متن و جملات

متن‌های آرامش دهنده از قرآن [ 30 جمله ناب از آیات قرآنی ]

خداوند متعال در قرآن متونی آرامش دهنده برای بشر قرار داده تا انسان بداند که خداوند متعال همواره آرامش‌دهنده دل‌هاست. در ادامه با سایت بزرگ هم نگاران همراه شوید چرا که ما متن‌های آرامش دهنده از قرآن را برای شما قرار داده‌ایم. این متون زیبا دل‌های پُر آشوب عزیزان را آرام خواهد کرد. با ما باشید.

آیه‌های آرامش‌بخش

خدا برایمان کافیست

زمر ۳۶

خدای تو

خدای شدن کار های نشدنی است.

خدا می گه:

غمگین نباش من کنارتم

خداوند:فرمود به یقین دعای شما اجابت شد

سوره یونس آیه ۸۹

وظیفه خدا اینکه کار هاتو انجام بده

وظیفه ی توام اینکه فقط روی خدا حساب کنی.

خداوند:فرمود به یقین دعای شما اجابت شد

سوره یونس آیه ۸۹

(خداوند) مهربان ترین مهربانان است

سوره یوسف ایه ۶۴

او(خداوند)زنده می کند و می میراند او بر هر کاری تواناست

سوره حدید آیه ۲

اعتدال و دوری از افراط و تفریط، ریشه بسیاری از عوامل ناآرامی را در آدمی میخشکاند. اعتدال منبع آرامش است لذا قرآن مجید، مسلمانان را امت معتدل معرفی می کند و این معتدل بودن را امتیاز اختصاصی آنها می داند. در سوره بقره آیه ۱۴۳ می فرماید : وَكَذَٰلِكَ جَعَلْنَاكُمْ أُمَّةً وَسَطًا لِتَكُونُوا شُهَدَاءَ عَلَى النَّاسِ وَيَكُونَ الرَّسُولُ عَلَيْكُمْ شَهِيدًا؛ یعنی همان‌گونه (که قبله شما، یک قبله میانه است) شما را نیز، امت میانه‌ای قرار دادیم (در حد اعتدال، میان افراط و تفریط؛) تا بر مردم گواه باشید؛ و پیامبر هم بر شما گواه است.

عدالت اجتماعی به جامعه آرامش می دهد و امید می آفریند. اگر انسان طعم عدالت را بچشد و بداند پایانی برای تبعیض های ناروا و ظلم و ستم ها وجود دارد، بخش مهمی از اضطرابش کاهش پیدا می کند؛ لذاست که حضرت زهرا سلام الله علیها می فرماید : فَرَضَ اللَّهُ الْعَدْلَ تَسْكِيناً لِلْقُلُوب‏»؛ یعنی خداوند عدالت را فریضه ای جهت تسکین قلب ها قرار داد.

 لَقَدْ أَرْسَلْنَا رُسُلَنَا بِالْبَيِّنَاتِ وَأَنْزَلْنَا مَعَهُمُ الْكِتَابَ وَالْمِيزَانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ؛ یعنی ما رسولان خود را با دلایل روشن فرستادیم، و با آنها کتاب (آسمانی) و میزان (شناسایی حقّ از باطل و قوانین عادلانه) نازل کردیم تا مردم قیام به عدالت کنند.در عین حال ممکن است انسان به هر دلیل مزه عدالت را آنطور که توقع دارد نچشد.

 وَنُرِيدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَى الَّذِينَ اسْتُضْعِفُوا فِي الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِينَ؛ یعنی ما می‌خواهیم بر مستضعفان زمین منّت نهیم و آنان را پیشوایان و وارثان روی زمین قرار دهیم!

انسان در جامعه‌ی خدامحور تنها نیست. اعضای جامعه با او هستند. انسان گرگ انسان نیست، اعضای جامعه با هم بیگانه و خصم یکدیگر نیستند؛ میان مردم برادری هست. خود این تنها نبودن و همدیگر را برادر و خواهر دانستن که عامل کلیدی مفصل‌بندی اعضای جامعه محسوب می‌شود، ترس و اضطراب را از انسان دور می‌کند. قرآن در سوره حجرات آیه ۱۰ می فرماید : إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُرْحَمُونَ؛ یعنی مؤمنان برادر یکدیگرند؛ پس دو برادر خود را صلح و آشتی دهید و تقوای الهی پیشه کنید، باشد که مشمول رحمت او شوید!

وَأَحْسِنُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ؛ یعنی و نیکی کنید! که خداوند، نیکوکاران را دوست می‌دارد.

 وَإِذْ قَالَ رَبُّک لِلْمَلَائِکةِ إِنِّی جَاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً؛ اعطاء مقام‌ خليفة اللهي به انسان، برای این است که انسان، تنها موجودی است که می تواند خود را در مسیر لایتناهی تقرب به صفات الهی قرار دهد. معنای کمال هم همین است که انسان تکویناً میل و اشتیاق حرکت به سمت خدا که منبع مطلق کمال است را دارد. قرآن مجید در سوره فصلت آیه ۱۱ می فرماید : ثُمَّ اسْتَوَىٰ إِلَى السَّمَاءِ وَهِيَ دُخَانٌ فَقَالَ لَهَا وَلِلْأَرْضِ ائْتِيَا طَوْعًا أَوْ كَرْهًا قَالَتَا أَتَيْنَا طَائِعِينَ؛ یعنی و آن گاه به خلقت آسمانها توجه کامل فرمود که آسمانها دودی بود، پس (به امر نافذ تکوینی) به آسمان و زمین فرمود که همه (به سوی خدا و اطاعت فرمان حق) به شوق و رغبت یا به جبر و کراهت بشتابید. آنها عرضه داشتند: ما با کمال شوق و میل می‌شتابیم.

 قُلْنَا اهْبِطُوا مِنْهَا جَمِيعًا فَإِمَّا يَأْتِيَنَّكُمْ مِنِّي هُدًى فَمَنْ تَبِعَ هُدَايَ فَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ؛ یعنی گفتیم: «همگی از آن، فرود آیید! هرگاه هدایتی از طرف من برای شما آمد، کسانی که از آن پیروی کنند، نه ترسی بر آنهاست، و نه غمگین شوند.»

: إِنَّ اللَّهَ بِالنَّاسِ لَرَءُوفٌ رَحِيمٌ؛ یعنی همانا خدا به مردم بسیار رئوف و مهربان است.حضرت امام سجاد علیه السلام در دعای ۱۶ صحیفه سجادیه خطاب به خدای متعال عرض می کند: وَ أَنْتَ الَّذِی عَفْوُهُ أَعْلَی مِنْ عِقَابِهِ وَ أَنْتَ الَّذِی تَسْعَی رَحْمَتُهُ أَمَامَ غَضَبِهِ؛ یعنی تویی که عفوت بر عقابت غلبه دارد، و تویی که مهرت پیشاپیش غضبت در حرکت است.اینکه رحمت خدا بر غضبش همواره غلبه دارد فوق العاده برای انسان آرام بخش است.

 قُلْ يَا عِبَادِيَ الَّذِينَ أَسْرَفُوا عَلَىٰ أَنْفُسِهِمْ لَا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ ۚ إِنَّ الله يَغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمِيعًا ۚ إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحِيمُ؛ بگو: «ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کرده‌اید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را می‌آمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.

«تَهَدَّمَتْ وَ اللَّهِ أَرْکَانُ الْهُدَى وَ انْطَمَسَتْ وَ اللَّهَ أَعْلَامُ التُّقَى وَ انْفَصَمَتْ وَ اللَّهِ الْعُرْوَهُ الْوُثْقَى قُتِلَ ابْنُ عَمِّ مُحَمَّدٍ الْمُصْطَفَى قُتِلَ الْوَصِیُّ الْمُجْتَبَى قُتِلَ عَلِیٌّ الْمُرْتَضَى قُتِلَ وَ اللَّهِ سَیِّدُ الْأَوْصِیَاءِ.

یعنی بخدا سوگند ستونهاى هدایت در هم شکست و نشانه‏ هاى تقوى محو شد و دستاویز محکمى که میان خالق و مخلوق بود گسیخته گردید؛ پسر عم مصطفى صلى الله علیه و آله کشته شد،على مرتضى بشهادت رسید و بدبخت‏ ترین اشقیاء او را شهید نمود.

و سَیعلَمُ الّذینَ ظَلَموا أَی مَنقَلَبٍ ینقَلِبون

ایمان به خدا و باور به مبدأ و معاد، و تصادفی و بی دلیل ندانستن خلقت هستی، ترس را از دلها می‌زداید. یکی از مهم ترین دلایل ترس عمیق انسان‌ها بی خدایی و قائل نبودن به مبدأ و معاد است. سوره بقره آیه ۶۲ می فرماید : إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَالَّذِينَ هَادُوا وَالنَّصَارَىٰ وَالصَّابِئِينَ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَعَمِلَ صَالِحًا فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَلَا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ؛ یعنی کسانی که (به پیامبر اسلام) ایمان آورده‌اند، و کسانی که به آئین یهود گرویدند و نصاری و صابئان، هر گاه به خدا و روز رستاخیز ایمان آورند، و عمل صالح انجام دهند، پاداششان نزد پروردگارشان مسلم است؛ و هیچ‌گونه ترس و اندوهی برای آنها نیست.

توکل به خدا آرامش بخش است. اینکه انسان عالم را تحت مدیریت مطلق خداوند حکیم و خداوند مهربان بداند، کافی است که به خدا توکل کند و این توکل و تکیه زدن به قدرت مطلق پروردگار عالم، به او آرامش فزاینده‌ای می دهد. آیه ۵۱ سوره توبه می فرماید : قُلْ لَنْ يُصيبَنا إِلاَّ ما كَتَبَ اللهُ‌ لَنا هُوَ مَوْلانا وَ عَلَى اللهِ ‌ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ؛ یعنی بگو: «هيچ حادثه‌اى براى ما رخ نمى‌دهد، مگر آنچه خداوند براى ما مقرّر داشته است، او پشتيبان و سرپرست ماست و مؤمنان بايد تنها بر خدا توكّل كنند».

خداوند همواره با انسان است. این همراهی دو نوع است : همراهی دائمی و حیاتی، از نوع تکوینی، که شامل همه انسانها اعم از مؤمن و غیر مؤمن میشود، لذا در سوره حدید آیه ۴ می فرماید : وَهُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنْتُمْ؛ یعنی و هر جا باشید او با شما است؛ و همچنین همراهی دائمیِ مضاعف و هدایت بخش که فقط شامل محسنین می‌شود. لذا در سوره عنکبوت آیه ۶۹ با تاکید می‌فرماید : إِنَّ اللَّهَ لَمَعَ الْمُحْسِنِينَ؛ یعنی و بدرستى که خدا هر آینه با نیکوکاران است.

اینکه عالم معنادار و هدفمند است؛ بیهوده و برای بازی خلق نشده است؛ حساب و کتاب دارد؛ قدر و اندازه دارد، به انسان آرامش می دهد. سوره انبیاء آیه ۱۶ می‌فرماید : وَمَا خَلَقْنَا السَّمَاءَ وَالْأَرْضَ وَمَا بَيْنَهُمَا لَاعِبِينَ یعنی ما آسمان و زمین، و آنچه را در میان آنهاست از روی بازی نیافریدیم!

 دین خدا مشتی خرافات و موهومات نیست بلکه از جهت عقلی کاملاً قابل بررسی و اثبات است. اصولا دین عقل است و عقل دین است. همین امر موجب می‌شود انسان بداند که هر انحراف و کجی‌ای هم در دین خدا ایجاد شود و هر سوء برداشتی حاصل گردد، اسلام دستگاه عقل را برای محک زدن دین و متمایز سازی دین حقیقی از دین جعلی قبول دارد. در سوره بقره آیه ۱۱۱ می فرماید : قُلْ هَاتُوا بُرْهَانَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ صَادِقِينَ؛ یعنی بگو: «اگر راست می‌گویید، دلیل خود را (بر این موضوع) بیاورید!» این منطق قرآن است که همه جا با زبان عقل صحبت می کند و عقل و برهان عقلی را مبنای سخن خود با انسان قرار می دهد.

 انسان با چشیدن مرگ، بر مرگ غلبه می‌کند اما مغلوب آن نمی‌شود. انسان موجودی ابدی است. آنچه چشیده می‌شود- یعنی مرگ- از بین می رود نه کسیکه مرگ را می چشد. قرآن در سوره عنکبوت آیه ۵۷ می‌فرماید : كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ؛ یعنی هر انسانی مرگ را می‌چشد، سپس شما را بسوی ما بازمی‌گردانند. این حرف خیلی بزرگی است و اگر انسانی چنین تلقی‌ای از مرگ داشت، یقینا بر ترس و اضطراب مرگ غلبه پیدا می کند. همچنین قرآن در سوره عنکبوت آیه ۶۴ می فرماید : وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ؛ یعنی و زندگی واقعی سرای آخرت است، اگر می‌دانستند! حرف قرآن این است که این دنیا، سرای ابدی نیست، انسان هم فقط مساوی یک جسم خاکی نیست.

خودم جوری دستتو میگیرم که از شدت خوشحالی گریه کنی

بگو: خدایا شکرت و اون لحظه رو تجسم کن.

تو حق نداری نگران چیزی باشی که هنوز اتفاق نیفتاده

تو در حمایت کامل من هستی

اگه وجود خدا باورت بشه

خدا یه نقطه می زاره زیر باورت

می شه:یاورت…

به همین راحتی

نگران زمانبندی اتفاق افتادنش نباش

آن اتفاق فراتر از انتظارات خواهد بود.

پیام خدا برای تو:

ایمان داشته باش بزودی معجزات بزرگتر در زندگیت خواهی دید.

بهترین روز هایت در حال آمدن است.

اینو تصورش کن

خدا:

خیلی زود به هر آنچه که آرزویش داری میرسی

زندگی رویای تو به واقعیت تبدیل خواهد شد.

پیام خدا برای تو:

معجزه ای به سمت زندگی شما در حرکت است.

همه چیز بهتر از تصوراتتان پیش خواهد رفت.

خدا می گه :

بهتر از اونی که می خوای بهت می دم

صبور باش

پیام خدا برای تو:

تنها بر خدا توکل کن که او بهترین یاری رسان توست.

خدا از راهی که فکرشو نمی کنی

آرزو هاتو براورده می کنه

معجزات در انتظار توئه

” هر روز صبح که از خواب بیدار می‌شوم، خدا را برای روز جدید شکر می‌کنم. “

 ” خداوند نعمت زندگی را به ما ارزانی داشته، این به ما بستگی دارد

که به خودمان نعمت خوب زندگی کردن را بدهیم. “

  ” من می‌توانم با چیز‌های ساده خودم را راضی و خوشحال کنم.

چرا که قدر آنچه خداوند به من بخشیده است را می‌دانم. “

 ” زندگی خوب است، چون خداوند بزرگ است. “

” هر زمان که شما احساس شکست و نا امیدی می‌کنید،

در واقع خدا شما را به مسیری بهتر هدایت می‌کند.

از خدا بخواهید تا به شما قدرت پیش رفتن را بدهد. “

 ” خدا برنامه بزرگتری برای من دارد، تا من برای خودم. “

” خدای متعال کسی را که می‌خواهید به شما نمی‌دهد،

او کسی را که به آن احتیاج دارید را به شما می‌دهد.

برای کمک کردن به شما، برای صدمه زدن به شما، برای ترک شما، برای عشق ورزیدن و دوست داشتن شما

و برای تبدیل کردن شما به کسی که باید باشید. “

” زمانی که خدا آغاز یا فرصتی دوباره به شما می‌دهد،

همان اشتباه قبل را تکرار نکنید. “

  ” در جستجوی خدا باش، از خدا بخواه،

به خدا اعتماد کن و خدا را شکر کن. “

” اطمینان داشته باشید که خداوند افراد مناسبی را در زمان مناسب

و به دلایل درست در زندگی شما قرار خواهد داد. “

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا