غذاهای ایرانی

طرز تهیه انواع نذری ماه محرم (از انواع ساندویچ تا غذاهای گرم)

آموزش طرز تهیه معروف ترین غذاهای نذری ماه محرم (گرم و سرد)

ماه محرم یا محرم الحرام نخستین ماه حرام مسلمانان می باشد که این ماه برای مسلمانان و حتی غیرمسلمانان از اهمیت خاصی برخوردار است. بعضی از افراد با حضور در هیئت‌ ها و تکیه‌ ها به عزاداری پرداخته و عده‌ای نیز به پخت غذای نذری برای عزاداران مشغول اند. غذای نذری که به غذای امام حسین نیز معروف می باشد در بین مسلمانان و حتی افراد غیر مسلمان متبرک شناخته می‌ گردد.

همان طور که می دانید در ماه محرم و صفر مراسم های عذاداری زیادی برگزار می شود. طرز تهیه نذری های ماه محرم هم یکی از چیزهایی است که باید خودمان رو برایش آماده کنیم. درست است که اصول آشپزی ثابت می باشد، ولی غذا درست کردن برای جمعیت زیاد هم نکات خاص خودش رو دارد. هنگام تهیه غذای نذری محرم باید دقت زیادی داشته باشید. چون با یه اشتباه هر چند کوچک، کلی مواد اولیه و کلی زحمت به باد میرود. پس با ما همراه شوید تا باهم به بررسی طرز تهیه نذری های ماه محرم کم هزینه و بی دردسر بپردازیم.

فهرست موضوعات این مطلب

آموزش طرز تهیه معروف ترین غذاهای نذری ماه محرم (گرم و سرد)انواع ساندویچ نذریالویهساندویچ بندری نذریسمبوسه نذریساندویچ کوکتل پنیری نذریساندویچ ژامبون سردلیست غذاهای نذریقورمه سبزی، نذری پرطرفدار!عدس پلو نذری همراه یا نکات طلاییآش رشته نذری جا افتادهطرز تهیه قیمه نذری به همراه ترفندهای خوشمزه‌تر شدنانواع ساندویچ نذری

به تازگی غذاهای ساندویچی هم در ماه محرم بصورت نذری پخش می شوند که درست کردن آن و توزیع آن کار بسیار راحتی می باشد. به دلیل همین راحتی، امروزه مردم از ساندویچ برای غذای نذری ماه محرم بسیار استفاده می کنند. انواع کوکو، فلافل، کتلت و سالاد الویه به همراه نان های باگت، گوجه فرنگی، خیارشور و کاهو می تواند گزینه ای مناسب و ساده باشد.

الویه

چقدر این پیشنهاد معروف و جا افتاده است! مزه بی نظیر و راحتی در تهیه این ساندویچ سرد و عالی یکی از بهترین پیشنهادات برای ساندویچ نذری می باشد. توصیه ما اینه که از نان کوچک گرد همبرگری استفاده کنید که فوق العاده متفاوت و جذاب هستند.

مطلب مشابه: طرز تهیه سالاد اولویه؛ راز تهیه سالاد اولویه مجلسی خوشمزه، نکات مهم در تهیه سالاد اولویه

ساندویچ بندری نذری

خوراک بندری برای تهیه نذری خیلی گزینه به صرفه و دهن پرکنی می باشد. بچه ها خیلی این سبک نذری رو دوست دارند و بارها تجربه کرده ام که مردم هم از این ساندویچ نذری استقبال می کنند. تنها موقع خرید مواد بندری حواستان باشه که سوسیس معمولی یا آلمانی بی کیفیت نخرید؛ زیرا وقت پخت همه خمیر شده و نمی توانید خوب هَم بزنید.

سمبوسه نذری

این سمبوسه برای میز یا ایستگاه نذری عالی می باشد. میتوانید همراه با سمبوسه، ورق های کاغذی به مردم  بدهید تا همانجا میل کنند. چهار عدد نان لواش را از وسط نصف می کنیم تو ساندویچ ساز قرار می دهیم و سپس مواد را روی آن پهن می کنیم. نصف دیگر نان را بر رویش گذاشته و در ساندویچ سازو می بندیم و بیست دقیقه اجازه می دهیم تا آماده سمبوسه ما آماده خوردن شود. تنها نکته ای که دارد این است که تابه های زیر و روی ساندویچ ساز را باید چرب کنید و موادتان باید یکم از سمبوسه های دیگه آبدا تر باشه؛ نه این که آب بریزید! باید یکم زودتر از رو شعله بردارید‌. پیاز را می گذاریم طلایی بشود زیرا کامل سرخ شدن آن باعث تلخی مواد می گردد. گوشت چرخ کرده ، فلفل دلمه های رنگی خرد شده ، ذرت قارچ خرد شده ، رب گوجه ، سیب زمینی پخته ، نمک ، فلفل ، زردچوبه و ادویه هم به دلخواه می توانید استفاده کنید.

مطلب مشابه: طرز تهیه سمبوسه و نکاتی برای خوشمزه کردن این غذای خاص و خوشمزه

ساندویچ کوکتل پنیری نذری

یه پیشنهاد متفاوت دیگر که به شدت خوش طعم و جذاب است، استفاده از کوکتل پنیری در ساندویچ نذری می باشد. تنها لازم دارید که به سوپرپروتئینی بروید و در خواست کوکتل پنیری کنید؛ بهتر است که از کوکتل پنیری ای استفاده کنید که قبلا خودتان یکبار تست کرده اید. تقریبا برای هر نان ساندویچی ۱و نیم کوکتل کفایت می کند.

ساندویچ ژامبون سرد

ژامبون سرد همان ساندویچ کالباس عادی است که شاید همه آن را بارها نوش جان کرده ایم. ژامبون گوشت برای ساندویچ نذری بهترین گزینه می باشد. اگر می خواهید غذای نذری ساده باشد، بهتر است که ژامبون های ۷۰ یا  ۸۰ درصد تهیه نمایید. ژامبون های 90 درصد هم گزینه خیلی خوبیه اما بسیار گرون تمام می شود!! داخل ساندویح را با ژامبون و سس مایونز و سیب زمینی خلالی و مقدار کمی پیاز و جعفری و یه برگ کاهو تازه پُر نمایید.

لیست غذاهای نذری

قورمه سبزی، نذری پرطرفدار!

قورمه سبزی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی می باشد که در تمامی شهرهای کشور ایران به عنوان غذای نذری در ماه محرم استفاده می‌ گردد. قورمه سبزی یکی از محبوب ‌ترین غذاها است که پخت آن نسبت به سایر نذری‌ها زحمت خیلی بیشتری دارد. در این قسمت قصد داریم به پخت قورمه سبزی نذری برای ۱۰۰ نفر بپردازیم، ولی چه مواد اولیه ‌ای برای پخت این نذری لازم می باشد؟

گوشت گوسفندی تازه ۸ کیلو گرمسبزی قورمه ۱۵ کیلو گرملوبیا قرمز ۲ کیلو گرمپیاز ۱۰  کیلو گرملیمو عمانی ۱ کیلو گرمروغن سرخ کردنی به میزان لازمنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه قورمه سبزی نذزی

در ابتدا لوبیاها را کاملاً بشورید و در یک قابلمه با حرارت مناسب بگذارید تا پخته شود. ترجیحاً لوبیاها را ۱۲ ساعت قبل در آب گذاشته تا خیس بخورند و پختن آن‌ ها راحت‌ تر و زمان کمتری لازم داشته باشد.  سپس گوشت گوسفندی تازه را کاملاً تمیز نمایید و در اندازه گوشت خورشتی با یک چاقو تیز خرد بکنید. سبزی‌ها را کاملاً شسته و از تمیز بودن آن‌ ها اطمینان حاصل کنید. سپس آن‌ها را خرد و در یک تابه مناسب ابتدا کمی حرارت بدهید تا آب آن‌ها کاملا خشک بشود.

سپس به آن روغن اضافه و سبزی‌ها را سرخ نمایید. در این مرحله، یک قابلمه با اندازه مناسب برای قورمه سبزی نذری انتخاب بکنید. پیازها را شسته و کاملاً خرد بکنید و در دیگ بریزید. پیازها را با روغن سرخ کردنی مقداری تفت بدهید تا پیازها به رنگ طلایی تبدیل بشوند. سپس گوشت‌ ها را به قابلمه اضافه نموده و دوباره مقداری روغن بریزید و تفت بدهید. سپس نمک، فلفل و زردچوبه را به دیگ اضافه و هم بزنید.

در این مرحله سبزی های سرخ شده را به همراه لوبیای پخته شده به قابلمه اضافه می‌ نماییم و هم می ‌زنیم و همچنین مقداری از آن ‌ها را با هم تفت می ‌دهیم. این تفت دادن باید تا زمانی باشد که پوست لوبیا ها چروک نشوند.  در این مرحله مقداری آب و لیمو عمانی داخل قابلمه می‌ ریزیم و صبر می‌ کنیم تا گوشت و لوبیا بپزد و خورشت ما جا بیفتد.

باید در این مرحله توجه کرد که برای این که عصاره لیمو عمانی خارج بشود باید آن ‌ها را با چنگال سوراخ نماییم. بعد از جا افتادن غذا می توانید خورشت را در ظروف یکبار مصرف به همراه برنج ساده که مقداری زعفران روی آن است، پخش کنید.

مطلب مشابه: طرز تهیه قورمه سبزی در زودپز + روش پخت سریع قرمه سبزی کارمندی با نکاتی خاص

عدس پلو نذری همراه یا نکات طلایی

عدس پلو یکی از انواع غذاهایی می باشد که علاوه بر این که در وعده‌های غذایی کاربرد زیادی دارد، در ماه محرم نیز به عنوان غذای نذری، طرفدارهای خاص خودش را دارد. از مواد اصلی عدس پلو می ‌توان به برنج، عدس و روغن اشاره نمود که بنا به تعداد نفرات، این میزان مواد اولیه متغییر می باشد. مواد لازم جهت تهیه عدس پلو برای 200 نفر

برنج ۳۰ کیلو گرمعدس ۱۲ کیلو گرمروغن ۴ کیلو گرمگوشت چرخ شده بدون چربی ۱۰ کیلو گرمپیاز ۱۰ کیلو گرمکشمش پلویی ۸ کیلو گرمخرما ۸۰۰ عددرب گوجه فرنگی ۳ کیلو گرمکره در صورت تمایل ۳ کیلو گرمخلال بادام، خلال پسته، خلال نارنج و پیاز داغ به میزان لازمزرشک (برای تزیین روی عدس پلو) به مقدار لازمادویه مخصوص عدس پلو به میزان لازم

شما می توانید زمانی که پلو آماده شد آن ها را در ظروف بهداشتی یکبار مصرف ریخته و بین مردم پخش کنید.

آش رشته نذری جا افتاده

آش رشته از معروف ‌ترین آش‌های قدیمی ایرانی است که تاریخچه استفاده از آن به زمان‌ های خیلی دور بر می ‌گردد. جالب است بدانید که به طور کلی حدود ۴۰۰ نوع آش در ایران وجود دارد که از محبوب ‌ترین آن‌ ها می‌ توان به آش رشته اشاره نمود. از آش رشته به عنوان نذری در ماه محرم و همچنین به عنوان افطاری در ماه رمضان استفاده می گردد. مواد لازم آش رشته برای 100 نفر

نخود ۱ کیلو گرملوبیا چیتی ۲ کیلو گرمعدس ۳ کیلو گرمماش ۱ کیلو گرمسبزی آش ۱۰ کیلو گرمپیاز داغ ۲ کیلو گرمسیر داغ ۲ کیلو گرمرشته آشی ۱۰ کیلو گرمآرد ۵۰۰ گرمنعنا ۵۰۰ گرمنمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

شما می توانید آش را درون ظروف گود یکبار مصرف بریزید و روی آن ر با کشک، پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید.

مطلب مشابه: طرز تهیه آش رشته نذری؛ فوت و فن های آش رشته نذری

طرز تهیه قیمه نذری به همراه ترفندهای خوشمزه‌تر شدن

خورشت قیمه یکی از معروف ‌ترین غذاها می باشد که به دلیل محبوبیت بالا در ماه محرم نیز به عنوان غذای نذری توزیع می‌ گردد. رب گوجه فرنگی، پیاز، لپه و گوشت قرمز از مهم ترین مواد اولیه خورشت قیمه نذری است که با استفاده از چاشنی ‌هایی همچون لیمو عمانی و دارچین می ‌توان طعم خاص و دلچسبی به این خورشت داد. طرز تهیه قیمه و مواد تشکیل دهنده آن برای 100 نفر

گوشت ۷ کیلو گرملپه ۴ کیلو گرمرب گوجه فرنگی ۳ کیلو گرممغز لیمو عمانی ۲۰۰ گرمسیب زمینی خام ۱۰ کیلو گرمبرنج برای ظرف بزرگ ۲۰ کیلو گرمبرنج برای ظرف کوچک ۱۵-۱۸ کیلو گرمروغن ۱۰ کیلو گرمزعفران ۲ مثقالگلاب ۲۰۰ میلی لیترادویه مخصوص ۱۵۰ گرمفلفل ۲۵ گرمزردچوبه ۵۰ گرمنمک ۱۵۰ گرم

طرز تهیه قیمه

پیازها را خُرد نموده و گوشت‌ها را تیکه تیکه کنید. پیاز را در دیگ مخصوص با کمی روغن تفت بدهید تا طلایی رنگ بشود. گوشت خُرد شده را به پیازها اضافه نمایید. چربی اضافی گوشت را برای خوش ‌طعم شدن خورشت از آن جدا ننمایید. بعد از تغییر رنگ جزئی گوشت می ‌توانید زردچوبه، فلفل سیاه و نمک را به باقی مواد اضافه نمایید. در این مرحله لپه را اضافه نموده و تفت می ‌دهیم سپس رب گوجه ‌فرنگی را با بقیه مواد ترکیب می کنیم.

برای خورشت قیمه نذری مناسب ۱۰۰ نفر عزادار، به میزان یک وجب دست کاملاً باز روی مواد آب جوشیده شده بریزید. میزان آب روی مواد در آخر پخت باید به اندازه ۵ سانتی‌ متر باشد. خورشت قیمه شما وقتی به‌ خوبی جا نیفتاده باشد،کف ایجاد شده روی آن به رنگ زرد می‌ باشد. مقداری از زعفران را هنگام پخت و بقیه آن را با گلاب را در انتهای کار به خورش اضافه نمایید. لیمو عمانی را نیز بهتر است در انتهای کار به خورش قیمه اضافه نمایید. در آخر سیب زمینی را پوست، خلالی خرد و بعد سرخ کرده و در کنار خورشت برای عزادارن سرو کنید.

کلام آخر

طرز تهیه نذری های ماه محرم بسیار مهم می باشد. زیرا شما باید برای تعداد بالایی از افراد غذا بپزید. سعی کنید که شور یا بی نمک نشود، برنجتان خراب نشده و شفته نگردد. همه این مسائل، باعث می شود تا پخت نذری بسیار حساس باشد.

اگر شما تا به حال غذای نذری و یا برای تعداد بالایی از افراد غذا تهیه نکرده اید و امسال می خواهید برای اولین بار این کار را انجام دهید، پیشنهاد می کنم که از یک فرد با تجربه در این زمینه کمک بگیرید، زیرا عدم تجربه شما برای اولین بار باعث می شود تا تمام مواد و هزینه ای را که کرده اید، برباد بدهد و نتوانید به وظیفه خود جامع عمل بپوشانید. اما اگر نمی خواهید از فردی کمک بگیرید، به شما پیشنهاد می کنم که برای تهیه نذری از انواع ساندویج که در بالا توضیح داده شد استفاده کنید تا هزینه و وقت شما بیهوده تلف نشود.

مطلب مشابه: غذای نذری ماه محرم + لیست بهترین غذاها و خوراکی های نذری ماه محرم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا