امروزه با پیشرفت جوامع بشری بیماری ها هم پیشرفت زیادی کرده اند و یکی از راه های نجات انسان از بیماری های مختلف شناخت کامل طبیعت و آشنایی با خواص گیاهان و میوه ها است.
از مهمترین میوه هایی که در قرآن از آنها نام برده شده است می توانیم به انجیر و زیتون اشاره کنیم که به تازگی یک گروه تحقیقات ژاپنی پی به خواص فوق العاده مصرف یک عدد انجیر و هفت عدد زیتون شده است.
پس از اینکه یکی از قرآن پژوهان مصری اعلام کرد که خداوند در قرآن به انجیر و زیتون قسم خورده است و نام انجیر یک بار و نام زیتون هفت بار در قرآن آمده است ، رییس این گروه مسلمان شد.
تشخیص زیتون سیاه اصل
تشخیص اصل یا تقلبی بودن زیتون سیاه توسط افراد عادی تقریبا غیر ممکن است
و تنها افراد متخصص با انجام آزمایشهای گیاهشناسی قادر به شناسایی خواهند بود.
از اینرو، توصیه میشود شهروندان از خرید زیتونهای سیاه فله و فاقد مجوز بهداشتی خودداری کنند.
آشنایی با دیگر خواص زیتون سیاه
برای اینکه شما سروران گرامی با دیگر خواص زیتون سیاه آشنا شوید این بخش را برای شما تهیه نموده ایم.
آشنایی با خواص زیتون سیاه
فواید زیتون سیاه بسیار مشابه زیتون سبز است.
کاشت و برداشت زیتون قدمتی به درازای طول عمر انسان دارد.
انواع متفاوتی از زیتون در سراسر دنیا کشت و تولید میشود.
از آن جمله میتوان به نوع سبز؛ سیاه، قرمز، زرد و بنفش اشاره کرد.
زیتون میوه ی کوچک و بیضی شکل درخت زیتون از خانواده زیتونیان است،
زیتون سیاه و سبز از انواع زیتون هستند که در طبیعت یافت می شوند.
خواص زیتون سیاه برای لاغری
رژیم غذایی کم چربی باعث گرسنگی، افزایش پرخوری و در نتیجه چاقی و افزایش وزن می شود،
زیتون حاوی مقادیر بالای چربی های سالم است که اشتها را کاهش داده و با جلوگیری از پرخوری به لاغری و کاهش وزن افراد کمک می کند.
چربی های سالم موجود در زیتون باعث افزایش چربی سوزی بدن و در نتیجه لاغری و کاهش وزن می شوند.
خواص زیتون سیاه برای یبوست و معده
از دیگر فواید زیتون سیاه برای دستگاه گوارش، درمان یبوست است.
به افرادی که معده حساس دارند و بعد از صرف غذا دچار یبوست می شوند توصیه می شود که از زیتون سیاه استفاده کنند.
مصرف منظم زیتون به سلامت روده ها کمک کرده و با افزایش پروبیوتیک ها در روده برای پیشگیری و درمان اسهال مفید می باشد.
مقادیر بالای فیبر موجود در زیتون باعث افزایش حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید می باشد.
میوه زیتون حاوی مقادیر بالای فیبر است که به بهبود هضم غذا، درمان ریفلاکس معده و سلامت دستگاه گوارش کمک می کند.
زیتون دارای خواص ضد التهابی و ضد باکتریایی قوی بوده و خطر ابتلا به عفونت معده و زخم معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری را کاهش می دهد.
خواص زیتون سیاه برای پوست
ترکیب ویتامین ث و ویتامین ایی که در زیتون های سیاه یافت می شوند دلایلی هستند که چرا این میوه به طور مرتب به عنوان درمان طبیعی پوست در نظر گرفته می شوند.
ویتامین ایی تولید کلاژن را افزایش خواهد داد در حالی که ویتامین ایی از بازسازی سلول های بهینه پوست اطمینان حاصل خواهد کرد.
مقادیر بالای آنتی اکسیدان های موجود در زیتون سیاه و سبز به کاهش چین و چروک پوست صورت و دور چشم کمک کرده و باعث جوان سازی پوست صورت می شود.
مقادیر بالای ویتامین A موجود در زیتون به کاهش رادیکال های آزاد در پوست کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان پوست را کاهش می دهد.
علاوه بر این ویتامین A موجود در زیتون به طور طبیعی باعث روشن تر و سفید تر شدن پوست صورت می شود.
مقادیر بالای ویتامین A و ویتامین E موجود در زیتون به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی پوست صورت و بدن را در برابر اشعه ماورا بنفش خورشید محافظت کرده و از آفتاب سوختگی جلوگیری می کند.
خواص زیتون سیاه برای نوزاد و کودکان
زیتون منبع خوبی از ویتامین E، آهن، مس و کلسیم است که باعث بهبود رشد و تقویت استخوان های نوزادان و کودکان می شود.
زیتون به دلیل مقادیر بالای آنتی اکسیدان ها و خواص ضد التهابی که دارد باعث تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان شده و خطر ابتلا به عفونت را کاهش می دهد.
خواص زیتون سیاه در بارداری
زیتون حاوی مقادیر بالای آهن است که با تولید گلبول های قرمز خون به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن یا آنمی در زنان باردار کمک می کند.
ویتامین C و آنتی اکسیدان های موجود در زیتون باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در دوران بارداری می شوند و خطر ابتلا به بیماری در زنان باردار را کاهش می دهند.
ویتامین C موجود زیتون باعث بهبود رشد جنین و تشکیل کلاژن، رگ های خونی، تاندون ها و پوست جنین می شود.
نیاسین و پانتوتنیک اسید موجود در زیتون خطر ابتلا به افسردگی را در زنان باردار کاهش می دهند.
با همه ی این فواید گفته می شود که زنان در دوران بارداری و شیردهی از زیاده روی در مصرف زیتون اجتناب کنند چون ممکن است باعث باعث یبوست یا اسهال در زنان باردار شود.
خواص زیتون سیاه بیشتر است یا سبز
اگر رنگ سیاه زیتون به خاطر دستکاریهای صنعتی و غیرمجاز نباشد،
میتوان گفت زیتون سبز و سیاه از نظر مواد مغذی تفاوتی با هم ندارند.
زیتون سبز و سیاه تفاوت چندانی با هم ندارند و شاید تنها تفاوتشان این باشد که زیتونهای سیاه کمی روغنیتر هستند.
البته میزان روغن عنصر تعیینکنندهای در درجهبندی زیتونها به شمار میرود،
به همینخاطر برخی کارشناسان معتقدند که زیتونهای سیاه از زیتونهای سبز مرغوبترند.
چرا زیتون سبز سیاه میشود
درخت زیتون، از درختان همیشه سبز می باشد.
در زیتونهای سیاه رنگدانهها و فلاونوییدهایی وجود دارد که آن را تبدیل به زیتونهایی به رنگ سیاه کرده است.
این گونه گیاهی نیاز به شرایط آبوهوایی و خاک متفاوتی جهت کشت دارد.
در ایران این گونه زیبا و بینظیر زیتون کشت نمیشود.
زیتونهای سبز را درست قبل از رسیدن و به صورت کال میچینند
در حالی که زیتونهای سیاه را به صورت رسیده برداشت میکنند یعنی میگذارند زیتون برسد و بعد به چیدن آن اقدام میکنند.
زیتون رسیده از رنگ سبز به سیاه تبدیل میشود و همین علت نامگذاری آن به «زیتون سیاه» است.
تشخیص زیتون سیاه تقلبی
تشخیص اصل یا تقلبی بودن زیتون سیاه توسط افراد عادی تقریبا غیر ممکن است
و تنها افراد متخصص با انجام آزمایشهای گیاهشناسی قادر به شناسایی خواهند بود.
از اینرو، توصیه میشود شهروندان از خرید زیتونهای سیاه فله و فاقد مجوز بهداشتی خودداری کنند.
زیتون سیاه از کجا بخریم
زیتون سیاه را می توانید از فروشگاه های اینترنتی معتبر تهیه کنید.
خواص روغن زیتون برای قلب
مواد مغذی آنتی اکسیدانی موجود در زیتون سیاه مانع از اکسیداسیون کلسترول میشود. در نتیجه به پیشگیری از بیماری قلبی و سکته قلبی کمک میکند. زیتون حاوی چربی است اما نوع سالم غیر اشباع آن. بنابراین خطر انسداد عروق قلب را کاهش داده و میزان کلسترول خوب را افزایش میدهد.