آشپزیتعبیر

خواص آجیل برای پوست و مو و لاغری در طب سنتی / خواص آجیل و مغزها

امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.

از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.

پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.

آشنایی با خواص آجیل

آجیل دسته‌ای از خشکبار محسوب می‌شود و از دیرباز جزو فرهنگ ایرانی بوده است. به‌صورت کلی بخش عمده‌ای از آجیل‌ را میوه‌های روغنی تشکیل می‌دهند که پوست سخت دارند و درواقع باید آن‌ها آجیل میوه محسوب کرد؛ گردو، بادام، پسته، بادام‌هندی، بادام‌زمینی، فندق و غیره از این دست هستند. در سال‌های اخیر مصرف آجیل به عنوان میان وعده سالم توصیه ‌شده است تا اشتها و هوس خوردن مواد غذایی ناسالم و مضر را کاهش دهد. علاوه بر این مغز دانه‌ها و خشکبار مزایای دیگری نیز دارند که ارزش اضافه کردن آنها به برنامه غذایی را توجیه می‌کند.

به‌طورکلی خواص آجیل ها بی‌نظیر است. آجیل ها منبع خوبی از چربی، فیبر و پروتئین هستند. بخش زیادی از چربی آجیل ها، چربی غیراشباع تک حلقه‌ای و چربی غیراشباع چند حلقه‌ای (که خود به دودسته امگا ۳ و امگا ۶ تقسیم می‌شود) است. اگرچه مقداری چربی اشباع‌شده نیز در خود دارند. آجیل ها همچنین شامل ویتامین ها و مواد معدنی مختلفی مانند منیزیم و ویتامین E نیز هستند.

اضافه کردن آجیل به رژیم غذایی برخی افراد ایدئال است و از طرف پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه می‌شود. ولی برای برخی دیگر از افراد این خوراکی‌ها به عنوان بمب کالری شناخته می‌شوند و ممکن است افزایش وزن به همراه داشته باشند. از آنجایی که مغز دانه‌ها و آجیل حاوی میزان زیادی چربی هستند، مصرف بیش از حد آنها می‌تواند موجب افزایش وزن و چاقی شود. ولی اگر مغز دانه‌ها را به مقدار معمول و متوسط مصرف کنید، می‌توانید از خواص آجیل بهره‌مند شوید زیرا مواد مغذی بسیاری دارند.

آجیل منبع بسیار خوبی برای تامین پروتئین، ویتامین و مواد معدنی بدن هستند؛ همچنین به سلامت بدن نیز کمک می­کنند. مصرف درست و منطقی آجیل به صورت روزانه می­تواند انرژی ضروری مورد نیاز بدن را در طول روز تامین کند. آجیل سرشار از چربی های غیراشباع مفید است و می­تواند در پایین آوردن سطح کلسترول مضر و کاهش بیماری های قلبی بسیار موثر عمل کند.

خواص آجیل در طب سنتی

بادام هندی گرم و خشک مصلح مصطکی، عسل و رب ترش . بادام درختی شیرین گرم و تر مصلح مصطکی، عسل و رب ترش . بادام زمینی گرم و تر مصلح مصطکی، عسل . پسته گرم و خشک مصلح زردآلو، انار، ترش، سرکه، سکنجبین و آلو . تخمه آفتابگردان : گرم و خشک مصلح آبغوره، رب انار و سرکه .  فندق : گرم و خشک مصلح آب عسل، شکر سرخ، شربت به و سکنجبین . گردو : گرم و خشک مصلح انار ترش، سکنجبین، ترشی‌های طبیعی . اضافه کردن آجیل به رژیم غذایی برخی افراد ایده ال است و از طرف پزشکان و متخصصان تغذیه توصیه می‌شود. ولی برای برخی دیگر از افراد این خوراکی‌ها به عنوان بمب کالری شناخته می‌شوند و ممکن است افزایش وزن به همراه داشته باشند.

بادام یک آجیل درختی به‌حساب می‌آید و ارزش غذایی یک انس (۲۸ گرم) آن معادل زیر است: انرژی: ۱۶۱ کیلوکالری چربی: ۱۴ گرم پروتئین: ۶ گرم کربوهیدرات: ۶ گرم فیبر: ۳.۵ گرم ویتامین E (ای): ۳۷ درصد نیاز روزانه منیزیم: ۱۹ درصد نیاز روزانه . پسته آجیلی پرمصرف است که سرشار از فیبر می‌باشد. ارزش غذایی یک انس (۲۸ گرم) پسته معادل زیر است: انرژی: ۱۵۶ کیلوکالری چربی کل: ۱۲.۵ گرم پروتئین: ۶ گرم کربوهیدرات: ۸ گرم فیبر: ۳ گرم ویتامین E (ای): ۳ درصد نیاز روزانه منیزیم: ۸ درصد نیاز روزانه .

گردو یکی از آجیل های بسیار پرطرفدار بوده و منبع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ است. ارزش غذایی یک انس (۲۸ گرم) گردو معادل زیر است: انرژی: ۱۸۲ کیلوکالری چربی کل: ۱۸ گرم پروتئین: ۴ گرم کربوهیدرات: ۴ گرم فیبر: ۲ گرم ویتامین E (ای): ۱ درصد نیاز روزانه منیزیم: ۱۱ درصد نیاز روزانه . بادام‌هندی عضوی از خانواده آجیل های درختی است و مواد مغذی مفیدی دارد. ارزش غذایی یک انس (۲۸ گرم) بادام‌هندی معادل زیر است: انرژی: ۱۵۵ کیلوکالری چربی کل: ۱۲ گرم پروتئین: ۵ گرم کربوهیدرات: ۹ گرم فیبر: ۱ گرم ویتامین E (ای): ۱ درصد نیاز روزانه منیزیم: ۲۰ درصد نیاز روزانه .

مغز دانه‌ها مواد غذایی پر کالری هستند و منبع مفیدی از مواد مغذی به شمار می‌روند که می‌توانند سلامت جسم و ذهن را تقویت کنند. برای مصرف آجیل مطمئن شوید که شور و نمکی، بو داده یا پخته شده نباشند. مصرف مغز دانه‌ها به صورت خام است که می‌تواند ارزش غذایی مورد انتظار را وارد بدن شما کند تا از خواص آجیل بهره ببرید. آجیل منبع غنی از این مواد غذایی است: اسید چرب امگا ۳ چربی تک غیراشباع و چربی چند غیراشباع فیبر غذایی ویتامین آ، ب و ای مواد معدنی (پتاسیم، منیزیم، کلسیم و آهن) استرول‌های گیاهی آرجنین

آجیل انواع گوناگون دارد و در طول زمان، بسته به تقسیم‌بندی‌های مختلف نام‌های مختلف گرفته است. به‌صورت کلی آجیل را می‌توان برحسب خام‌بودن یا بوداده‌بودن، کارکرد و برحسب ترکیبات تقسیم‌بندی کرد. آجیل خام، در مقایسه با آجیل بوداده، خواص بیشتری دارد. مواد معدنی، چربی، ویتامین و دیگر مواد مفید در آجیل خام حفظ می‌شود و همچنین نمک یا شکر خواص آن را از بین نمی‌برد. آجیل بوداده، بسته به میزان بودادگی، خواص خود را از دست می‌دهد.

آجیل‌ها موادغذایی با چربی بالا هستند و در واقع هسته‌هایی هستند که درون پوسته‌ای سخت قرار دارند. از آجیل‌ها معمولاً به عنوان یک میان‌وعده سالم استفاده می‌کنند.یک مغز دانه ۸۰ درصد چربی دارد. با وجود آنکه اغلب چربی آن به عنوان چربی سالم تلقی می‌شود، ولی همچنان منبع غنی از کالری است. بنابراین هر چند این مواد غذایی را در دسته خوراکی‌های سالم دسته‌بندی می‌کنند، ولی باید در مصرف آجیل تعادل را رعایت کنید. مقدار مصرفی آجیل نباید بیش از ۴۰ گرم شود. آجیل را باید به عنوان جایگزین مواد غذایی با اسید اشباع شده مصرف کنید. مغز دانه‌ها حاوی چربی چند غیراشباع هستند و به همین دلیل به حذف لیپیدهای مضر بدن مانند کلسترول بد یا LDL کمک می‌کنند.

خواص آجیل می‌تواند فاکتورهای خطر ابتلا به سندروم متابولیک، مانند فشارخون بالا و سطوح بالای کلسترول را کاهش دهد.بادام می‌تواند سطح کلسترول خون را بهبود بخشد. برخی پژوهش ها نشان می‌دهند که رعایت رژیم سرشار از بادام باعث کاهش کلسترول بد (LDL)، کلسترول کل و کلسترول LDL اکسیدشده که برای سلامتی قلب مضر است شود، هرچند تعداد زیادی از این پژوهش‌ها شرکت‌کنندگان محدودی داشته‌اند. یک مطالعه گسترده‌تر نتایج ۵ پژوهش دیگر را جمع‌بندی کرده و نتیجه گرفته که شواهد به‌قدر کافی محکم، دال بر تأثیر مستقیم بادام در بهبود کلسترول وجود ندارد.

عمده‌ترین مواد مغذی آجیل را می‌توان این‌گونه برشمرد: مواد معدنی، ازجمله منیزیم، کلسیم، پتاسیم، سدیم، سلنیوم و غیره. ویتامین، ازجمله ویتامین‌های گروه B، ویتامین C، ویتامین‌های A و E و D و غیره. فیبر چربی غیراشباع مواد آنتی‌اکسیدانی . خواص و فواید آجیل را می‌توان به‌صورت کلی و برحسب میزان مواد مغذی این‌گونه نام برد: آجیل و جلوگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی تنظیم فشار خون جلوگیری از سرطان‌های مختلف، ازجمله سرطان دستگاه گوارش و سرطان پروستات تامین مواد معدنی کمک به دستگاه گوارش محافظت از پوست و مو تعادل هورمونی جلوگیری از دیابت نوع ۲ مناسب برای همه‌ی بیماران دیابتی تقویت قلب جلوگیری از پوکی استخوان منبعی برای تأمین ویتامین‌ها برطرف‌کننده‌ی نیاز به چربی

آجیل‌ها منبع عالی آنتی‌اکسیدان هستند. آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند پلی‌فنول‌ها در آجیل‌ها می‌توانند با فشار ناشی از رادیکال‌های آزاد مقابله کنند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که ممکن است باعث آسیب سلولی شده و خطر ابتلا به بیماری را افزایش دهند.در نتیجه یک مطالعه مشخص شد که گردو ظرفیت بالاتری نسبت به ماهی برای مقابله با رادیکال‌های آزاد دارد. این پژوهش نشان می‌دهد که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در گردو و بادام می‌توانند از آسیب چربی‌های ظریف در سلول‌های شما محافظت کنند.

به نظر می‌رسد گردو باعث بهبود برخی عوامل خطرزایی می‌شود که منجر به بیماری های قلبی می‌گردند. شاید علت این موضوع اسید آلفا لیولنیک (ALA) و دیگر مواد مغذی گردو باشد. تعدادی مطالعه گسترده نشان می‌دهند که مصرف گردو به‌طور چشمگیری کلسترول کل و کلسترول LDL را کاهش داده و درعین‌حال باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) گردیده است. همچنین گردو می‌تواند سبب بهبود عوامل مؤثر دیگر بر سلامت قلب شامل فشارخون و جریان طبیعی خون در بدن شود.

فیبر ماده‌ای حیاتی برای دستگاه گوارش محسوب می‌شود. نبود این ماده در برنامه‌ی روزانه غذایی ما می‌تواند به بیماری‌های گوارشی، یبوست و انواع سرطان‌های دستگاه هاضمه بینجامد. آجیل ماده‌ی غذایی مناسبی برای جبران فیبر مواد غذایی روزانه است؛ مخصوصاً اگر خام یا کمتربوداده باشد.

برخی مطالعات انجام‌شده در خصوص تأثیر مصرف زیاد بادام‌هندی نشان‌دهنده بهبود علائم سندروم متابولیک است. یک پژوهش نشان می‌دهد رژیم غذایی‌ای که ۲۰ درصد از کالری خود را از بادام‌هندی کسب می‌کند، فشارخون را در افراد دارای سندروم متابولیک بهبود می‌بخشد. مطالعه‌ دیگری نشان می‌دهد که بادام‌هندی پتانسیل آنتی‌اکسیدان رژیم غذایی را افزایش می‌دهد.

آجیل جزو گروه غذایی گوشت، حبوبات، مغزها و تخم مرغ طبقه‌بندی می‌شود. انواع مواد این گروه عبارتند از گوشت های قرمز، گوشت های سفید، تخم مرغ، حبوبات و مغزها یی مانند گردو، بادام، فندق، پسته و انواع تخمه می‌باشد. مواد مغذی مهم این گروه عبارت از پروتئین، آهن، روی و بعضی از انواع ویتامین های گروه B است. واحد اندازه‌گیری هر واحد از این گروه برابر است با ۶۰ گرم گوشت لخم پخته یا دو عدد تخم مرغ یا یک لیوان حبوبات پخته یا یک لیوان انواع مغزها شامل گردو، فندق، بادام، پسته و تخمه.

آجیل سرشار از مواد معدنی است. مصرف چند عدد از هر یک از انواع آجیل‌ها می‌تواند نیاز عمومی بدن ما به مواد معدنی را برطرف کند. شما می‌توانید با خوردن چند حبه بادام و گردو نیاز روزانه‌ی بدن‌تان را به منیزیم و کلسیم و فسفر را تأمین کنید. انواع آجیل مواد معدنی بسیاری را در خود جای داده‌اند؛ برخی از آن‌ها بیشتر و برخی کمتر. در این میان بادام هندی سلنیوم بالایی دارد و ضد سرطان پروستات است؛ تخم کدو هم به‌دلیل میزان بالای سلنیوم‌اش همین کارکرد را بر عهده دارد. بااین‌همه شما می‌توانید میزان متغیری از این ماده را انواع آجیل پیدا کنید.

مانند بسیاری از آجیل های دیگر، به نظر می‌رسد که فندق نیز سبب کاهش عوامل خطرزای منجر به بیماری های قلبی می‌شود. یافته های یک مطالعه حاکی از آن است که رژیم غذایی سرشار از فندق، کلسترول کل، کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد. همچنین این مطالعه نشان می‌دهد که فندق سبب کاهش نشانه های التهاب شده و عملکرد رگ های خونی را بهبود می‌بخشد.

کمک به مبارزه با افسردگی، بهبود سلامت مغز، حفظ حافظه و بهبود سلامت قلب از خواص گردو است. همچنین کمک به پیشگیری از سرطان، مؤثر در کاهش وزن، بهبود بهداشت باروری و کمک به رشد و نمو از فواید دیگر گردو می‌باشد. بهترین راه برای افزایش امگا-۳ کودکان مصرف گردو به عنوان میان وعده توسط آن‌ها است.

به عنوان یکی از مهمترین گزینه‌هایی که می‌توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید بادام است، زیرا تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که بادام تأثیر مثبتی بر سلامت بدن دارد و به کاهش کلسترول بد (LDL) کمک می‌کند. با کاهش LDL، سلامت قلب و عروق خود را بهبود ببخشیده و به قلب خود اجازه دهید با سرعت عادی خون را پمپاژ کند.

خواص آجیل برای پوست

پسته با وارد کردن آنتی اکسیدان‌ها به سیستم بدن می‌تواند به کاهش آکنه کمک کند که متعاقباً بر قند خون نیز تأثیر می‌گذارد. قند خون به چرخه آندروژن کمک می‌کند تا از طریق سیستم بدن عبور کند و احتمال ابتلا به آکنه را کاهش می‌دهد. فواید پسته یکی از خواص آجیل برای پوست است که باعث کاهش آکنه و در نهایت از بین رفتن آن می‌شود.

بسیاری از افراد از لوسیون‌ها و محصولات پوستی استفاده می‌کنند تا اطمینان حاصل کنند که صورت آن‌ها با چروک از بین نمی‌رود. فندق بخش‌های زیادی از ویتامین‌های E، A، C را به بدن شما وارد می‌کند، همه این ویتامین‌ها به کاهش چین و چروک پوست کمک می‌کند.

بادام دارای مقدار زیادی ویتامین E است که برای بدن بسیار مهم هست. ویتامین E باعث جریان پیدا کردن رگ‌های خونی می‌شود و باعث از بین رفتن لکه‌های تیره و آکنه می‌شود. با دانستن خواص آجیل برای پوست می‌توانید به سلامت آن دست یابید.

آجیل حاوی سلنیوم است که بخش اصلی حفظ سلامتی موهای شما را تأمین می‌کند. با خوردن مرتب آن‌ها، می‌توانید موهای خود را قوی‌تر کنید و از ریزش آن در آینده جلوگیری کنید. آجیل‌ها مانع بروز آکنه پوست می‌شود. به طور حتم خواص آجیل برای پوست برای همگان مشخص است، به همین دلیل مصرف آن به همه سفارش شده است.

خواص آجیل برای کودکان

پسته، فندق، بادام، گردو از جمله مغزهای چرب هستند که آنتی اکسیدان فراوان دارند. پروتئین، فیبر و چربی های سالم در مغزها برای رشد ذهنی و جسمی کودکان بسیار مفید است. مصرف یک مشت آجیل در هر روز می تواند بخشی از آهن، پروتئین، فیبر، روی، پتاسیم، ویتامین E و ویتامین های گروه B را تامین می نماید.

مصرف یک مشت آجیل می‌تواند انرژی کودکان را برای شیطنت‌های شیرین، در طول روز تامین کند. کودکانی که از آجیل‎ها به جای تنقلات بی‌خاصیت و ناسالم استفاده می‌کنند، باهوش‌تر و سالم تر از کودکان هم‌سنشان هستند و احساس ناتوانی و ضعف کمتری نیز نسبت به آن ها دارند.

آجیل‌ها نقش مهمی را در پرکردن فضای معده بچه ها ایفا می‌کنند. چالش‌ها و مسائل مرتبط با چاقی کودکی، نگرانی عمده کشور ماست. طبق تحقیقات انجام شده، کودکانی که به طور منظم از آجیل مصرف می نمایند، سالم تر هستند و کمتر به سراغ تنقلات ناسالم می روند. به علاوه آجیل ها دارای فیبر بالایی هستند که می توانند به کاهش کلسترول بدن کمک نمایند.

خواص آجیل برای مردان

خوردن روزانه پسته به مردان توصیه می شود. خوردن مداوم پسته موجب افزایش تعداد اسپرم ها می شود. پسته باعث افزایش گشاد شدن عروق می شود و باعث تولید تعداد زیادی از اسپرم های سالم نیز می گردد. با افزایش تعداد اسپرم در مردان، باروری با نتیجه بهتری نیز صورت می گیرد.مصرف مغز فندق باعث افزایش تعداد اسپر های تولید شده در مردان می شود و کیفیت اسپرم ها بالا می برد.بادام شیرین دارای طبع گرم می باشد و موجب تقویت قوای جنسی می شود. برای درمان نعوظ مردان خوردن روزانه بادام توصیه می شود.

با آسیاب کردن مغز های پسته، فندق، بادام و گردو و ترکیب آن ها با عسل می توانید یک معجون فوق العاده قوی برای افزایش میل جنسی می باشد. این ترکیب معجونی را می توانید در اندازه های ۳۰ گرمی درست کنید و روزانه یک عدد میل کنید.

خواص آجیل برای مو

بادام، آجیل برزیلی، پسته، گردو و انواع دیگر آجیل‌ها، تاثیر فوق‌العاده‌ای روی موی سر دارند. خوردن آجیل‌های غنی از مواد مغذی به‌عنوان بخشی از رژیم روزانه برای مو و پوست سر بسیار سودمند است. آجیل‌ها مملو از اسیدهای چرب غیراشباع و همچنین مواد متنوع مغذی دیگر برای موی سالم هستند. این دانه‌ها علیرغم اندازه کوچکشان سرشار از مواد مغذی برای بدن می‌باشند.

آجیل حاوی سلنیوم است که بخش اصلی حفظ سلامتی موهای شما را تأمین می‌کند. با خوردن مرتب آن‌ها، می‌توانید موهای خود را قوی‌تر کنید و از ریزش آن در آینده جلوگیری کنید. آجیل‌ها مانع بروز آکنه پوست می‌شود. به طور حتم خواص آجیل برای پوست برای همگان مشخص است، به همین دلیل مصرف آن به همه سفارش شده است.

وجود ویتامین E در بسیاری از آجیل‌ها یکی از دلایل توصیه به خوردن آجیل برای سلامت مو است. برخی از آجیل‌ها مانند بادام و دانه‌های کاج منابع بی‌نظیری از ویتامین E هستند. در هر ۱۰۰ گرم بادام، ۲۶.۲ میلی‌گرم یعنی ۱۷۵ درصد نیاز روزانه، ویتامین E وجود دارد. در ۱۰۰ گرم دانه کاج ۹.۳ میلی‌گرم یعنی ۶۲ درصد نیاز روزانه، ویتامین E یافت می‌شود. بااینکه تخمه آفتابگردان جزئی از آجیل‌ها محسوب نمی‌شود، منبع غنی ویتامین E است. هر صد گرم تخمه آفتابگردان حاوی ۳۶.۶ میلی‌گرم یعنی ۲۲۲ درصد نیاز روزانه ویتامین E است.

خواص آجیل برای لاغری

اگرچه آجیل‌ها به عنوان یک غذای پرکالری شناخته می‌شوند، پژوهش‌ها نشان می‌دهد که ممکن است به کاهش وزن کمک کنند. یک پژوهش بزرگ که اثرات رژیم مدیترانه‌ای را بررسی می‌کرد متوجه شد که افرادی که آجیل خوردند، به طول متوسط ۲ اینچ (۵سانتی‌متر) از دور کمر آنها کوچکتر شد و این مقدار بسیار بیشتر از کسانی بود که روغن زیتون مصرف می‌کردند.

در پژوهش‌های کنترل‌شده بارها نشان داده شده است که بادام بجای افزایش وزن، باعث کاهش وزن می‌شود. برخی مطالعات نشان می‌دهند که پسته نیز به کاهش وزن کمک می‌کند. در یک پژوهش روی زنان با اضافه‌وزن، آنهایی که بادام می‌خوردند حدود سه برابر وزن بیشتری از دست دادند و کاهش دور کمر بسیار بیشتری نسبت به گروه کنترل داشتند.

درگذشته این تصور وجود داشت که مغزی جات آجیل یک ماده غذایی پرچرب با کالری بالا هستند و گزینه مناسبی برای افرادی که می‌خواهند کاهش وزن داشته باشند نیست، اما این تصور اشتباه است. بر اساس مطالعات و تحقیقات گسترده‌ای که انجام‌شده، محققان دریافتند که افرادی که بیشتر آجیل مصرف می‌کنند در مقایسه با آن‌هایی که اصلاً آجیل نمی‌خورند، کمتر دچار اضافه ‌وزن می‌شوند و به‌طور کلی ۵ درصد کمتر از دیگران در معرض چاقی قرار می‌گیرند.

کارشناسان تغذیه معتقدند آجیل‌ها سرشار از دو ترکیب فیبر و پروتئین هستند که این دو ماده غذایی، مصرف آجیل برای لاغری کلید اصلی محسوب می‌شوند. پس اگر می‌خواهید از شر اضافه‌وزن و چربی‌های شکمتان خلاص شوید، آجیل ازجمله: گردو، بادام‌زمینی، پسته و دیگر انواع آجیل را مصرف کنید.

خواص آجیل برای قلب

مانند بسیاری از آجیل های دیگر، به نظر می‌رسد که فندق نیز سبب کاهش عوامل خطرزای منجر به بیماری های قلبی می‌شود. یافته های یک مطالعه حاکی از آن است که رژیم غذایی سرشار از فندق، کلسترول کل، کلسترول LDL و تری گلیسیرید را کاهش می‌دهد. همچنین این مطالعه نشان می‌دهد که فندق سبب کاهش نشانه های التهاب شده و عملکرد رگ های خونی را بهبود می‌بخشد.

به نظر می‌رسد گردو باعث بهبود برخی عوامل خطرزایی می‌شود که منجر به بیماری های قلبی می‌گردند. شاید علت این موضوع اسید آلفا لیولنیک (ALA) و دیگر مواد مغذی گردو باشد. تعدادی مطالعه گسترده نشان می‌دهند که مصرف گردو به‌طور چشمگیری کلسترول کل و کلسترول LDL را کاهش داده و درعین‌حال باعث افزایش کلسترول خوب (HDL) گردیده است. همچنین گردو می‌تواند سبب بهبود عوامل مؤثر دیگر بر سلامت قلب شامل فشارخون و جریان طبیعی خون در بدن شود.

خواص آجیل برای کبد چرب

در واقع روزانه با مصرف چند دانه بادام زمینی در زمان ​های مشخص، بدن مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت می​کند و میل به خوردن غذا یا تنقلات مضر که یکی از عوامل مبتلا شدن به کبد چرب است، کاهش می​یابد.یکی دیگر از مغزهای آجیل برای کبد چرب گردو است. به واسطه داشتن آمینواسید آرجینین که باعث دفع سم آمونیاک می​شود و همچنین داشتن گلوتاتیون و اسیدهای چرب امگا ۳ در سم‌ زدایی کبد نقش به سزایی دارد.

خواص آجیل برای چاقی صورت

چربی های سالم موجود در پسته باعث تقویت عضله ها و ماهیچه های صورت می شود؛ در نتیجه چاق شدن صورت را به همراه خواهد داشت.بادام علاوه بر حجیم کردن عضلات و ماهیچه های صورت، باعث تامین مواد معدنی و مواد مغذی مورد نیاز بدن می شود. بادام سرشار از پروتئین ها، ویتامین ها، فیبر و مواد دیگر می باشد. ویتامین ای موجود در ساختار انواع بادام ها به شاداب شدن پوست و تامین رطوبت پوست کمک می کند.

فندق یکی دیگر از مغزیجات و یا آجیل های موثر در چاق شدن صورت می باشد. فندق مانند بادام هندی، بادام زمینی و پسته به چاق شدن صورت، حجیم شدن ماهیچه های صورت و ترمیم بافت آن ها کمک می کنند. استفاده مداوم و روزانه از فندق در چاق شدن صورت به شدت موثر می باشد.برای چاق شدن صورت بهتر است سه عدد گردو را به صورت روزانه و به صورت مرتب مورد استفاده قرار داد.

خواص آجیل در بارداری و شیردهی

اگر مادران در دوران بارداری بیش از حد آجیل مصرف کنند احتمال حساسیت نوزاد بعد از تولد به تخم مرغ و شیر بیشتر میشود. خوردن آجیل و مغز ها در اوایل بارداری می تواند باعث بهبود رشد عصبی و روانشناختی جنین گردد. تحقیقات نشان داده است کودکانی که مادران آن ها در سه ماهه اول بارداری ٢ تا ٣ اونس (به طور متوسط ۷۴ گرم) آجیل در هفته می خورند (به خصوص آجیل چهار مغز)، از ضریب هوشی، حافظه و تمرکز بهتری نسبت به همسالان خود که مادران آن ها آجیل نمی خورند، برخوردار هستند.

اگر یک زن باردار یا شیرده انواع آجیل و بادام زمینی را در رژیم غذایی خود قرار دهد، احتمال ابتلا به آلرژی‌های غذایی در نوزادان او به میزان قابل توجهی کاهش می‌یابد. جالب است بدانید که پژوهش‌های انجام شده بر روی رژیم غذایی ۸۲۰۵ مادر، قبل و بعد از حاملگی و در دوران شیردهی، این موضوع را تائید نموده است. بنابراین، اگر مادر و نوزاد او در معرض ابتلا به آلرژی زودرس قرار داشته و این حالت باعث تحرک قسمت‌های مختلف بدن آن‌ها می‌شود، می‌توانند با مصرف آجیل خطر ابتلا به آلرژی غذایی را در بدن خود کاهش دهند.

مصرف آجیل از غلیظ شدن خون مادران شیرده جلوگیری نموده؛ در نتیجه خطر ابتلا به حمله قلبی را در آن‌ها به میزان قابل‌ توجهی کاهش می‌دهد.انواع آجیل‌ها غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند، مصرف آن‌ها به حذف رادیکال‌های آزاد در بدن مادران شیرده کمک کرده و از آن در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کند.آجیل حاوی مقدار زیادی مواد مغذی است که در دوران بارداری دریافت آنها ضروری است. زنان باردار باید ۱۴۰ گرم پروتئین در روز مصرف کنند. ۲۸ گرم آجیل حاوی ۵۵ گرم پروتئین است.مصرف روزانه آجیل در دوران بارداری خطر ابتلای نوزاد را به علائم آسم تا ۵۰ درصد بالا می‌برد.

خواص آجیل در بدنسازی

مصرف بادام زمینی بهترین راه برای افرادی ست که می خواهند پروتئین بیشتر به رژیم غذایی خود اضافه کنند. بادام زمینی به طور قابل توجهی دارای مواد مغذی ضروری ست. به همین دلیل بادام زمینی برای بدنسازی بسیار مفید می باشد. جالب است بدانید با وجود اینکه بادام زمینی جزء حبوبات محسوب می شوند اما بیشتر مردم آن ها را به عنوان آجیل می شناسند.متخصصان تغذیه مصرف یک میان وعده ی سبک را قبل از ورزش توصیه می کنند تا انرژی و قدرت کافی برای پیش بردن حرکات فیزیکی ورزشی را داشته باشید.

یکی از نکات مهم و قابل توجه این است که اگر عادت دارید که در اواسط روز ورزش کنید بهتر است در زمان وعده ی ناهار ورزش کنید و قبل از آن یک ناهار سبک صرف کنید. یا اگر جزء افرادی هستید که اولین کارشان در روز رفتن به باشگاه است مناسب است قبل از رفتن وعده ی صبحانه را صرف کنید. در هر صورت و در هر شرایطی شما باید قبل از ورزش چیزی بخرید که حاوی پروتئین، چربی و کربوهیدرات باشد و به همین خاطر آجیل ها بهترین گزینه هستند جراکه هر سه شرایط را دارا می باشند.

بسیاری از ورزشکاران از مصرف آجیل ها و مغزها پرهیز می کنند چرا که کالری بالایی دارند اما درواقع آجیل ها قادرند قدرت شما را تامین انرژی نیاز شما را کامل کنند تا در طول ورزش خسته نشده و تحلیل نروید. مغزها و به خصوص گردو سرشار از چربی های مفید مثل امگا۳ هستند که قدرت شما را تقویت کرده و باعث بهبود عملکرد شما در ورزش های هوازی می شوند. از طرفی این نوع چربی ها دارای خواص ضد التهابی نیز می باشند و از بروز مشکلات مفصلی جلوگیری می کنند.

آجیل برای رفلاکس و زخم معده و یبوست

یکی از آجیل های منحصر به فرد که این روزها در طب سنتی برای رفع رفلاکس معده و جلوگیری از بروز آن بسیار به آن اشاره شده است، مغز بادام درختی می باشد. بادام درختی نقش بسزایی در کاهش اسید معده خواهد داشت. این مغز و یا دانه منحصر به فرد، یک منبع خوب کلسیم بوده و می‌تواند سطح کلسیم بدن را به صورت متعادل حفظ نماید. در این صورت بر روی درمان رفلاکس معده نقش بسزایی را خواهد داشت.

بادام همچنین به دلیل داشتن فیبر زیادی که دارد باعث می‌شود دستگاه گوارش شما به درستی کار کند. این بدان معناست که نه تنها قادر خواهید بود غذاها را سریعتر هضم کنید بلکه بدن شما قادر به جذب سریعتر مواد مغذی خواهد بود و به بدن شما اجازه می‌دهد تا در فرایندهای مختلف خود بماند.

از دیگر انواع مغزهای پرخاصیت و ایده آل برای رفلاکس معده و تسکین درد معده، گردو است. گردو دارای مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین‌ها، املاح معدنی، آنتی اکسیدان‌ها، اسیدهای چرب و غیره بوده است که تاثیر فوق العاده‌ای بر روی سلامتی معده و بدن خواهد داشت. این مغز پرخاصیت اگر به صورت روزانه دو عدد مورد استفاده قرار گیرد، تاثیر حیرت انگیزی بر روی درمان رفلاکس معده و کاهش دردهای ناشی از آن، خواهد داشت.

فیبر ماده‌ای حیاتی برای دستگاه گوارش محسوب می‌شود. نبود این ماده در برنامه‌ی روزانه غذایی ما می‌تواند به بیماری‌های گوارشی، یبوست و انواع سرطان‌های دستگاه هاضمه بینجامد. آجیل ماده‌ی غذایی مناسبی برای جبران فیبر مواد غذایی روزانه است؛ مخصوصاً اگر خام یا کمتربوداده باشد.

آجیل برای سگ

سگ ها عاشق طعم و مزه بادام هستند .به خصوص طعم دار (کبابی، دودی، وانیل، دارچین، و غیره). بادام سمى نیست .ولى سگها به راحتى نمیتوانند ان را هضم کنندو باعث ناراحتی معده و ایجاد ناراحتی های روده ای در آنها میشود.فندوق غنی از چربی است که معده سگ را ناراحت مى کند و ممکن است باعث پانکراتیت شود علاوه بر این، این آجیل بنا به گزارش ها، حاوی یک نوع سمی ناشناخته است که منجر به اختلالات عصبی میشود. پسته غنی از چربی است و سگ را دچار ناراحتی معده میکند. علاوه بر این، خوردن مکرر پسته می تواندموجب پانکراتیت در سگ شما شود.

آجیل برای سرماخوردگی

مصرف آجیل و میوجات ‌در کاهش شدت و طول سرماخوردگی و آنفلوآنزا موثر است مصرف آجیل‌ و به ویژه تخمه‌ به دلیل داشتن Zn (روی)، شدت و طول سرماخوردگی و آنفلوآنزا را کاهش می‌دهند.

آجیل برای سنگ کلیه

سنگ کلیه عارضه نسبتا شایعی است که ممکن است در فرد بدون هیچ سابقه قبلی از شکل کلیه، بروز پیدا کند و با درد بسیار شدید همراه است.مصرف بادام، فندوق، پسته و کنجد بسیار مفید است. پسته و بادام در اصلاح کلیه اثری قوی دارد. فندق نیز در رفع سوزش ادراری بسیار مفید است.

آجیل برای دیابتی ها

پسته برای افراد دیابتی مفید است . گردو: خوردن روزانه گردو باعث کاهش التهاب ها می شود. التهاب رابطه ی مستقیمی با دیابت و بیماری های قلبی عروقی دارد. بادام درختی: این نوع بادام منیزیم مورد نیاز بدن یک فرد مبتلا به دیابت را به خوبی فراهم می کند و سطح قند خون او را کاهش می دهد. پسته: متخصصان اعلام داشته اند نشانه هایی از کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت که مصرف پسته داشته اند، را با موفقیت ثبت کرده اند. بادام زمینی: مقاله ای در مجله ی تغذیه بریتانیا ادعا داشته که کره بادام زمینی با کنترل اشتها و رساندن مواد مغذی به بدن تا حد زیادی قند خون در افراد چاق و مبتلا به بیماری را کنترل نموده است.

آجیل در رژیم کتوژنیک

گردو یکی از بهترین مغزها برای کتو است زیرا یکی دارای چربی های خشک آجیل است.بادام درختی از محبوب ترین آجیل های کم کربوهیدرات است ، به این معنی که می توانید به راحتی این مغز را به رژیم کتو اضافه کنید.فندق تنها با ۲ گرم کربوهیدرات خالص و ۱۷ گرم چربی به عنوان یک مغز کتو دوستانه شناخته می شود. می تواند بصورت خام یا بو داده مصرف شود و یا می توانید آن را به غذاهای مختلف اضافه کنید.می توانید به راحتی انواع پسته را به چندین برنامه غذایی مانند رژیم گیاهخواری یا رژیم کتو اضافه کنید.

آجیل در کرونا

بهترین برنامه تغذیه یک بیمار مبتلا به کرونا : استفاده از منابع غذایی ویتامین A مانند منابع گیاهی شامل انواع سبزی‌ها و میوه‌های زرد و نارنجی مانند هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و لبنیات، استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی‌های چرب، لبنیات و زره تخم مرغ) برای افزایش سطح ایمنی بدن

و استفاده از منابع ویتامین E به عنوان آنتی اکسیدان و کمک کننده به عملکرد سیستم ایمنی بدن می‌توان از روغن‌های مایع آفتابگردان و ذرت در طبخ غذا و سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم پیچ، سویا و سیب زمینی در وعده‌های اصلی غذایی یا انواع آجیل مانند فندق، بادام، گردو در فاصله بین وعده توصیه می‌شود.افراد باید رژیم غذایی حاوی میوه، سبزی، نان و غلات سبوسدار، حبوبات و همچنین گوشت، ماهی و مرغ استفاده کنند. باید دقت گردد که در دریافت مواد غذایی و تنوع مواد غذایی تعادل رعایت شود.

خواص آجیل ناشتا

بادام می تواند بسیاری از نیازهای روزانه شما را تامین کند. این آجیل تاثیر مثبتی بر روی سلامت شما دارد. مواد مغذی بادام آن را بعنوان مناسبترین انتخاب برای صبح کرده است. با توجه به مواد مغذی موجود در بادام، می توان گفت بهترین آجیل برای مصرف در صبح بادام است. اگر تمایلی به خوردن بادام در صبح ندارید می توانید شیربادام تهیه کنید.محققین معتقدند بهترین زمان مصرف آجیل در صبح است چرا که در این ساعات بدن بیشترین فایده را از مواد مغذی آن می برد.

خواص آجیل تقویتی

اگرچه آجیل‌ها به دلیل محتوای فوق‌العاده‌شان از مواد معدنی و انواع ویتامین برای سلامتی فوق‌العاده مهم هستند، واقعیت این است که چیزی به اسم آجیل تقویتی وجود ندارد! البته این به معنای این نیست که در سلامتی و بالابردن سطح انرژی ما نقشی ندارند؛ بلکه دقبقاً برعکس این مطلب صحیح است. آجیل‌ها کالری بالایی دارند و مصرف مقدار کمی از آن‌ها انرژی بالایی به بدن می‌رساند.

اسم انواع آجیل

ترکیبات بسیار متنوعی برای آجیل شیرین موجود است اما این نوع آجیل معمولا مخلوطی از برگه زردآلو، توت خشک، کشمش و سایر مواد مغذی متشکل از بادام هندی، گردو، بادام درختی، مغز پسته و مغز فندق می‌باشد؛ همچنین شما می‌توانید بسته به سلیقه و ذائقه خود از انجیر خشک و حبه آناناس نیز استفاده کنید.

آجیل شور به نسبت آجیل شیرین از محبوبیت بیشتری برخوردار است. به طور معمول عموم مردم برای عید نوروز از آجیل شور استفاده می­کنند که تخمه جابانی، بادام زمینی، تخمه کدو، تخمه آفتابگردان، پسته و بادام درختی است. شاید یکی از دلایلی که سبب شده آجیل شور به نسبت آجیل شیرین طرفداران بسیاری داشته باشد، وجود انواع تخمه ها در آن است. تخمه های موجود در آجیل شور با تنوعی که در طعم خود دارند بسیار خوش‌طعم­ و دلپذیر هستند.

آجیل خام را می­توان بهترین نوع آجیل دانست؛ چرا که به دلیل تفت داده نشدن، خواص درمانی آن به طور کامل حفظ می‌شود. شما می‌توانید مغز پسته، مغز گردو، مغز فندق، بادام هندی، بادام درختی و به طور کلی تمامی مغزیجات را در این ترکیب بگنجانید. برای افراد میانسال و کهنسال که آجیل را به خاطر خواص آن میل می­کنند، آجیل خام بهترین گزینه است.

آیا آجیل نفخ دارد

پسته: پسته از محبوب ترین آجیل ها در بین ایرانی هاست. این آجیل در اعیادی مثل نوروز و یلدا حضور پررنگی داشته و یکی از اجزای اصلی اعیاد باستانی ایران بوده و هست از این رو ممکن است در برخی موارد در مصرف آن زیاده روی کنیم که نتیجه ی آن درد معده و مشکلات سوء هاضمه خواهد بود چرا که این مغز یکی از آجیل های نفاخ است و بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنیم. فندق: فندوق از جمله مغزهایی ست که با وجود اینکه همیشه در آجیل های مخلوط حضور دارد اما بیشتر در ترکیبات شیرینی ها و شکلات مورد استفاده قرار می گیرد و از آنجایی که یکی از چرب ترین مغز ها محسوب می شود با مصرف آن دچار نفخ شکم خواهید شد.

نخودچی: نخودچی یکی دیگر از آجیل های دیرهضم می باشد که نفاخ بوده و مصرف آن به مادران شیرده اکیدا توصیه نمی شود. نخودچی با وجود فواید بسیار زیادی که دارد اما زیاده روی در مصرف آن برای رحم و مثانه مضر است. بادام زمینی: با وجود اینکه خیلی از ما بادام زمینی را یکی از انواع آجیل ها می دانیم و آن را در آجیل ها مخلوط استفاده می کنیم و معمولا یکی از اجزای همیشگی آجیل های مغز است اما جالب است بدانید که بادام زمینی جزء دسته ی حبوبات است و همان طور که در بالا هم ذکر کردیم حبوبات نفاخ هستند به همین دلیل بهتر است در مصرف آن زیاده روی نشود.

خواص آجیل برای روده

مصرف فیبر غذایی برای بدن فواید و مزایای زیادی به همراه دارد و باعث ایجاد حس سیری می‌شود.

این مساله به نوبه‌ی خود میزان مصرف غذاهای دیگر و دریافت کالری بیشتر را کاهش می‌دهد و برای سلامتی بدن مفید است.

فیبر بعلاوه حجم مدفوع در روده‌ی بزرگ را افزایش داده و حرکت آن در روده را تسهیل می‌کند.

همچنین، در روده باکتری‌هایی وجود دارند که از این فیبر تغذیه کرده

و آنها را تبدیل به اسیدهای چرب رشته کوتاهی می‌کنند که برای سلامت روده انسان مفید هستند.

در آجیل‌هایی مانند بادام، پسته، فندق و بادام زمینی میزان فیبر غذایی زیاد است

و با مصرف این نوع آجیل‌ها می‌توان دریافت فیبر غذایی را تا میزان چشمگیری افزایش داد.

مضرات آجیل

برای بو دادن آجیل اغلب از نمک‌های غیریُددار استفاده می‌شود، بنابراین افرادی که آجیل بو داده را مصرف می‌کنند در معرض ابتلا به بیماری‌های ناشی از کمبود یُد قرار می‌گیرند، از سوی دیگر فرآیند بو دادن آجیل، یُد نمک را از بین می‌برد.در فرآیند بو دادن آجیل، ترکیبات آلدئیدی به نام «آکریل آمید» تولید می‌شود که این ترکیبات سرطان‌زا هستند.

آجیل هایی نظیر بادام هندی برای شب مناسب نیستند چرا که پر انرژی هستند و ممکن است خواب شما را بهم بزنند و باعث عدم هضم و احساس سنگینی در معده شوند. همچنین آجیل های پوشیده از شکلات و یا شور شده با نمک نیز بطور کلی توصیه نمی شود.خوردن آجیل بعد از وعده غذایی توصیه نمیشود.

اگر مادران در دوران بارداری بیش از حد آجیل مصرف کنند احتمال حساسیت نوزاد بعد از تولد به تخم مرغ و شیر بیشتر میشود.دانه‌های خوراکی در کنار خواصی که دارند، گاهی ممکن است حساسیت‌هایی در بدن برخی افراد ایجاد کنند. یکی از حساسیت‌زاترین دانه‌های خوراکی بادام‌زمینی است که در مواردی حتی می‌تواند کشنده باشد و ایجاد شوک‌های آنافیلاکتیک کند. محققان معتقدند که مصرف روزانه آجیل در دوران بارداری خطر ابتلای نوزاد را به علائم آسم تا ۵۰ درصد بالا می‌برد.

مراکز معتبر فروش آجیل را شناسایی کنید و از هر جایی آجیل نخرید. آجیل های کهنه دارای لارو –تخم حشرات- هستند و مصرف آنها باعث مسمومیت می شود و اگر در حجم زیاد مصرف شوند، سبب بروز سرطان خواهند شد.این نوع آجیل ها دارای سمی به نام «آفلاتوکسین» هستند که نوعی «رادیکال آزاد» به حساب می آید. رادیکال های آزاد مهاجم وقتی وارد بدن می شوند آنتی اکسیدان های موجود در بدن را خنثی و فرد را مستعد ابتلا به سرطان می کند. آفلاتوکسین ها سموم قارچی طبیعی به نام آسپرژیلوس هستند.

دیالیزی‌ها تا حد امکان آجیل نخورند و در صورت تمایل به مصرف آن از آجیل‌های بی‌نمک و تازه استفاده کنند و این کار را در نزدیک زمان دیالیز انجام دهند تا ترکیبات آجیل زودتر از بدنشان خارج شود. درباره مضرات آجیل برای کبد چرب اطلاعات زیادی در دسترس نیست .

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا