گوناگون

شیرینی مغزدار/ 2 دستور تهیه شیرینی مغزدار با گردو و خرما

شیرینی های مغزدار انواع مختلفی دارند و به شیرینی های مغزدار گفته می شود که دارای مغز خشکبار مانند بادام، پسته یا گردو به کار می رود. ولی نوع دیگری از این نوع شیرینی به صورت لقمه های دو لایه ای است که لایه میانی آن با انواع کرم، شکلات، خرما و انواع مغز پر می شود.طرز تهیه شیرینی مغزدار شکلاتیمواد لازمشیر2 قاشق غذاخوریعصاره وانیل1/2 قاشق چایخوریبکینگ پودر1/4 قاشق چایخوریآرد250 گرمکره230 گرمشکر115 گرمنمک1/4 قاشق چایخوری

 

دستور تهیه شیرینی مغزدار شکلاتی

 

کره را در دمای محیط قرار دهید تا نرم شود، سپس شکر را به آن اضافه کرده و با همزن مخلوط کنید تا سفید رنگ شود.آرد، نمک و بکینگ پودر را مخلوط کرده و چند بار الک کنید، سپس به آرامی به مخلوط کره و شکر اضافه کنید و مواد را هم بزنید.شیر و عصاره وانیل را به مخلوط فوق اضافه کرده و هم بزنید تا مواد کاملا مخلوط شده و به شکل خمیر یکدستی درآیند.خمیر را در نایلون قرار داده و حدود ۴۵ دقیقه در یخچال قرار دهید تا استراحت کند.فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.روی سطح کار مقداری آرد بپاشید و خمیر را روی آن باز کنید تا به ضخامت ۵ سانتی متر برسد، سپس آن را قالب بزنید.کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و خمیر‌های قالب زده را در آن بچینید.سینی را به مدت ۱۲ دقیقه در فر قرار دهید تا شیرینی‌ها بپزند، سپس آن‌ها را از فر خارج کرده و در حالیکه داغ است با اسکوپ در مرکز آن‌ها یک سوراخ ایجاد کنید.طرز تهیه مواد میانیمواد لازمعصاره وانیل1/2 قاشق چایخوریپودر شکر1/2 فنجانکره بادام زمینی1.5 فنجانشکلات تخته ای225 گرمشکلات سفیدبه میزان لازم

دستور تهیه مواد میانی 

پودر شکر را با کره بادام زمینی مخلوط کرده و با همزن برقی بزنید تا به شکل خمیر درآیند.مخلوط فوق را به روش بن ماری، گرم کنید تا کره ذوب شود، سپس عصاره وانیل را به آن اضافه کنید.با این مخلوط، وسط هر یک از شیرینی‌ها را پر کرده، سپس در یخچال قرار دهید تا وسط شیرینی‌ها بسته و سفت شود.شکلات تخته‌ای را ذوب کرده و پس از سفت شدن مغز شیرینی ها، آن‌ها را در شکلات ذوب شده قرار دهید و دوباره در یخچال بگذارید تا شکلات بسته شود.در صورت تمایل به داشتن شیرینی مغزدار دو رنگ، می‌توانید شکلات سفید را ذوب کرده، سپس شیرینی‌ها را تا نیمه در شکلات سفید فرو برید و دوباره در یخچال بگذارید تا شکلات سفت شود.این شیرینی‌های خوشمزه را پس از آماده شدن در ظرف سرو بچینید و برای پذیرایی از میهمان‌ها مورد استفاده قرار دهید.نکته: برای تهیه این شیرینی به جای عصاره وانیل می‌توانید از ۱ قاشق چایخوری وانیل شکری استفاده کنید.طرز تهیه شیرینی مغزدار گردوییمواد لازمآرد الک شده150 گرمکره100 گرمپودر گردو50 گرمپودر قند2 قاشق غذاخوری + 50 گرمزعفران دم کرده1/2 قاشق چایخوریزرده تخم مرغ2 عددسفیده تخم مرغبه میزان لازمبکینگ پودر1/2 قاشق چایخوریوانیل1/8 قاشق چایخوری

 

دستور تهیه مغزدار گردویی

 

پودر گردو و ۲ قاشق غذاخوری پودر قند را در ظرفی ریخته و به اندازه‌ای سفیده‌ی تخم مرغ به آن اضافه کنید که به شکل خمیر درآید.کره را از یخچال خارج کنید تا نرم شود، سپس ۵۰ گرم پودر قند به آن اضافه کنید و با همزن برقی هم بزنید تا یکدست شده و به رنگ سفید درآیند.یک عدد زرده تخم مرغ را همراه با وانیل به مخلوط فوق افزوده و هم بزنید. سپس آرد و بکینگ پودر را اضافه کنید و با لیسک به آرامی مخلوط کنید تا به شکل خمیر یکدستی درآیند.خمیر حاصل را در نایلون قرار داده و در یخچال بگذارید تا یک ساعت استراحت کند.فر را روی حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.مقداری آرد روی سطح کار بپاشید، سپس به کمک وردنه خمیر را روی آن باز کنید تا ضخامتش به ۳ میلی متر برسد.با استفاده از قالب دلخواه، خمیر را برش زده و مقداری از مخلوط گردو را وسط هر برش قرار دهید.اطراف خمیر را سفیده تخم مرغ بزنید، سپس یک لایه خمیر دیگر روی لایه اول قرار دهید و با فشار انگشت، دو لایه خمیر را به هم بچسبانید.همه شیرینی‌ها را به همین شکل آماده کنید. کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی‌ها را در آن بچینید.یک عدد زرده تخم مرغ را با محلول زعفران مخلوط کرده و با قلمو روی شیرینی‌ها بمالید.سینی را به مدت ۲۰ دقیقه در فری که از قبل گرم کرده اید، قرار دهید تا روی شیرینی‌ها طلایی شود.شیرینی مغزدار را پس از سرد شدن در ظرف سرو بچینید.این شیرینی را می‌توانید در ظرف دردار به مدت ۲ هفته در دمای محیط نگهداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا