان کلاسیک میتوان به داریوش (آهنگ نون و پنیر و سبزی)، شاهرخ (آهنگ همخون)، سلی و نلی (آهنگ خدا میداند) و هایده (آهنگ شب عشق) و از میان خوانندگان جوان به آرش (آهنگ بگو ای یار)، نوید و امید (آهنگ گریز)، کامران و هومن (آهنگ مگه فرشته هم بده و آهنگ کلبه) و شادمهر عقیلی (آهنگ رؤیای ما و آهنگ یه دختر) اشاره کرد.
تنها کار مشترک سیاوش قمیشی با ابی، همخوانی بخشی از ترانه «کوه یخ» بوده است. در برخی آهنگها هم ابی صرفاً بخشی از ترانه را با خواننده اصلی همخوانی میکند مانند آهنگ «جسارت» از امیر آرام و نیز آهنگ «شهر ظلمت» از شاهرخ.
آهنگهای معروف ابی
بیشک همه آهنگهای ابی فوقالعادهاند. پیشنهاد سایت هم نگاران نیز گوش دادن به تمام آهنگهای آقای صداست. اما از این میان میشود به نازی ناز کن، غریبه، معلم بد، ستاره های سربی، با تو، حسرت پرواز، لاله زار، گریز، بگو ای یار بگو، شراب صد ساله و… اشاره کرد.
خلیج همیشه فارسی
خلیج همیشگی فارس. همیشه این آهنگ را وقتی میخوانم، به خصوص اینجا، چنان احساساتی میشوم که برای این آهنگ به خودم میبالم. دلتنگی بود. یعنی زمانی که من این آهنگ را اجرا کردم، بیست سال پیش به جان خاتون، دخترم، بینهایت دلم برای ایران تنگ شده بود.
ایران برای زندگی است، من رفته بودم که یک سال بمانم و برگردم به کشورم اما نتوانستم. من به فرداها امیدوارم و بسیار دوست دارم که دوباره در ایران بخوانم و اگر این آرزو محقق شود اولین آهنگی که در ایران خواهم خواند آهنگ (خلیج فارس) خواهد بود.
او با خواندن ترانه خلیج فارس نیز حاشیههایی را برانگیخت. کنسرت ابی در دبی حواشی زیادی برای او ایجاد نمود. او ترانه خلیج فارس را در دبی اجرا نکرد و دلیل این کار خود را لغو نکردن امکان برگزاری هر ساله کنسرت و اینکه بتواند دوباره برای اجرای کنسرت به دبی بیاید و مردم را ببیند اعلام نمود.
حاشیه بیماری سرطان ابی
در چند سال اخیر چندین حاشیه به وجود آمده است که گویا ابی بیمار است. این حاشیهها از جایی شکل گرفت که این خواننده به شدت لاغر شده است. اما ابی چنین بیماری را تکذیب کرده است. ابی در رابطه شایعه اخیر که برخی رسانهها درباره بیماری او منتشر کرده بودند ضمن تکذیب این خبر گفت: هر گونه شایعه درباره ابتلای خود را به بیماری را تکذیب میکنم. دلیل اصلی کاهش وزن شدید من این بود که خواستم در حین اجرای کنسرت برای مخاطبان زمان بیشتری را برای خواندن اختصاص دهم. برای همین به توصیه پزشکان تصمیم به کاهش وزن گرفتم.
ماجرای دعوای همسر ابی با محسن چاوشی
محسن چاوشی، با انتشار یک متن در فضای مجازی، ضمن پاسخ به همسر یکی از خوانندگان آن ورِ آب، از سفر تعدادی از خوانندگان لسآنجلسی به عربستان انتقاد کرد.
ماجرا از این قرار است که مهشید حامدی پس از اینکه محسن چاوشی شعری درخصوص امیرالمومنین نوشته بود به او حمله تندی کرد و او را عرب پرست خواند.
مهشیدحامدی (همسر ابی) نوشته که چرا مثلا در اوج حملات به ناوچه کنارک و اتفاقات اجتماعی دیگر، آن شعر را نوشته. مهشید پرسیده: آیا هنرمند نتیجه حکومت است؟ و نیاز جامعه به هنرمند آگاه و در نهایت اینگونه دعوای لفظی مشهید حامدی همسر خواننده لس آنجلسی و محسن چاوشی در پی متن چاوشی برای شب قدر جنجالی شد.
محسن چاوشی، با انتشار یک متن در فضای مجازی، ضمن پاسخ به مهشید حامدی همسر ابراهیم حامدی ملقب به ابی، از سفر تعدادی از خوانندگان لسآنجلسی به عربستان انتقاد کرد. در آن سفر کذایی ابراهیم حامدی به همراه چندی دیگر به عربستان رفته بود.
گویا مهشید حامدی پس از اینکه محسن چاووشی شعری درخصوص امیرالمومنین نوشته بود به او حمله تندی کرد و در حالی که در متن پر توهینش به حاج قاسم نیز توهین کرده بود به چاوشی لقب عرب پرست داد. در نهایت ابراهیم حامدی همسر مهشید حامدی با انتشار کلیپی دلجویانه با ماجرای دعوای همسرش با محسن چاوشی خاتمه داد.
سخن پایانی
بسیار خرسندیم که تا پایان همراه سایت هم نگاران بودید. ما امروز و در مقاله فوق سعی کردیم تا درباره زندگی شخصی و حرفهای ابراهیم حامدی بنویسیم تا شما عزیزان و طرفداران با زندگی این سلبریتی بیشتر از قبل آشنا شوید. در پایان امیدواریم که از خواندن این مقاله نهایت لذت را برده باشید.