تغذیه و مواد غذایی

خواص خرمالو/ خواص و مضرات خرمالو برای بدن و سلامتی

خرمالو یکی از میوه ها در فصل سرما و زمستانی است که در رنگ های نارنجی، زرد روشن و قرمز موجود می باشند. خرمالو ترکیبی از خرما و آلو می باشد. شاید با خوردن آن کمی در دهانتان احساس خشکی کنید اما یک میوه خوشمزه و بسیار مقوی  است. در ادامه سایت هم نگاران خواص و مضرات خرمالو را برایتان شرح خواهد داد.

خواص خرمالو

خرمالو از میوه هایی است که غنی از بتاکاروتن و ویتامین A، ویتامین B1، B2، B3 می باشد. همچنین مواد معدنی ضروری برای بدن همچون: پتاسیم، فسفر، منیزیم، گوگرد، آهن و کلسیم در این میوه خوش طعم موجود می باشد. طبع خرمالو گرم و تر می باشد و با وجود اینکه دارای کالری بالا می باشد اما از نظر چربی در مقدار بسیار پایینی قرار دارد. هر 100 گرم خرمالو دارای 70 کالری است و برای افرادی که می خواهند رژیم غذایی بگیرند می توانند در وعده خود استفاده کنند.

خرمالو میوه ای است دارای پتاسیم و پتاسیم نیز اشتهاآور است.خرمالو حاوی مقدار زیادی پکتین است. پکتین یکی از انواع فیبرهای محلول در آب است که باعث کاهش چربی‌های خون می‌شود.خرمالو سدیم (نمک) کمی دارد به همین دلیل برای افرادی که مبتلا به فشارخون بالا هستند مفید است.خرمالو سرشار از ویتامین A، بتاکاروتن و همچنین مقدار قابل توجهی ویتامین‌های B۱، B۲، B۳ و ویتامین C است. این میوه همچنین مواد معدنی مختلف مورد نیاز بدن را مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم دارد؛ به همین جهت برای رشد و نمو کودکان بسیار مفید شناخته شده است.مصرف مرتب غذاهای غنی از ویتامین C به بدن در توسعه مقاومت در برابر عوامل عفونی، پاک کردن سموم و رادیکال های آزاد کمک می کند و این ویتامین در خرمالو موجود است.به دلیل کلسیم موجود در خرمالو برای رشد کودکان و انرژی آنها مفید است.پتاسیم موجود در خرمالو باعث شستشو دهندگی کلیه و کبد می شود.مناسب دفع سنگ کلیه می باشد.ویتامین C موجود در خرمالو از خونریزی لثه ها در فصل سرما پیشگیری می کند.خرمالو برای سلامتی چشم‌ها و حافظت از شبکیه چشم مفید است.خرمالو نرم کننده سینه می باشد.این میوه برای آفت دهان و گلودرد بسیار مفید است.ادرارآور است.مصرف آن مانع از چسبندگی پلاکت های خونی و ایجاد لخته خون و در نتیجه بروز سکته قلبی و مغزی می شود. پس مصرف آن برای افراد مبتلا به بیماری قلبی یا افرادی که در معرض این خطر قرار دارند, مفید است.برای افرادی که مبتلا به نقرس، بیماری کلیوی و کبدی هستند مناسب است.

گفتیم که خرمالو دارای مواد معدنی مفید و ضروری بدن است. پتاسیم و منیزیم موجود در خرمالو باعث می شود که با کلسترول و فشارخون بالا مقابله کند.خوردن خرمالو نور چشم را زیاد می کند.خرمالو دارای منبع غنی از فیبر است به همین دلیل برای افرادی که دچار یبوست هستند مناسب است.ویتامین ‌A در خرمالو برای پوست و ناخن و موهای خشك و شكننده مفید است.مصرف خرمالو در دوران بارداری سبب رشد و تقویت جنین می شود.خوردن خرمالو به بند آمدن سکسکه کمک می کند.آب خرمالو برای درمان زخم ها نافع است.ویتامین C که در خرمالو موجود است باعث می شود که سیستم ایمنی بدن را تقویت کند.خرمالو سرشار از آهن است و به همین دلیل برای افرادی که دچار کم خونی هستند میوه ای مفید است.اگر با معده پر خورده شود به هضم غذا کمک می کند.مقوی معده می باشد و اسهال را بند می آورد.خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان بوده که برای جوان سازی و شادابی پوست مفید است.

نکات مهم:

اگر در خوردن خرمالو اعتدال را رعایت نکنید موجب انسداد روده خواهد شد.توصیه می‌کنیم اگر دچار بیماری‌های قلبی عروقی هستید و یا چربی و فشارخونتان بالاست از این میوه غافل نشوید.هر چه خرمالو شیرین تر و رسیده تر باشد دارای مقادیر بالاتری از ویتامین C می باشد.به دلیل کالری بالا، افرادی که به دنبال لاغری و کاهش وزن می باشد باید در خوردن آن تعادل را به کار برند.بیماران دیابتی باید در خوردن خرمالو اعتدال را رعایت کنند زیرا خرمالو حاوی قند بالایی است.همچنین بخوانید: ✔ خواص پرتقال ✔ خواص هویج ✔ خواص هلو ✔ خواص انبه ✔ خواص شلغم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا