امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
خواص شلیل و هلو
تفاوت هلو و شلیل فقط فیزیکی است. یکی از تفاوتهای اصلی فیزیکی آنها این است که هلو دارای پوست پرزدار است در حالیکه شلیل پوست بسیار نرمتر و صافتری دارد. همچنین، شلیل کوچکتر، سفتتر و معطرتر است.بتا کاروتن و ویتامین C آنتیاکسیدانهایی قوی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و از بروز بیماریهای کشنده جلوگیری میکنند.لوتئین میتواند خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکهی زرد) مرتبط با سن را کاهش دهد. یک شلیل حاوی حدود ۱۵۰ میکروگرم لوتئین است.
و از سوی دیگر، آیا ما در مورد میزان کالری شلیل صحبت کردیم؟ یک شلیل چند کالری دارد؟ خوب، یک شلیل کوچک فقط حدود ۵۷ کالری و ۱.۲ گرم پروتئین دارد.اگر بخواهیم در مورد کربوهیدراتهای موجود در این میوه صحبت کنیم، باید بگوییم که یک فنجان شلیل خردشده حاوی ۱۵ گرم مواد مغذی است که ۲.۴ گرم آن به صورت فیبر غذایی است.آه صبر کنید، ویتامینها و مواد معدنی دیگری نیز وجود دارد! یک فنجان شلیل خردشده حاوی ۹ میلیگرم کلسیم، ۱۳ میلیگرم منیزیم و ۲۸۵ میلیگرم پتاسیم است. و این ۳ مادهی معدنی به طور هماهنگ به نفع سلامت استخوانها عمل میکنند.
آشنایی با دیگر خواص شلیل
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص شلیل آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص شلیل
شلیل که به نام نکتارین یا هلوی بدون کرک هم شناخته می شود، گونه ای از هلو با ژن مغلوب است که میوه های بدون کرک تولید میکند. شلیل شفترنگ که به نام شلیل شبرنگ شناخته می شود، شلیل انجیری، سفید و قرمز، شمس، مغان و رد گلد انواع مختلف میوه شلیل هستند.شلیل نوعی میوه هم خانواده هلو است و به همین دلیل با نام هلوی بدون کرک هم شناخته می شود. شلیل به همراه میوه های مثل گلابی ، سیب ، ازگیل ، آلو ، زردآلو ، گوجه سبز ، به و بادام درختی در راسته گلسرخیان دسته بندی می شود.
شلیل هم مانند هلو به احتمال زیاد قدمتی ۲۰۰۰ ساله دارد و بومی کشور چین است. و این میوه به طور گستردهای در ایران باستان، رم و یونان کشت میشد.این میوهی خوشمزه در اوایل قرن بیستم جای خود را در انگلیس پیدا کرد و اسپانیا آن را به آمریکا معرفی کرد.این میوه در قرن بیستم پیش از میلاد در نوشتههای چینی ذکر شدهاست و در هند اولین هلو (یا شلیل) در سال ۱۷۰۰ پیش از میلاد پدیدار شد.
شلیل در چند نوع بسیار جذاب موجود است. چند مورد از محبوبترین آنها عبارتند از: شلیل گوشت زرد و شلیل گوشت سفید – که هر دو گونه یک پوست صاف و قرمز تیره دارند. آنها طعم قویتری نسبت به هلو دارند. اما در مقام مقایسه، شلیل سفید شیرینتر از شلیل زرد و کمتر اسیدی است. شلیلهای هسته چسب – که در آنها گوشت میوه به هسته چسبیده است. شلیل هسته جدا و شلیل نیمه هستهچسب – گوشت شلیل هسته جدا به هسته متصل نیست، و در شلیل نیمه هستهچسب، هسته به بحشهایی از گوشت میوه متصل است. بنابراین، میتوان گفت خوردن شلیل هسته جدا از همهی انواع دیگر آن راحتتر است و کثیفی کمتری به بار میآورد.
خواص شلیل برای بهبود ریزش مو
مواد مغذی موجود در شلیل باعث تقویت پوست مو شده و ریشه مو را تقویت میکند. شما میتوانید برای تقویت موی سر و درمان ریزش مو از شلیل استفاده کنید.
شلیل برای معده و اسهال و یبوست
مقادیر بالای فیبر موجود در شلیل به بهبود هضم غذا کمک کرده و برای درمان زخم معده و سلامتی دستگاه گوارش مفید می باشد.در این میوه فیبر به فراوانی وجود دارد که دارای خاصیت قلیایی است که به بهبود حرکات روده کمک کرده و برای درمان بیماری یبوست مؤثر است.مصرف شلیل در برخی موارد باعث بروز واکنش های آلرژیک مانند خارش دهان و گلو، تورم لب ها، پلک و صورت، تهوع، اسهال، درد معده و آبریزش بینی می شود.
هم شلیل و هم هلو سرشار از ویتامین ها و آنتی اکسیدان های ضروری هستند. آنها همچنین PH بالایی دارند، از اینرو در صورت داشتن رفلاکس اسید معده، آنها را قابل تحمل می کند. بهتر است که در صورت امکان، هر دو آنها را از نوع ارگانیک تهیه کرد.شلیل باعث نفخ معده هم می شود.
خواص شلیل برای درمان کم خونی
آهن موجود در این میوه باعث تولید گلبولهای قرمز خون شده و همچنین ویتامین سی موجود در این میوه به افزایش جذب آهن در بدن کمک میکند.
برای جلوگیری از بیماری کمخونی بهتر است شلیل را بهصورت روزانه مصرف کنید.
شلیل برای سلامت چشم
مطالعات انجامشده نشان میدهد بتاکاروتن و لوتئین موجود در این میوه برای تقویت بینایی مفید بوده و به درمان بسیاری از بیماریهای چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا موثر است.
خواص شلیل برای قوای جنسی مردان
شلیل یکی از میوههای تقویتکننده میل جنسی بوده و باعث افزایش تولید اسپرم در مردان می شود.
شلیل برای سلامت قلب
این میوه برای قلب بسیار مفید است، به دلیل وجود فیبر و پتاسیم فراوان باعث پمپاژ بهتر قلبی شده و خطر بیماریهای مختلف قلبی را کاهش میدهد. فلاونوئیدهای موجود در شلیل باعث کاهش تجمع پلاکها شده و از بیماری آترواسکلروز جلوگیری می کند.
خواص شلیل خشک
شلیل خشک شده حاوی مقادیر بالای بتا کاروتن است که برای حفظ سلامت پوست مفید بوده و چشم ها را در برابر عفونت محافظت می کند. مقادیر بالای ویتامین C موجود در شلیل خشک باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شده و برای پیشگیری از سرماخوردگی مفید می باشد. فیبر موجود در شلیل خشک باعث کاهش اشتها و تقویت دستگاه گوارش شده و به لاغری و کاهش وزن کمک می کند. مقادیر بالای پتاسیم موجود در شلیل خشک شده برای درمان فشار خون بالا و حفظ سلامت قلب مفید می باشد.
خواص شلیل در بدنسازی
شلیل یکی از میوه های گوشتی با محتوای بیشتر ویتامین B3 است. این ویتامین در متابولیسم مواد مغذی شرکت می کند و باعث تخریب کلسترول می شود و بنابراین به کاهش سطح آن در خون کمک می کند. شلیل مملو از مواد مغذی مانند فیبر و آنتی اکسیدان است. شلیل منبع عالی از بتا کاروتن،پتاسیم ویتامین ث و مواد مغذی دیگر است که برای بدن مفید هستند.
بهترین زمان برای خوردن میوه، بلافاصله بعد از بیدار شدن است. هنگامیکه شما خواب هستید، کبدتان، برای تامین گلوکز مورد نیاز مغز در طول بی غذایی شب گذشته، گلیکوژن خود را میسوزاند. هنگامیکه سطوح گلیکوژن کبد شروع به پایین آمدن میکند، یک سیگنال به مغز فرستاده میشود تا تجزیه پروتئین عضله را برای تبدیل اسیدهای آمینه به گلوکز مورد نیاز مغز، آغاز کند. هنگامیکه صبح از خواب بیدار میشوید، یک ماشین عضله سوزی هستید! در این زمان از روز، نیازی نیست که نگران تبدیل فروکتوز به چربی باشید، بنابراین میوه بخورید. این فروکتوز برای بالا بردن سطوح گلیکوژن کبد و خاموش کردن سیگنال سوزاندن پروئین عضله، مورد استفاده قرار میگیرد.
خواص شلیل و هلو
تفاوت هلو و شلیل فقط فیزیکی است. یکی از تفاوتهای اصلی فیزیکی آنها این است که هلو دارای پوست پرزدار است در حالیکه شلیل پوست بسیار نرمتر و صافتری دارد. همچنین، شلیل کوچکتر، سفتتر و معطرتر است.بتا کاروتن و ویتامین C آنتیاکسیدانهایی قوی هستند که سیستم ایمنی بدن را تقویت میکنند و از بروز بیماریهای کشنده جلوگیری میکنند.لوتئین میتواند خطر ابتلا به آب مروارید و دژنراسیون ماکولا (تباهی لکهی زرد) مرتبط با سن را کاهش دهد. یک شلیل حاوی حدود ۱۵۰ میکروگرم لوتئین است.
و از سوی دیگر، آیا ما در مورد میزان کالری شلیل صحبت کردیم؟ یک شلیل چند کالری دارد؟ خوب، یک شلیل کوچک فقط حدود ۵۷ کالری و ۱.۲ گرم پروتئین دارد.اگر بخواهیم در مورد کربوهیدراتهای موجود در این میوه صحبت کنیم، باید بگوییم که یک فنجان شلیل خردشده حاوی ۱۵ گرم مواد مغذی است که ۲.۴ گرم آن به صورت فیبر غذایی است.آه صبر کنید، ویتامینها و مواد معدنی دیگری نیز وجود دارد! یک فنجان شلیل خردشده حاوی ۹ میلیگرم کلسیم، ۱۳ میلیگرم منیزیم و ۲۸۵ میلیگرم پتاسیم است. و این ۳ مادهی معدنی به طور هماهنگ به نفع سلامت استخوانها عمل میکنند.