۱. وجود آنتی اکسیدانها و ویتامین C. سیب سبز یکی از منابع اصلی فلانوئیدها در رژیم غذایی غربیهاست و غنی از ویتامین C. هر دو این مواد، به عنوان آنتی اکسیدان عمل میکنند و رادیکالهای آزاد را که سبب آسیب رساندن به سلولهای شما میشوند، از بین میبرند. یکی از فواید خوردن سیب ناشتا این است که بدن شما توانایی مبارزه با این رادیکالها را بدست میآورد. این کار به تولید سلولهای سالم کمک میکند و احتمال بیماریهای مزمن را کاهش میدهد. بنابراین، سیب یکی از بهترین دشمنان بیماریهای قلبی عروقی و دیابت است.
۲. کاهش وزن. خوردن سیب با شکم خالی، به افراد در کم کردن وزن کمک میکند. از آن جا که سیب کالری کم، و از طرفی فیبر بالایی دارد، از افزایش وزن و گرسنگی صبح جلوگیری میکند. با این حال، باید توجه داشته باشید که یک سیب به تنهایی غذای کاملی نیست. بهتر است آن را درست زمانی که بیدار میشوید بخورید تا ساز و کار متابولیسم شما شروع به کار کند و بعد صبحانه بخورید. با این روش فیبر محلول در سیب فعالیت رودهها را تقویت میکند و باعث میشود با غذای کمتر احساس سیری داشته باشید. همچنین برای آب کردن چربی شکم بسیار موثر است.
۳. تنظیم قند خون. مزیت خوردن سیب سبز ناشتا، این است که به شما کمک میکند تا قند خون خود را ثابت نگه دارید که این برای بیماران دیابتی یا کسانی که در خطر ابتلا به دیابت قرار دارند، بسیار مهم است. باید به خاطر داشته باشید که هنگام خواب متابولیسم بدن به کار خود ادامه میدهد، و پانکراس ممکن است در تنظیم گلوکز دچار مشکل شود. از آنجا که سیب حاوی فیبر محلول است، خوردن آن با شکم خالی جذب شکر در روده را به تاخیر میاندازد و این اثر در بیشتر روز ادامه پیدا میکند. مطالعاتی وجود دارند که نشان میدهند آنهایی که سیب ناشتا میخورند، کمتر در معرض ابتلا به دیابت نوع دوم قرار میگیرند. طبق گفته پزشکان، هر فرد در روز به ۲۸ گرم فیبر نیاز دارد. یک عدد سیب دارای ۵ گرم فیبر است و خوردن آن به صورت ناشتا، برای بدن بسیار مفید است.
۴. خوردن سیب و سلامت دندان. حتما برای شما هم پیش میآید که یک شب فراموش کنید مسواک بزنید. زمانی که این اتفاق میافتد، میتوانید از فواید خوردن سیب ناشتا بهرهمند شوید. پوست سیب فیبر بالایی دارد که تولید بزاق دهان را تحریک میکند؛ و این عمل باکتریهای موجود در دهان را که ممکن است باعث پوسیدگی دندانها شوند از بین میبرد. خوردن سیب حتی زمانی که بعد از صبحانه مسواک میزنید هم بسیار عالی است، چون باکتریهایی که با خوردن مواد غذایی شیرین به دهان وارد میشوند را کاهش میدهد.
۵. ریتم منظم قلب. یکی دیگر از فواید خوردن سیب ناشتا، آن هم سیب سبز، این است که این سیب مقدار پتاسیم بیشتری نسبت به سایر انواع سیب دارد. پتاسیم یک الکترولیت است که رطوبت سلولها را متعادل میکند. این کار برای ضربان قلب منظم بسیار حیاتی است. اگر در طول روز به اندازه کافی پتاسیم نخورید، قلب خود را در معرض خطر ضربان نا منظم قرار دادهاید. دانشمندان معتقدند که هر فرد به ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم در روز نیاز دارد. هر سیب حاوی ۱۱۵ میلی گرم پتاسیم است و این برای حفظ ریتم قلب شما از ابتدای روز کافیست.
خواص و مضرات سیب
سیب یکی از معروف ترین میوه های درختی است که مانند میوه های شناخته شده ای مثل زردآلو ، آلو ، ازگیل و هلو در خانواده گلسرخیان دسته بندی می شود. منشا این میوه آسیای مرکزی است و از میوه هایی است در برخی فرهنگ ها از اهمیت بالایی برخوردار است.
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات سیب را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص سیب و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت هم نگاران در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
سیب برای سلامت دندان
سیب از میوه هایی است که برای سلامت دندان و لثه فواید بسیار زیادی دارد. سیب علاوه بر اینکه باعث سفید شدن دندان ها می شود ، لثه ها را نیز تمیز می کند. علاوه بر این سیب خاصیت آنتی باکتریایی دارد و به همین جهت از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند.
جالب است بدانید که در طب سنتی سیب به عنوان مسواک طبیعی شناخته می شود. البته اینکه به سیب مسواک طبیعی می گویند دلیل بر این نیست که سیب دندان ها را تمیز می کند ، به دلیل شیرینی سیب جریان بزاق افزایش می یابد
و باعث کاهش باکتری های موجود در دهان می شود و به همین دلیل از پوسیدگی دندان ها جلوگیری می کند. البته گاز گرفتن و جویدن سیب برای تمیز کردن ها و لثه ها موثر است ولی به طور کامل نمی تواند جای مسواک را بگیرد.
خواص سیب برای درمان آسم
علاوه بر میوه سیب، پوست این میوه نیز برای سلامت بدن بسیار مفید است. پوست سیب حاوی فلاونوئیدی به نام کورستین می باشد که دارای خاصیت ضد التهابی بوده و برای درمان و جلوگیری از بیماری آسم بسیار مفید می باشد.
سیب برای کاهش وزن و لاغری
سیب دارای فیبر بالایی می باشد که باعث زیاد شدن چربی سوزی و کاهش اشتها شده و به کسانی که میخواهند کاهش وزن را تجربه کنند بسیار مناسب است. مطالعات انجامشده نشان میدهد که مصرف یک عدد سیب قبل از هر وعده غذایی باعث کاهش اشتها شده و همچنین می تواند بهبود هضم غذا را بههمراه داشته باشد.
خواص سیب برای تنظیم قند خون
پلی فنول های موجود در این میوه به صورت مستقیم میتوانند باعث کاهش میزان قند خون شده و برای کسانی که میخواهند بیماری دیابت را کنترل کنند بسیار مناسب است.
فنل های موجود در این میوه جذب گلوکز از دستگاه گوارش را کاهش داده و باعث آزاد شدن انسولین از لوزالمعده می شود که برای کنترل قند خون مناسب است اگر میخواهید قند خون خود را کنترل کنید بهتر است از سیب در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
سیب برای پیشگیری از سرماخوردگی
سیب قرمز به دلیل داشتن ویتامین سی و آنتیاکسیدانی به نام کورستین میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای جلوگیری از سرماخوردگی بسیار مفید می باشد.
خواص سیب برای درمان یبوست و اسهال
مطالعات انجامشده نشان میدهد که سیب باعث افزایش حرکات روده شده و به درمان بیماری یبوست کمک میکند چرا که این میوه دارای فیبر بالایی می باشد. سیب ازجمله میوههایی است که برای درمان اسهال مفید است.
سیب برای سلامت قلب
سیب دارای فلاونوئید بسیار قوی به نام کورستین و آنتیاکسیدانهای فراوان می باشد که فشارخون بالا را کاهش داده و باعث کاهش چربی خون میشود و از بروز بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند. شما میتوانید برای پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی سیب را در رژیم غذایی خود قرار دهید.
خواص سیب برای سرطان
سیب به دلیل داشتن مادهای به نام کومپروفول و همچنین وجود فلاونوئید قوی کورستین برای درمان و پیشگیری از سرطان بویژه سرطانهای ریه، سینه و کولون بسیار مفید است.
سیب برای درمان کبد چرب
کسانی که میخواهند کبد چرب خود را درمان کنند میتوانند از سیب کمک بگیرند چرا که دارای فیبر، آنتیاکسیدان، مواد معدنی و ویتامینها میباشد که بهعنوان یک سمزدای قوی عمل کرده و برای درمان کبد چرب بسیار موثر است.
خواص سیب برای درمان کم خونی
سیب به دلیل داشتن آهن می تواند برای درمان کم خونی ناشی از گلبول های قرمز بدن بسیار موثر باشد.
شما با مصرف روزانه یک عدد سیب می توانید به راحتی کم خونی را درمان کنید.
مضرات سیب
سیب ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد واکنش های آلرژیک شود. کسانی که در مصرف سیب زیاده روی می کنند ممکن است سطح قند خون را افزایش دهند و در خطر بیماری دیابت قرار بگیرند.