روابط عاطفی

قوانین قهر کردن با همسر و کارهای ممنوعه هنگام قهر کردن (راهکار اصولی آشتی)

در زندگی زناشویی همیشه جر و بحث وجود دارد و قهر کردن زوجین با هم، یکی از پیشامد های زندگی می باشد اما برای اداره بهتر احساسات و روابط باید با قوانین قهر کردن آشنا بود. همان طور که می دانید، بحث و دعوا چاشنی زندگی مشترک است اما گاهی نوع صحبت و استفاده نادرست از جملات و کلمات، می تواند در ذهنیت طرفین، آسیب های جدی ایجاد کند که سبب خراب شدن زندگی مشترک خواهد شد.

در تعاملات بین همسران و روابط زناشویی، کلمات، نقشی اساسی ایفا می کنند؛ بنابراین نباید در زمان مشاجره و دعوا، از هر کلمه یا عبارتی استفاده کنید. اگر می خواهید که با این کلمات و قوانین قهر کردن با همسر بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید. 

فهرست موضوعات این مطلب

قهر کردن مردانقهر در زنانکارهایی که نباید در هنگام قهر کردن انجام دهیدبررسی مهمترین قوانین قهر کردن با همسربه خانواده همدیگر توهین نکنیدمسائل و مشکلات گذشته را مطرح نسازیدنپختن و نخوردن ناهار و شام ممنوعنقطه ضعف های یکدیگر را بیان نکنیدمسائل را تعمیم ندهیدبرای آشتی کردن پیش قدم شویدجای خوابتان را عوض نکنیدتحت هیچ شرایطی به یکدیگر فحاشی و توهین نکنیدسلام و خداحافظی باید در هر شرایطی باشدقهر خود را در مقابل دیگران بروز ندهیدغیبت و بدگویی ممنوع! ترک منزل ممنوع! راهکارهای مهم برای آشتی اصولیقبل از آشتی کردن کمی فکر کنیدتقصیرات خود را بپذیریدبه دنبال مقصر نگردید صحبت کردن درباره مشکلارائه راه حلبرای خود حد مرز تعیین کنیدپشیمانی خودتان را نشان دهیدمنعطف و انتقاد پذیر باشیدقهر کردن مردان

بعضی از روانشناسان معتقد هستند که قهر کردن مردان نوعی رفتار ژنتیکی و طبیعی است و همیشه نیز منفی نیست؛ زیرا نشان دهنده خشم است و می تواند جایگزینی برای رفتارهای هیجانی باشد. در هر صورت، قهر کردن به هر دلیلی، سبب آسیب به بنیادهای خانواده می شود و پیامد های منفی بسیار زیادی به دنبال دارد. طبق گفته روانشناسان، مردانی که زیاد قهر می کنند به توجه بیشتر نیاز دارند.

چنین مردانی از اعتماد به نفسی ضعیف تر برخوردار هستند. در هنگام قهر کردن شوهر، بهتر است آرام باشید و مشکل و دعوا را زیادتر نکنید. می توانید با منطقی بودن و بدون لجبازی و دعوا، وارد گفتگو شوید و تعادل برقرار کنید. اگر در این شرایط، شما نیز شروع به دعوا و سرزنش کردن کنید، اوضاع بدتر می شود. همسرتان را به آشتی کردن تشویق کنید. این امر به معنای التماس و منت کشی نیست و با این کار می توانید همسرتان را به پیش قدم شدن برای آشتی، تشویق کنید تا این عمل بیشتر در رفتار او دیده شود نه این که با سردی کردن، او را از خود برانید. در نهایت، گفت و گوی تاثیرگذار و منطقی می تواند سودمند باشد و علت قهر را مشخص سازد. 

قهر در زنان

قهر در زنان، نسبت به مردان رایج تر است اما این موضوع به معنای این نیست که این امر در آن ها طبیعی می باشد. آقایان باید به گونه ای رفتار کنند که همسرشان متوجه اشتباهات خود در زمینه قهر شود و سریع منت کشی نکنند؛ بنابراین در زمان قهر اینکه چه کسی مقصر است، اهمیت چندانی ندارد؛ بلکه باید طرفین سعی کنند فضایی را به وجود آورند که مملو از آرامش و سکوت باشد تا بتوانند بعد از، از بین رفتن عصبانیت و آرام شدن، به راحتی با یکدیگر گفت و گو نمایند.

به طور کلی، همه زوج ها بهتر است که در خانه، قهر را ممنوع اعلام کنند و در مقابل آن، یک جلسه منطقی برای حل مشکل و گفت و گو قرار دهند تا به حرف های یکدیگر گوش دهند و علت قهر را پیدا کنند. اگر نمی خواهید که با یکدیگر صحبت کنید، می توانید برای هم پیغام بگذارید یا اینکه نامه بنویسید یا در شبکه های مجازی با هم صحبت کنید. اگر طرف مقابلتان جواب نداد و شما مقصر بودید، عذرخواهی کنید؛ این کار نتایج مثبت زیادی به دنبال دارد.

کارهایی که نباید در هنگام قهر کردن انجام دهید

برخی از زوجین عادت دارند که همیشه در هنگام قهر، همیشه پیش قدم می شوند و آشتی می کنند؛ به طوری که طرف مقابل، به این سیستم عادت کرده است. این رابطه، یک رابطه کاملا فرسایشی است؛ یعنی همیشه یک طرف گیرنده و طرف دیگر دهنده است که در طولانی مدت سبب نارضایتی طرفین خواهد شد.

بهترین کار این است که فقط زمانی که مقصر هستید، برای آشتی پیش قدم شوید و زمان هایی که همسرتان مقصر است، با پیش قدم شدن، به رفتار او پاداش ندهید. در واقع در این مواقع بهتر است در مقابل رفتار او سکوت کرده تا در یک فرصت مناسب به گفت و گو با هم، بپردازید. قانون دیگری که می توانید در هنگام قهر کردن آن را به کار ببرید، این است که در کنار قهر کردن، با یکدبگر صحبت کنید. شاید این عمل به شوخی نزدیک باشد اما می تواند تاثیر زیادی داشته باشد؛ چرا که افراد می توانند با صحبت کردن نیمی از مشکلات خود را حل نمایند.

همچنین در هنگام قهر، همسر خود را فراموش نکنید. در واقع شما حق دارید که در زمان ناراحتی از موضوع پیش آمده، ناراحت باشید اما حق ندارید که همه خوبی های همسرتان را فراموش کرده و دل او را بسوزانید. استفاده از جملاتی مانند تو همیشه بی محبت و بی عاطفه ای، مردها همه مثل هم هستند، تو همیشه اینطور هستی، مرا همیشه پیش خانواده ات، تحقیر میکنی یا جملاتی از این قبیل که دارای خطای شناختی هیچ یا همه است، غیر منصفانه می باشد. بهتر است که قهر کردن همسر خود را تقویت نکنید؛ زیرا خیلی از رفتارها، جلوی تعامل سازنده را خواهد گرفت.

بررسی مهمترین قوانین قهر کردن با همسر

همان طور که گفتیم، هیچ زندگی مشترکی وجود ندارد که ایده آل و بدون مشکل باشد و این حقیقت در جهان ثابت شده است. هر رابطه ای مشکلات و سختی های خودش را دارد و شما ممکن است که بارها در طول زندگی مشترک، با موانع و پستی و بلندی های زیادی روبرو شده باشید و بر موضوعات و مسائل مختلف، با یکدیگر بحث و مجادله داشته باشید.

زمان هایی در زندگی زناشویی وجود دارند که زن و شوهر به دلیل بحث و دعوا با یکدیگر قهر می کنند و دوست دارند که از هم فاصله بگیرند. باید توجه داشت که همین قهر کردن، قوانین خاصی دارد و تحت هر شرایطی باید آن ها را رعایت کرد. نیازی نیست که حتما کارهای عجیب و غریب یا پرهزینه ای انجام دهید، با رعایت چند قانون خاص، می توانید به راحتی از این مرحله سخت عبور کرده و زندگی شادی داشته باشید. در ادامه به بررسی برخی از مهمترین قوانین قهر کردن با همسر خواهیم پرداخت. 

به خانواده همدیگر توهین نکنید

برخی از زوجین سعی می کنند که در زمان دعوا و مشاجره از مسیری پیش روند تا همسر خود را بیشتر عصبانی نمایند و دست روی خانواده همسر می گذارند و مدام به خانواده او توهین می کنند. بهتر است بدانید که این کار، عواقب بسیار بدی دارد و دلخوری و کینه هایی را ایجاد می کند که می توانند منجر به گسسته شدن پایه های زندگی مشترک گردند. 

مسائل و مشکلات گذشته را مطرح نسازید

یکی دیگر از کارهای اشتباهی که زوجین در زمان دعوا و مشاجره انجام می دهند، مطرح نمودن مشکلات و مسائل گذشته است. در این مواقع، بهترین کار این است که فقط در رابطه با موضوع مورد بحث خود، حرف بزنید و پای دیگر مسائل و مشکلات را وسط نکشید؛ چرا که این کار باعث دعوا و کشمکش بیشتر و در نهایت خراب شدن زندگی مشترک خواهد شد. 

نپختن و نخوردن ناهار و شام ممنوع

برخی از زن و شوهرها بعد از بحث و دعوا با یکدیگر قهر می کنند و ممکن است که خانم از پختن غذا خودداری کند یا اینکه آقا از خوردن غذا اجتناب نماید؛ در صورتی که انجام این کارها از زن و شوهری که به بلوغ فکری رسیده اند، بعید می باشد. تمامی اعضای خانواده، حتی بعد از قهر نیز باید مانند روزهای عادی، برای غذا خوردن حاضر شوند. 

نقطه ضعف های یکدیگر را بیان نکنید

یکی دیگر از قوانین قهر کردن این است که نباید به هیچ عنوان در هنگام قهر، نقطه ضعف های یکدیگر را بیان کنید. به عنوان مثال، اگر همسرتان، نقطه ضعفی دارد که آن نقطه ضعف، هیچ ربطی به دعوای شما ندارد، بهتر است که از آن برای خرد کردن همسرتان استفاده نکنید. با انجام این کار، علاوه بر آزار همسرتان، حتی بعد از آشتی نیز رابطه تان آسیب و صدمه جدی خواهد دید. 

مسائل را تعمیم ندهید

تعمیم دادن مسائل در قهر و دعوا ممنوع! یعنی اگر شما از همسر خود به دلیل یک موضوع خاص ناراحت هستید، فقط روی همان موضوع صحبت کنید نه این که مدام از جملاتی چون رفتار تو همیشه این طور بوده، تو همیشه این طور هستی یا جملاتی مشابه دیگری استفاده نمایید. بیان این جملات، سبب می شود تا همسرتان تصور کند که شما هرگز تلاش های او را نمی بینید و با این کار، او را در جهت تلاش برای بهبود رابطه، سرد خواهید کرد. 

برای آشتی کردن پیش قدم شوید

یکی از قوانین بسیار جالبی که این روزها تعداد زیادی از روان شناسان، به زوجین جوان پیشنهاد می دهند، این است که بعد از قهر کردن، هر فردی که برای آشتی پیش قدم شود، طرف دیگر باید برای او هدیه بگیرد. پیش قدم شدن و عذرخواهی کردن برای آشتی، در باور بسیاری از افراد، به معنای خرد شدن و کوچک شدن می باشد؛ در صورتی که عذرخواهی درست و بجا، انسان را بزرگ تر می کند؛ بنابراین حتی اگر هر دو نفر مقصر باشند، می توان به نوبه خود برای آشتی کردن، پیش قدم شد و قانون جالب خرید کادو را به نفع خود، تمام کرد. 

جای خوابتان را عوض نکنید

از دیگر اشتباهات رایجی که در زندگی زناشویی به کرات اتفاق می افتد، قاطی کردن روابط زناشویی با مسائل دیگر می باشد. از این رو، تعداد زیادی از افراد به محض پیش آمدن دعوا و قهر کردن، جای خوابشان را عوض می کنند. همیشه در زندگی مشترک خود، سعی کنید که تخت خوابتان موضوعی متفاوت از تمامی دعواهای زناشویی پیش آمده بین شما باشد. 

تحت هیچ شرایطی به یکدیگر فحاشی و توهین نکنید

اگر یک لیوان چینی از دستتان بیفتد و بشکند، شاید میتوانید که با چسب، تکه های آن را به هم بچسبانید ولی آیا آن لیوان دیگر مثل روز اول می شود؟ قطعا خیر. دعواهایی که با توهین و فحاشی همراه هستند، رابطه شما را درست مانند آن لیوان ترک خورده، آسیب پذیر می کنند. شنیدن بعضی از حرف ها از طرف مقابل، ممکن است برای همیشه روی دل سنگینی کند و فراموش کردن آن ها، کاری سخت و دشوار باشد؛ به همین دلیل سعی کنید که حتی در بدترین شرایط نیز به یکدیگر، توهین و فحاشی نکنید. 

سلام و خداحافظی باید در هر شرایطی باشد

قانون دیگری که در هنگام قهر کردن باید به آن توجه کرد و زوج های زیادی نیز به آن بی توجه می باشند، قانون سلام و خداحافظی کردن است. همواره به این نکته توجه داشته باشید که حتی در زمان قهر، زمان هایی که به منزل وارد می شوید یا مواقعی که از منزل خارج می شوید، گفتن سلام و خداحافظی و همچنین جواب دادن آن ها، از واجبات رابطه است. 

قهر خود را در مقابل دیگران بروز ندهید

شاید برای شما نیز پیش آمده باشد که یک زوجی را در مهمانی دیده باشید که با یکدیگر سرد برخورد می کنند و با هم، با کنایه صحبت می کنند یا در به طور کلی از همدیگر فاصله می گیرند. حتی اگر در یک دورهمی، عروسی یا مهمانی، با همسر خود قهر هستید، بهتر است برای چند ساعت هم که شده، موضوع را به کلی فراموش کنید و با یکدیگر مانند قبل رفتار نمایید. این مسئله به دیگران اجازه اظهارنظر و دخالت را نمی دهد. در این میان افراد حسودی نیز وجود دارند که می خواهند طرز فکر شما را با راهنمایی های غلط، منفی تر کنند و به زندگی شما آسیب برسانند. 

غیبت و بدگویی ممنوع! 

اگر از موضوعی ناراحت هستید و از دست همسرتان به شدت عصبانی می باشید، نباید سریع تلفن را برداشته و به خانواده خود یا همسرتان، زنگ بزنید. این کار شاید بتواند شما را از نظر روانی، کمی آرام سازد؛ اما به مرور زمان، سبب دلسرد شدن خانواده ها به همسرتان می شود و روی روابط آن ها تاثیر منفی می گذارد. شما بعد از آشتی ممکن است که حرف هایی که از طرف مقابل خود شنیده اید را فراموش کنید؛ اما مطمئن باشید که این حرف ها و صحبت ها در حافظه طولانی مدت مادر و پدرتان باقی خواهد ماند. 

ترک منزل ممنوع! 

اگر مشکلتان در دعوا به قدری حاد نیست که بخواهید به فکر جدایی باشید، بهتر است تا حد ممکن پس از قهر و دعوا، در خانه بمانید و خانه را ترک نکنید و از رفتن به خانه پدری، اجتناب کنید. باید همواره این را در نظر بگیرید که شما دو انسان بالغ و عاقل هستید که می توانید تمامی مشکلات را خودتان حل و فصل نمایید. مطمئن باشید که در جر و بحث های کوچک، ترک کردن منزل فقط باعث بزرگ تر شدن و جدی شدن ماجرا می شود. 

راهکارهای مهم برای آشتی اصولی

معمولا بعد از قهر کوتاه یا طولانی هر دو طرف برای آشتی با یکدیگر تمایل زیادی دارند اما از آن جایی که دلخوری و ناراحتی ها هنوز به صورت کامل برطرف نشده است و زن و شوهر طرف مقابل را مقصر وقوع این اتفاقات می دانند، برای آشتی پیش قدم نمی شوند؛ در نتیجه پیش قدم شدن برای آشتی، کمی سخت می شود. در ادامه چند راهکار مهم را برای آشتی کردن به شما معرفی خواهیم کرد. 

قبل از آشتی کردن کمی فکر کنید

بعد از دعوا، اجازه ندهید که ساعت های قهر بودنتان با یکدیگر طولانی شود و آن قدر هم زود با هم آشتی نکنید که هنوز ناراحتی و هیجان دعوا و کشمش در شما باقی مانده باشد. بهتر است برای آشتی کمی صبر کنید تا از نظر روحی، کاملا آماده شده باشید؛ در غیر این صورت آتش زیر خاکستر دوباره افروخته خواهد شد و بحث و دعوا ادامه می یابد. قبل از آشتی، با خودتان خلوت کنید و به موضوع بحثتان، فکر کنید. 

تقصیرات خود را بپذیرید

 در زندگی مشترک، باید به این نکته توجه داشته باشید که همیشه یک نفر در دعوا مقصر نیست و دو نفر، هر کدام نقشی در به وجود آمدن دعوا و مشاجره داشته اند. در واقع باید ببینید که چرا طرف مقابل شما قهر کرده است؟ امکان دارد در روز یا روزهایی که با شما بحث کرده، خودش از موضوعی ناراحت بوده باشد؟ آیا او خودش محدودیت هایی نداشته است که سبب بروز دعوا شده است؟

احتمال ندارد که رفتاری از شما سر زده باشد که رویداد تلخی را برایش زنده کرده باشد؟ مطمئنا همه انسان ها در زندگی روزهایی را خواهند داشت که تحت تاثیر فشار روانی زیادی، قرار می گیرند. منصفانه تر این است که به قضیه، این گونه نگاه کنید که شریک زندگی تان، خوبی هایی نیز داشته که باعث شده این همه مدت در کنارش احساس راحتی کنید. بررسی منصفانه ایرادهای خود، اولین قدم برای آشتی اصولی می باشد. 

به دنبال مقصر نگردید 

در زندگی زناشویی، بعد از دعوا، دنبال مقصر نباشید. در واقع، باید هر فرد، مسئولیت های خود را بپذیرد. یک زوج موفق، زوجی است که در هنگام بروز مشکلات، تقصیر خود را گردن می گیرد و به صراحت اعلام می دارد که من نیز در بروز این مسئله، مقصر بوده ام. بعد از اینکه همسران مسئولیت خود را در بروز مشکل مشخص نمودند، هر کدام از زوجین که شجاعت بیشتری داشته باشد، نخستین قدم را در جهت حل مشکلات برداشته و زندگی مشترک را از بحران خارج می سازند. 

صحبت کردن درباره مشکل

اگر قهر کردن کاری نیست که همیشه طرف مقابل شما آن را انجام دهد، بهتر است در این باره، رویکرد ملایم تری داشته باشید. در چنین شرایطی می توانید به آرامی صحبت و گفت و گو کنید. شاید احساسات طرف مقابل شما آسیب دیده است و به دنبال راه چاره ای باشد. به طرف مقابل خود، با آرامش بگویید که متوجه سکوت و ناراحتی او هستید و می خواهید که دلیل آن را بدانید و به این موضوع تاکید داشته باشید که هدفتان فقط حل مشکلات و از بین بردن دلخوری ها می باشد.

این که همسرتان مدام قهر می کند، تقصیر شما نیست؛ اما اگر شما کار اشتباهی انجام داده اید و شما باعث شدید که همسرتان قهر کند، یکی از مسئولیت های شما عذرخواهی می باشد. اگر طرف مقابل به گونه ای رفتار کرد و نشان داد که پذیرای عذرخواهی نیست، بهتر است به او زمان دهید و بگویید که بعد از آرام شدن، زمانی را برای حل مشکل و گفت و گو اختصاص خواهیم داد. 

ارائه راه حل

برای برقراری ارتباط بهتر با همسرتان در آینده، به او پیشنهاد یک گفت و گو را بدهید و در این گفت و گو، قوانین مهم در رابطه خود را مشخص کنید. می توانید در مورد نحوه صحبت با یکدیگر و همچنین اجتناب از قهر کردن، راه حل های مفیدی نیز ارائه دهید. همچنین می توانید به حرف های یکدیگر به نوبت گوش دهید و انتظارات خود را از طرف مقابل، مشخص نمایید. در این باره می توانید از مشاوره نیز کمک بگیرید. روانشناس با ارزیابی و شناخت مشکلات، می تواند راه حل های موثری به شما ارائه دهد. 

برای خود حد مرز تعیین کنید

اگر زمانی احساس کردید که منظور از قهر شریک زندگیتان، سوء استفاده عاطفی است، این امر نشان دهنده این است که شما در رابطه سالمی قرار ندارید؛ بنابراین باید در این شرایط، خود را در اولویت قرار دهید. از خودتان بپرسید که رفتار قابل قبول چه نوع رفتاری است و انتظار دارید که چگونه با شما رفتار شود و در این مورد برای خود، مرزهای محکمی تعیین کنید. به صورت دقیق و صریح به همسر خود بگویید که در صورت نادیده گرفتن و عبور از خط قرمزها، چه اتفاقی خواهد افتاد. 

پشیمانی خودتان را نشان دهید

در اقدام کردن برای آشتی و عذرخواهی، صادق باشید؛ چرا که صداقت، از مهمترین مهارت های زندگی مشترک می باشد؛ بنابراین بهتر است اشتباهی که مرتکب شده اید را بپذیرید و برای جبران آن، به دنبال راه حل مناسب باشید. اینکه فقط بگویید متاسفم برای اینکه ناراحت شدی و بیا آشتی کنیم، کافی نیست. در واقع باید فکر کنید و ببینید چه کاری می توانید انجام دهید تا اوضاع را بهتر کنید.

اگر خودتان نمی دانید که باید چکار انجام دهید، بهتر است که از همسرتان سوال کنید که چه کار کنم تا بتوانی با من آشتی کنی؟ این کار سبب می شود تا همسرتان، احساس بهتری داشته باشد. حتی می توانید از نامه برای ابراز پشیمانی خود و آشتی با همسرتان استفاده کنید. حرکت ها و حرف های نمادین، وعده های دروغین، عذرخواهی های غیر صادقانه و… نه تنها سودی برایتان ندارند بلکه سبب بدتر شدن اوضاع می شوند. 

منعطف و انتقاد پذیر باشید

وقتی که شریک زندگی تان با شما قهر کرده است و شما را به دلیل رفتارهای اشتباه تان، سرزنش می کند، حالت تدافعی نگیرید، هر چند این کار می تواند برایتان بسیار سخت باشد. اگر زوجین بتوانند در نحوه تفکرات خود، انعطاف پذیری را گسترش بدهند، به طوری که انتقاد را با پرخاشگری پاسخ ندهد، کمک بسزایی در آشتی با شریک زندگی خود کرده اند. در واقع افزایش انتقاد پذیری در هنگام آشتی، سبب می شود تا شریک زندگیتان نیز آرام شود و کوتاه آید.

سخن پایانی

قهر، یکی از رفتارهای رایج در زندگی مشترک است و می تواند نشانه ای از ناامیدی، عصبانیت یا احساس آسیب دیدگی باشد. قهر می تواند، به روابط زناشویی آسیب جدی برساند و سبب ایجاد فاصله بین زوجین گردد؛ بنابراین باید حتی در هنگام قهر از قوانین خاصی پیروی کنید که در این مقاله، آن ها را به صورت کامل توضیح دادیم. این قوانین می توانند به زوجین کمک کنند تا از قهر به عنوان ابزاری، برای کنترل کردن یا آسیب رساندن به هم استفاده نکنند.

در طول قهر بهتر است ارتباط با یکدیگر را قطع نکنید. اگر با همسرتان قهر هستید، باز هم با او ارتباط برقرار کنید. به عنوان مثال با او تماس تلفنی داشته باشید یا برای او پیامک بفرستید. همچنین زمان قهر را کوتاه کنید. قهر نباید بیشتر از چند ساعت یا نهایت یک روز طول بکشد و اگر بیشتر شود، می تواند به روابط زناشویی آسیب جدی برساند. در طول قهر از تحقیر و توهین یکدیگر خودداری کنید و بعد از قهر، برای حل مشکلات با هم صحبت نمایید.

همچنین قهرهای مداوم و طولانی در روابط زناشویی، می تواند نشانه ای از مشکلات و مسائل عمیق تر باشند؛ بنابراین اگر در زندگی مشترکتان، قهر کردن زیاد اتفاق می افتد باید برای حل مشکلات خود، به یک مشاور خانواده مراجعه کنید. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا