گاهی معده و شکم شما دچار نفخ شده و شما علتش را نمی دانید. بهتر است آگاه باشید که برخی خوراکی ها خاصیت نفخ کنندگی دارند و به هر معده ای سازگار نمی باشد. پس اگر این خوراکی ها را بشناسید بهتر می توانید به درمان و بهبود نفخ معده تان بپردازید.
نفخ و علل آن
قبل از آنکه به دنبال خوراکی نفاخ باشیم می خواهیم مفهوم نفخ کردن را به شما بگوییم که آگاهی بیشتر از آن داشته باشید. نفخ به احساس ورم و پری شکم و افزایش میزان گاز در مجاری گوارش اطلاق میگردد. علل زیر در نفخ معده و احساس ورم و پری شکم شما می تواند دخیل باشد:
کندی انقباضات عضلانی و حرکات دودی مجاری گوارشمصرف غذاهای چرب تخلیه معده را به تاخیر انداخته و ایجاد نفخ میکنندنشانگان روده تحریک پذیرسریع و یا تند تند غذا خوردنآپاندیسیتسنگ کیسه صفرایبوستتغییر در سطح هورمونهای بدن و افزایش احتباس آب و نمک در بافتهای بدن، پیش از قاعدگی
خوراکی های نفاخ
شیر و پتیر
برخی افراد به لبنیات حساسیت دارند زیرا بدنشان آنزیم لازم برای شکستن لاکتوز موجود در لبنیات را ندارد در نتیجه باعث نفخ می شود.
حبوبات
حبوباتی مانند لوبیا، عدس و نخود فرنگی خوراکی های بسیار نفاخی هستند. این خوراکی ها هم حاوی قند هایی هستند که هضم نمی شود و بعد از ورود به روده باکتری های روده آنها را تخمیر می کند.برای رفع این مشکل بهتر است حبوبات را با غلاتی مانند برنج مصرف کنید.
گلابی و سیب
هر یک از این میوهها حدود ۵ گرم فیبر دارند، بنابراین یک منبع عالی از فیبر محلول هستند. اما آنها میتوانند برای معدههای حساس، ایجاد مشکل کنند! اما بطور کامل از آنها اجتناب نکنید. خوردن نصف یا یک چهارم از این میوهها یا پوست کندن آنها قبل از خوردن به شما امکان خواهد داد که بدون تحمل عوارض منفی این میوهها، از طعم و فواید آنها لذت ببرید.
نوشیدنی گازدار
نوشیدنیهای پر گاز مانند نوشابه و آبجو هم، دی اکسید کربن آزاد میکنند که میتواند به معنی نفخ باشد.
مارچوبه
مارچوبه با تمام خواصی که دارد به دلیل وجود رافینوز در آن نفاخ می باشد. رافینوز یک نوع ماده قندی می باشد که در هضم غذا ایجاد مشکل میکند.
غذای چرب
غذاهای چرب مانند انواع فست فودها که اغلب چرب می باشند به آن دلیل که هضمشان مشکل است و روند طولانی تری را برای هضم در دستگاه گوارش طی می کنند، در نتیجه باعث پری و ورم شکم می شود.
شوریجات
غذاهای شور یا مثلاً ترشیجاتی که شوری بیشتری دارند به دلیل آنکه سدیم دارند، بی شک باعث احتباس آب در بدن می شوند و به همین دلیل نفخ و ورم شکم را به دنبال خواهد داشت.
هویج، کلم پیچ و کلم بروکلی
هویح، کلم پیچ و کلم بروکلی با آنکه دارای خواص درمانی بی نظیری هستند اما از طرفی چون ماده ای به نام رافینوز دارند نفاخ می باشند. پیشنهاد ما این است که اگر علاقه به خوردن این نوع سبزیجات دارید که صد البته برای بدن شما مفید است و باید مصرف شود، بهتر آن است که آنها را آب پز کنید. نکته جالب اینکه از آنجا که این نوع سبزیجات دارای فیبر می باشند در دراز مدت که آنها را مصرف کنید دستگاه گوارشتان را قوی تر خواهد نمود.
همچنین بخوانید:
خوراکی های شیرافزا