امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
نشاسته گل چه شکلیه
البته نوعی از نشاسته در مواد غذایی که قابلیت گرم شدن ندارند نیز به کار می رود.
ابتدا تنها منبع اصلی نشاسته، گندم بود.
اما رفته رفته ذرت و سیب زمینی جزو منابع اصلی استخراج نشاسته قرار گرفتند و کاربرد وسیع و گسترده ای پیدا کردند.
امروزه انواع نشاسته از جمله نشاسته ذرت و نشاسته گندم یا نشاسته گل در بازار موجود می باشند.
آشنایی با دیگر خواص نشاسته گل
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص نشاسته گل آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با نشاسته گل
طرز تهیه نشاسته گل
مواد لازم :
گندم
آب
یک عدد دستمال کتان
گندم رو با آب خیس کنید به مدت ۳-۴ روز و هر روز آبش رو ۲ -۳ بار عوض کنید و بزارید بیرون در حیاط یا یکجای باز.
بعد ۴ روز دونه ها رو با فشار انگشت تست کنید اگر دونه ها نرم شده بودن و داخلشون شیری شده بود
و با فشار خیلی کمی شیره داخل گندم بریزه بیرون یعنی گندم ها آمادست
ممکن هست نرم شدن گندم ها بیشتر از ۴ روز هم طول بکشه پس صبور باشید.
گندمها رو خوب آبکش کنید و مقداری آب بریزید روشو و با دست یا هر چیزی که میتونید گندم ها رو له کنید
گندم ها رو “آسیاب نکنید” و بریزید داخل یک دستمال و با فشار شیر گندمها رو خارج کنید
و سر پارچه رو باز کنید و کمی آب بریزید و دوباره سر پارچه رو فشار بدید و شیر گندم ها رو خارج کنید
اونقدر این کار رو تکرار کنید تا فقط پوسته گندمها باقی بمونه همه این مراحل رو جایی انجام بدید که بعدا بتونید آبکشی کنید
چون هر جا قطره ای از این آب بریزه بعد از خشک شدن نشاسته خواهد شد و تمیز کردنش سخت میشه
ظرفی رو که پر کردید از شیر گندمها بزارید بیرون از خانه و جایی که اصلا تکون نخوره
بعد از یک شب آب صاف از نشاسته جدا میشه و نشاسته میمونه ته ظرف و آب جمع میشه روی نشاسته
با یک ملاقه یا کاسه به آرومی آب رو خارج کنید سعی کنید به آرامی این کار رو انجام بدید تا نشاسته و آب قاطی نشه
بعد که کامل آب رو خالی کردید کمی آب تمیز به نشاسته اضافه کنید و با قاشق هم بزنید
و دوباره بزارید یک جایی که نشاسته ته نشین بشه و آب بیاد بالای نشاسته و دوباره آب رو به آرامی خالی کنید
نشاسته خام بوی خیلی بدی داره پس حتــــــــما همه این کارها رو خارج از خانه در حیاط یا دریک محیط باز انجام بدید
بعد که کامل آب رو از روی نشاسته جمع کردید نشاسته رو بزارید جلوی آفتاب تا خشک بشه
فقط نباید نشاسته زیاد رو بریزید روی هم اینجوری میگنده باید ظرفتون بزرگ باشه و قطر نشاسته داخل ظرف هم کم باشه مثلا ۲ سانت بیشتر نباشه
وقتی نشاسته سفت شد و کامل کامل خشک شد و ترک خورد نشاسته شما آماده هست.
نشاسته رو به کمک کفگیر یا قاشقی خورد کنید و در یک ظرف خشک و در بسته نگهداری کنید.
روش درست کردن نشاسته گندم و خواص بی نظیر آن برای درمان گلو درد
نشاسته گل برای باسلوق
نشاسته گل ۱ پیمانه
شکر ۱ پیمانه
آب ۱٫۵ پیمانه
گلاب ۲ الی ۴ ق غذا خوری
کره ۲۰ گرم
پودر نارگیل و گردو به مقدار لازم
در ابتدا باید نشاسته گل را با آب سرد مخلوط کنید و هم بزنید تا نشاسته گل داخل آب سرد خوب حل شود
و برای اطمینان از این که دانه درشتی داخل آن نباشد از صافی رد کنید و داخل قابلمه بریزید.
در ادامه شکر و گلاب را اضافه کنید و هم بزنید تا کمی شکر حل شود و بعد کره ذوب شده را اضافه کنید
و بعد روی حرارت قرار دهید و مداوم در این مرحله باید هم بزنید تا نشاسته خودش را بگیرد
و بوی خامی آن گرفته شود و دقت کنید حرارت باید خیلی کم باشد و این مرحله ممکن است نیم ساعت طول بکشد.
در ادامه وقتی وسط قابلمه مواد جمع شد از روی حرارت بردارید و پودر نارگیل را داخل یک کاسه بریزید
و دست های خود را چرب کنید از مواد مورد نظر بردارید و در دست گرد کنید و بعد داخل نارگیل بزنید
و روی آن گردو قرار دهید و برای ۱ ساعت در یخچال قرار دهید و بعد سرو کنید. نوش جان
نشاسته گل برای فرنی
شیر پر چرب ۲ پیمانه
نشاسته ۲.۵ ق غذا خوری
خامه صبحانه ۱ ق غذا خوری
زعفران ۲ ق غذا خویر
شکر ۲ ق غذا خوری
شکلات تخته ای به مقدار لازم
نشاسته گل برای مسقطی
نشاسته گل ۱ لیوان
آب سرد ۴ لیوان
زعفران آب دم کرده ۴ قاشق غذا خوری
گلاب ۱/۲لیوان
هل ساییده ۱/۲ قاشق چایخوری
کره ۲۰ گرم
شکر ۱ لیوان
ابتدا نشاسته را با ۲ لیوان آب سرد مخلوط می کنیم تا کاملا یکدست شود.
نشاسته حل شده را داخل قابلمه ای ریخته و روی حرارت می گذاریم و مدام مواد را مخلوط می کنیم.
شکر را به نشاسته در حال پخت می افزاییم و خوب مخلوط می کنیم تا یکدست شوند و مواد به غلظت فرنی در بیایند.
نشاسته گل برای چاقی
نشساته گل کالری بسیار بالایی دارد و کالری آن تقریبا برابر قند و شکر است و مصرف آن می تواند باعث اضافه وزن و چاقی شود.
نشاسته گل در بارداری
مصرف نشاسته گل در بارداری مخصوصا در ماه های ابتدایی به شدت منع شده است
زیرا باعث نقص لوله های عصبی و نخاعی در جنین می شود و همین باعث سقط جنین می شود.
نشاسته گل در زولوبیا
نشاسته گل : ۱ پیمانه
ماست پرچرب : ۱ پیمانه
روغن جامد (یا مایع ) :۱ قاشق چایخوری
آرد : ۱ قاشق غذاخوری
بکینگ پودر: نصف قاشق چایخوری
زعفران دم کرده :۲ قاشق غذاخوری
ابتدا نشاسته ، ماست ، روغن ، زعفران و آرد را با هم مخلوط کرده و حسابی مخلوط می کنید تا یکدست شود ،
سپس بکینگ پودر را اضافه کرده و مواد را از صافی رد می کنید .
غلظت مواد باید به غلظت ماست همزده باشد نه رقیق و نه خیلی سفت باشد . اگر سفت بود ماست و اگر رقیق بود آرد اضافه کنید .
روی ظرف را سلفون بکشید حدود ۴ ساعت در دمای آشپزخانه استراحت دهید.
بعد مواد را دوباره هم بزنید و در قیف یا ظرف سس بریزید. داخل قابلمه روغن ریخته وقتی کامل داغ شد مواد را درون قابلمه فرم دهید.
می توانید برای تمیز در آمدن بامیه ها از رینگ استیل استفاده کنید که همه زولبیاها یکدست شوند .
وقتی یک طرف زولبیا سرخ شد برگردانید تا طرف دیگر سرخ شود.
سپس بلافاصله زولبیا را از روغن خارج و داخل شربت ولرم قرار دهید ؛ سپس داخل صافی بگذارید تا شهد اضافه آن خارج شود.