متادون یکی از انواع مخدر است که جهت درمان اعتیاد معمولاً به کار می رود اما در کل از دسته داروهای اعتیادآور مرفین و هروئین بوده و مصرف بیش از اندازه آن می تواند فرد را دچار مسمومیت و حتی به کام مرگ بکشاند.
متادون
متادون از داروهای اعتیادآور و خواب آور بوده که فشارخون را پایین آورده و در موارد حاد منجر به مسمومیت شده و در مواد حادتر و غیرقابل کنترل منجر به مرگ شخص مصرف کننده می گردد.
بحث ما در این قسمت از مطلب سایت هم نگاران در مورد نوع مسمومیتی است که در اثر مصرف متادون به وجود می آید و اینکه در صورت مسمومیت چه اقداماتی را باید انجام دهیم.
مسمومیت با متادون
مسمومیت با متادون، یکی از شایع ترین نوع مسمومیت در جهان است که فرد بر اثر مصرف بیش از اندازه و نادرست این دارو به مسمومیت مبتلا می شود. متأسفانه اغلب افراد متادون را فقط از دید یک دارو نگاه می کنند و با عوارض وحشتناک و جبران ناپذیر آن آشنایی ندارند. زیرا در مراحل خیلی حاد منجر به مرگ شخص می شود.
علائم مسمومیت با متادون
در صورتی که مصرف نادرستی از متادون داشته اید و یکی یا مجموعه ای از علایم زیر به شما دست داد شما دچار مسمومیت شده اید:
پایین آمدن سطح هوشیاریافت فشار خونکاهش ضربان قلبساپرشن خیلی شدید تنفسی و مردمک میوتیکهیپوترمی یا سرد شدن بدندر موارد خیلی شدیدتر که هیچ کاری نمی توان کرد ابتدا کما، ایست قلبی و تنفسی و سپس مرگ می باشد.
مراحل درمانی
اول آنکه با مشاهده حالات مسمومیت در فرد مصرف کننده بلافاصله و بدون فوت وقت شخص را به نزدیک ترین بیمارستان و یا درمانگاه برسانید.
اقدامات درمانی شامل ABCD و پایدار نمودن بیمار و سپس تجویز آنتیدوت آن یعنی نالوکسان، شستشوی معده (حتی به صورت تاخیری تا ۲۴ ساعت پس از مصرف) و تجویز شارکول است. دوز اولیهی نالوکسان ۰۱/۰ تا ۰/۱ میلیگرم برکیلوگرم هر ۳ تا ۵ دقیقه و تا رسیدن به پاسخ بالینی بیمار و سپس گذاشتن بیمار روی انفوزیون مداوم نالوکسان (به علت عمرنیمهی کوتاه نالوکسان در مقایسه با عمرنیمهی بسیار طولانی متادون) است که ۳/۲ دوز اولیهای که بیمار با آن کنترل شده است را برای هر ساعت انفوزیون میکنیم. نکتهی مهم در این مسمومیت عمرنیمهی طولانی آن و لذا نیاز بیشتر و طولانیتر به درمان با انفوزیون نالوکسان (حتی در موارد خیلی شدید ۴۸ تا ۷۲ ساعت است) و پس از قطع نالوکسان نیز بیمار باید چند ساعت تحت نظر قرار گیرد.
همچنین بخوانید:
موارد مصرف و مضرات متادون
موارد مصرف و عوارض قرص کلونازپام
موارد مصرف و عوارض قرص ترامادول
موارد مصرف و عوارض گاباپنتین