هر کدبانویی ممکن است پس از سرو صبحانه به فکر تهیه ناهار خوشمزه ای باشد و این سوال در ذهنش ایجاد شود که امروز ناهار چی بپزم؟ اگر برنامه ریزی دقیقی برای پخت ناهار وعده ظهر امروز خود ندارید، در ادامه چند پیشنهاد از خوشمزه ترین غذاها را ارائه کرده ایم که می توانید تهیه کنید و در کنار خانواده از طعم آنها لذت ببرید.
فهرست غذاهای مخصوص ناهار
طرز تهیه چند مدل ناهار خوشمزهطرز تهیه استیک مرغطرز تهیه خوراک بامیهطرز تهیه کیک قارچ و مرغ طرز تهیه توپک سوخاری پنیریطرز تهیه پاستا پنه مرغطرز تهیه بورک اسفناج و پنیرطرز تهیه یتیمچه کبابیطرز تهیه سمبوسه با گوشتطرز تهیه چند مدل ناهار خوشمزه
در ادامه لیست غذاهای مخصوص ناهار (ناهار چی بپزم) را ارائه کرده ایم با ما همراه باشید.
طرز تهیه استیک مرغ
مواد لازم
سینه مرغ 4 تکهپاپریکا 2 قاشق غذاخوریپونه خرد شده 4 قاشق غذا خوریسیر خرد شده 3 قاشق غذاخورینمک 2 قاشق چایخوریفلفل سیاه به میزان لازمروغن زیتون 3 قاشق غذاخوریلیمو 2 عدد
طرز تهیه
در یک کاسه، روغن زیتون، ادویه و سبزیجات را مخلوط نمایید. فیله های مرغ را در کاسه ای بریزید و کل سطح آن را با طعم دهنده بپوشانید.یک سمت فیله های مرغ را به مدت 5 تا 7 در گریل بپزید. بعد از آن طرف دیگر استیک مرغ را بپزید.بعد از این که هر دو طرف استیک مرغ به خوبی پخته شد ان را از روی گریل بردارید در بشقاب بگذارید و با فویل روی آن را بپوشانید تا کمی استراحت کند.استیک را میتوانید به همراه آب لیمو سرو کنید.
طرز تهیه خوراک بامیه
مواد لازم
گوشت چرخ کرده 100 گرمپیاز1 عددبامیه 200 گرمگوجه فرنگی 3 عددرب گوجه فرنگی 1 قاشق غ خکره 2 قاشق غذاخوریآبغوره 2 قاشق غذاخورینمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز را به صورت نگینی خرد نمایید و در تابه به اندازه ای تفت بدهید تا رنگشان طلایی شود. بعد از آن گوشت را به آن اضافه نمایید و خوب تفت دهید. پس از آن نمک، زردچوبه و فلفل را بیافزایید.رب گوجه را اضافه کنید و سپس گوجه فرنگی ها را رنده کنید، بعد از آن به گوشت اضافه نمایید.در این میان بامیه ها را مقداری تفت دهید.بامیه را به گوشت اضافه نمایید و یک لیوان آب جوش روی آن بریزید .بعد از اینکه تاحدی پخته شد کمی آبغوره به آن اضافه نمایید.خوراک بامیه را با نان یا برنج میتوانید سرو نمایید.
طرز تهیه کیک قارچ و مرغ
مواد لازم
سینه مرغ 1 عددقارچ 100 گرمفلفل دلمه و پیاز از هر یک 1 عددسس مایونز 2 قاشق غ خخیار شور خرد شده 1 پیمانهجعفری خرد شده 3 قاشق غذاخوریذرت پخته نصف پیمانهنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازمزنجبیل 1 قاشق چ خزعفران دم کرده 2 قاشق غ خ
طرز تهیه:
پیاز خرد شده را در روغن تفت دهید.مرغ را به پیاز اضافه نمایید و 15 دقیقه روی حرارت ملایم تفت بدهید.مقداری نمک، فلفل، زردچوبه، پودر زنجبیل و محلول زعفران به مرغ اضافه کنید و تفت دهید. بعد از آن یک جوش به مرغ اضافه کنید.درب قابلمه را ببندید و حدود 3 ساعت اجازه بدهید تا مرغ بپزد.بعد از پختن مرغ، گوشت آن را ریش ریش کنید.خیار شور، ذرت، جعفری، مایونز، سس گوجه فرنگی، نمک و فلفل را به مرغ اضافه نمایید و خوب ترکیب کنید.پیازچه را در روغن تفت دهید، بعد از آن قارچ و فلفل دلمه ای را به آن اضافه نمایید و 5 دقیقه تفت بدهید تا خوب نرم شوند. سپس مرغ را اضافه کنید و مواد را به خوبی با هم ترکیب نمایید.روی هر تکه نان تست، چند قاشق از مواد را بریزید و پهن کنید و لایه دیگر نان را روی آن بگذارید و یک ساعت در یخچال بگذارید تا خنک شوند.بعد از یک ساعت کیک مرغ را از یخچال بیرون بیاورید .اکنون آماده سرو می باشد.
طرز تهیه توپک سوخاری پنیری
مواد لازم
سیب زمینی 3 عددآرد ذرت 1 فنجانآرد سوخاری 1 فنجانتخم مرغ 2 عددپیازچه 2 قاشق غذاخوریفلفل سبز 2 قاشق غ خفلفل سیاه 1 قاشق چ خپودر زیره 2 قاشق چایخوریپنیر چدار 100 گرمفلفل قرمز و نمک به میزان لازمروغن به میزان لازم
طرز تهیه:
سیب زمینی را پخته و له کنید. بعد از آن مقداری نمک اضافه کنید. نمک را به تدریج اضافه نمایید.مقداری فلفل قرمز و فلفل سیاه و پودر زیره سبز به سیب زمینی اضافه کنیدفلفل سبز را خرد کنید و 2 قاشق از آن را به موادی که دارید اضافه نمایید.پیازچه را ریز خرد کرده و به مواد اضافه نمایید.مواد را با هم مخلوط کنید.مقداری از مخلوط سیب زمینی را کف دست خود پهن کنید. کمی پنیر میان آن قرار داده و سپس آن را به شکل توپ درآورید آن ها را در آرد ذرت بغلتانید.سپس آن ها را در آرد سوخاری بغلتانید.در ظرف دیگری تخم مرغ ها را هم بزنید و سپس توپک های پنیری را در تخم مرغ غلت دهید.سپس آن ها را مجددا در آرد سوخاری بگذارید.روغن را در تابه روی حرارت متوسط داغ کنید و توپک های پنیری را در روغن قرار دهید.توپک ها را روی حرارت متوسط بگذارید تا رنگ طلایی درآیند.اکنون توپک سوخاری های شما حاضر است.
طرز تهیه پاستا پنه مرغ
مواد لازم
پاستا پنه 200 گرممرغ 500 گرمماست نصف پیمانهپودر چیلی 2 قاشق چایخوریآبلیمو 1 قاشق غ خسیر له شده یا خرد شده 2 قاشق م خپیاز 1 عددگوجه فرنگی 2عددفلفل دلمه ای خرد شده 1 پیمانهکنسرو ذرت 1 پیمانهکچاپ 1 قاشق غذاخوریشکر 2 قاشق چایخوریادویه پاستا 1/2 قاشق چایخوریپنیر پارمزان 3 ورقروغن زیتون 3 قاشق غذاخوریریحان تازه 15برگنمک به میزان لازم
طرز تهیه
مرغ را با، ماست، پودر چیلی، نمک، آبلیمو و سیر له شده خوب مخلوط کنید.مایه مرینیت را به مرغ اضافه و مخلوط کنید، سپس به مدت۵-۴ ساعت در یخچال بگذارید تا مرغ مزه دار گردد.پیاز خرد شده را در روغن ریخته و سرخ کنید.مرغ را به اندازه ای تفت بدهید که رنگ مرغ عوض شود.اجازه دهید تا مرغ به آرامی بپزد.پاستا را در آب جوش بریزید، تا به مدت ۱۰-۸ دقیقه بجوشد تا خوب نرم گردد و در این فاصله برخی اقوات آن را هم بزنید.اکنون وقت درست کردن سس است.پوست گوجه فرنگی ها را بگیرید و خرد نمایید و در مخلوط کن بریزید تا به شکل پوره درآید.روغن زیتون را در تابه ریخته و پیاز خرد شده و سیر را اضافه کنید و با هم تفت دهید.بعد از آن فلفل دلمه ای و کنسرو ذرت را به این ترکیب اضافه کنید تفت بدهید.در این مرحله ادویه پاستا و مقداری پودر چیلی، پوره گوجه ، نمک و شکر را بریزید و مخلوط نمایید.اجازه بدهید سس کمی جوش بخورد و، پنیر و کچاپ را اضافه نمایید.کمی صبر کنید و سپس مرغ را به آن اضافه نمایید.سس را روی پاستا بریزید تا کاملا مخلوط شوند. سپس روی آن مقداری ریحان خرد شده بپاشید .پاستای پنه شما حاضر است.
طرز تهیه بورک اسفناج و پنیر
مواد لازم
خمیر هزار لای مستطیلی 4 ورقهاسفناج پخته 200 گرمپیاز متوسط 1 عددسیر 2 حبهروغن زیتون 2 قاشق غ خپنیر ریکوتا 1 فنجانپنیر فتا 1 فنجانکنجد برای تزیین به میزان لازمتخم مرغ 1 عددنمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
پیاز و سیر را پوست گرفته و خرد کنید.پیاز را در روغن بریزید و تفت دهید ، بعد از آن سیر را اضافه نمایید و چند دقیقه تفت بدهید.اسفناج را خرد نمایید و روی حرارت بگذارید. اسفناج پخته را به پیاز و سیر اضافه نماید و هم بزنید.درب تابه را ببندید و اجازه دهید مواد خوب بپزند.به پنیر ریکوتا کمی نمک و فلفل سیاه اضافه کنید.مخلوط اسفناج پخته را به مخلوط پنیر اضافه نمایید و خوب با هم ترکیب نمایید. بعد از آن پنیر فتا را اضافه نمایید و خوب به هم بزنید تا یکدست گردند.به تخم مرغ مقداری آب اضافه نمایید و با چنگال هم بزنید تا به طورکامل مخلوط شوند.فر را روی حرارت ۴۲۵ درجه بگذارید.خمیر را روی سطح صافی بگذارید و به سه قسمت تقسیم نمایید.مایه آماده شده را میان یکی از برش های خمیر قرار بدهید، به به شکلی که ۱ سانت از دور خمیر خالی بماند.یک برش دیگر روی آن بزنید و با انگشت شصت دور خمیر را فشار دهید تا لایه ها به یکدیگر بچسبند. سپس با چنگال دور خمیر را فشار دهید. تخم مرغ را از طریق یک برس روی خمیر بمالید.رول ها را به مدت 20 دقیقه در فر که از قبل گرم شده بگذارید تا خمیر بپزد و روی آن طلایی گردد. اکنون ناهار شما حاضر است.
طرز تهیه یتیمچه کبابی
مواد لازم
بادمجان :3 عددکدو: 3 عددسیر: 3 حبهپیازچه3 عددگشنیز به مقدار لازمرب گوجه فرنگی: 1 قاشق سوپخوریسیب زمینی : یک عدد درشتروغن زیتون
طرز تهیه
سیب زمینی ها را آب پز نمایید. بعد از آن بادمجان و کدو را کباب و خرد کنید.سیر را له کنید و به همراه سیب زمینی خرد شده ، بادمجان و کدو و روغن کمی تفت دهید.سپس به این ترکیب رب گوجه فرنگی اضافه نمایید و مجددا تفت بدهید.روی مواد ترکیب شده یک لیوان آب بریزید تا نرم تر شوند.مقداری گشنیز و پیازچه اضافه نمایید و نمک و فلفل بزنید . سپس از روی حرارت بردارید. غذای شما حاضر است.
طرز تهیه سمبوسه با گوشت
مواد لازم
نان لواش برش خورده 12 تکهگوشت چرخ کرده 400 گرمپیاز 2 عددجعفری خرد شده 1پیمانهرب گوجه 3 قاشق س خسیر له شده 2 حبهتخم گشنیز نیم کوب 1 قاشق چ خپودر زیره سبز 1 قاشق چ خدارچین 1قاشق چ خزردچوبه، نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
پیاز را در تابه روغ ریخته و بگذارید تا طلایی رنگ شود.گوشت چرخ شده را به پیاز اضافه نمایید تا تغییر رنگ دهد، سپس رب گوجه، ادویه ها، سیر، جعفری و دارچین را اضافه نمایید .اجازه بدهید گوشت با این مواد به خوبی سرخ شود. پس از آماده شدن مواد داخل سمبوسه، بگذارید تا مواد خنک شود.یک نان نرم و برش خورده را روی یک سطح صاف بگذارید و کمی از مواد گوشتی را روی نان بریزید و با زاویه 90 درجه تا بزنید مانند مثلث شود.قبل از پیچیدن آخرین لایه نان کمی تخم مرغ با برس روی نان بمالید تا موجب چسبندگی بیشتر شود.سمبوسه ها را در روغن سرخ نمایید تا هر دو طرف آن ها طلایی شود.