پاشنه پا معمولاً به دلایل مختلفی دچار ترک می شوند و احساس ناخوشایندی را برای شما به وجود می آورند. نگران نباشید راه حل های زیادی برای برطرف نمودن ترک پاشنه پا موجود است. بهتر است که مراقبت های هم نگاران را برای برطرف شدن و حتی پیشگیری از ترک پاشنه پا داشته باشید.
علل به وجود آمدن ترک پاشنه پا
پاشنه پا بسیار مستعد برای ترک خوردن است. ترک در ناحیه پاشنه پا معمولاً حالت پوسته های سفت و حالت زبر شدن پوست را به همراه دارد. این حالت در خانم ها بیشتر از آقایان شیوع دارد، ربطی هم به سن و سال نمی تواند داشته باشد اما با این وجود در بزرگسالان بسیار بیشتر دیده شده است. گاهی اوقات ترک خوردگی به عمق پوست و بخش درمیس نیز نفوذ می کند و در این حالت پاشنه پا دردناک می شود. ترک پاشنه پا، پوست شکاف خورده ای است که سطح خارجی پوست (اپیدرمیس) را تحت تاثیر قرار می دهد. و اما چه عللی می تواند باعث ترک در این ناحیه گردد:
شایع ترین علت آن راه رفتن های مداوم و مکرر بر روی سطح زبر، موکت و یا فرش می باشد.استفاده از صابونهای قوی که ممکن است چربی طبیعی پوست را از بین ببرد،پابرهنه راه رفتن باعث ایجاد سایش بیشتری بین پا و زمین می شود.آسیب در ناحیه سیستم عصبیراه رفتن با صندل و کفشهای تابستانیبارداریایستادن طولانی مدت برای چند ساعتعفونت قارچیپیریچاقیکمبود آهن در بدن باعث ایجاد ترک در ناحیه پاشنه پا می کند.پوشیدن کفشهایی که سایز درست ندارند یا در قسمت پاشنه نرم و راحت نیستند.کمبود امگا 3 در بدنحمام طولانی با آب داغکمبود ویتامینبیماری پوستی درماتیت اتوپیک و پسوریازیسمبتلا شدن به دیابت و بالا رفتن قندخونخشکی پوستکم کاری تیروئید
چرا خانم ها بیشتر دچار ترک پاشنه پا می شوند؟
طبق آنچه که متخصصان پوست در نتیجه تحقیقات به عمل آمده شان دریافته اند این است که خانم ها بیشتر از آقایان به ترک پاشنه پا دچار می شوند. از اصلی ترین دلیل آن می توانیم به تفاوت های هورمونی میان خانم ها و آقایان اشاره کنیم.
درمان ترک پاشنه پا
ابتدا باید همیشه از نرم کننده و مرطوب کننده برای پاشنه پاهایتان استفاده کنید. بعد از استحمام، قبل از خواب، خلاصه مرطوب کننده را در برنامه هم نگاران تان قرار دهید.
شما می توانید راهکارهایی را که در زیر توضیح خواهیم داد را به کار برده و از شر ترک های پاشنه پاهایتان خلاص شوید.
از مرطوب کننده هایی که حاوی ویتامین هستند استفاده کنید.از آنجا که عسل خاصیت آنتی باکتریایی و ضد عفونت دارد می توانید از عسل برای درمان استفاده کنید. بدین گونه که کمی عسل به پاشنه پا بمالید و یا در طول شب از کمی عسل استفاده کنید.پاهایتان را در تشتی از آب نگه دارید تا خشکی پوست برطرف شود و آبرسانی به پوست صورت بگیرد.از روغن های گیاهی همچون: روغن زیتون، روغن نارگیل، روغن بادام، روغن کنجد و تمامی روغن های گیاهی هیدروژنه استفاده کنید.با استفاده از وازلین پاشنه پا را نرم کرده و می توانید از جوراب پس از استفاده از وازلین کمک بگیرید.از جوش شیرین برای درمان استفاده کنید که بسیار مؤثر و نافع می باشد. دو سوم یک تشت را از آب گرم پر کنید و سه قاشق غذاخوری جوش شیرین به آن بیفزایید. آن را هم بزنید تا جوش شیرین به خوبی حل شود. برای ۱۰-۱۵ دقیقه پای خود را درون این محلول قرار دهید و سپس بعد از بیرون آوردن پا، آن را با استفاده از سوهان پا اسکراب کنید. سپس پا را با آب تمیز بشوییداز مخلوط گلیسیرین و گلاب استفاده کنید. این دو ماده رطوبت پاهایتان را برای مدت زمان طولانی حفظ می کند.کمی از پودر بلغور جو را با چند قطره روغن ترکیب کنید تا خمیری به دست بیاید سپس آن را به کف پاهایتان مالیده و حدوداً نیم ساعت صبر کنیددر پایان هر بار استحمام که پوست پاهایتان نرم تر شده است از سوهان یا سنگ پا استفاده کنید. به این ترتیب پوست های مرده و آسیب دیده را جدا خواهید نمود.موم پارافین نه تنها برای درمان ترک پاشنه پا بلکه برای تسکین درد و خون مردگی ناشی از آن نیز مؤثر می باشد.لیمو ترش خاصیتی اسیدی دارد، در نتیجه برای درمان ترک این ناحیه از پا مفید واقع می شود.
چه زمان باید به پزشک مراجعه کرد؟
ترک پا میتواند با پوسته پوسته شدن، خارش، درد در شرایط وخیم، خونریزی، قرمزی و التهاب همراه باشد. زمانی که وخامت ترک پا به بیشترین میزان خود برسد ممکن است اعصاب و گیرندههای حسی در پاشنه پا از بین برود، عفونت سلولیتی ایجاد شود و یا زخم پای دیابتی پدید آید. عفونتی که در زمان ترک پا به وجود میآید شامل درد، گرما، قرمزی و تورم است. در این شرایط باید به پزشک مراجعه کنید و هر چه سریعتر برای درمان ترک پاشنه پا پیش بروید.
موارد بیشتر:
کاربرد تونر
درمان فوری لکه های پوستی
درمان خشکی پوست صورت