خربزه یکی از صیفی جات آبدار و شیرین است که یکی از میوه های فصل تابستان به شمار می رود. خربزه شیرین را می توان از رنگ پوست آن تشخیص داد که هر چقدر زرد تیره و متمایل به نارنجی باشد شیرین تر خواهد بود.
خواص خربزه
خربزه یکی از میوه های شیرین فصل تابستان است که دارای مقادیری ویتامین A، ویتامین C پتاسیم، کلیم، فسفر، فیبر و انرژی می باشد.
شیرافزا می باشد و مادران شیرده می توانند به جهت ازدیاد شیرشان خربزه مصرف کنند.تاثیر خاصی در تخلیه میکروب و عفونتهای موجود در رودهها دارد.خربزه دارای مقادیری از ویتامین A می باشد که در بازسازی و ترمیم سلول های آسیب دیده بدن مفید است.مفید برای افرادی که به اسهال خونی و سل ریوی مبتلا هستند.وجود ویتامین C موجود در خربزه، موجب جلوگیری از بیماریهای لثه ميشود.پتاسیم موجود در خربزه برای بهبود بیماریهای قلبی ـ عروقی بسیار مثبت گزارش شده است. پس به بیمارانی که مبتلا به ناراحتی قلبی ـ عروقی هستند پیشنهاد می شود که خربزه بخورند.ادرارآور بوده و برای بیماریهای مثانه و سنگ کلیه مفید است.مصرف خربزه می تواند ناراحتی هایی که ممکن است همراه با بارداری باشد را بهبود دهد. حالت تهوع را کاهش داده و کسلی و حالت تهوع صبحگاهی را در سه ماهه اول بارداری کاهش می دهد، و علائم احساس سوزش معده را کاهش داده و از بین می برد.جهت درمان تب، سرفه شدید، بیماریهای حلق و درد سینه از تخم خربزه استفاده کنید.روشن کننده چهره می باشد.خربزه دارای مواد مغذی و موردنیاز بدن است که در دوران بارداری مادر باردار با خوردن خربزه می تواند برخی از مواد موردنیاز بدنش را تأمین کند.برای افرادی که مبتلا به یبوست هستند نوصیه می شود که از خربزه مصرف کنند زیرا سرشار از فیبر بوده و فیبر در هضم بهتر غذا و بهبود عملکرد دستگاه گوارش مؤثر است.گوشت خربزه برای بهبود سوختگی های پوستی مؤثر می باشد.جهت بهبود سنگ مثانه توصیه می شود.برطرف کننده عطش و تشنگی می باشد.به دلیل مواد فیبری و به خاطر وجود طعم و اسانسهایی که دارد یک محرک قوی شیمیایی برای دستگاه گوارش است لذا بسیار ملین بوده و مصرف آن برای مبتلایان به نقرس، رماتیسم، بواسیر بسیار توصیه میشود.خربزه پیشگیری ازبیماریهای چشمی، جلوگیری از بیماریهای عفونی می کند.خربزه به واسطه آب زیاد، مواد قندی را فورا جذب خون کرده به همین سبب باعث بالا رفتن قند خون و رفع خستگیو گرمازدگی میگردد.قند موجود در خربزه بالا بوده و افرادی که قند خون پایینی دارند می توانند خربزه مصرف کنند، همچنین در کودکان موجب افزایش اشتها و فعالیت و رشد سلولهای بدن و در سالمندان به فعالیت سلولهای دستگاه گوارش و در نهایت رفع سستی و بیحالی منجر میشود.
مضرات خربزه
خربزه طبعی گرم و خشک دارد بنابراین اگر به مقدار زیاد مصرف شود باعث ایجاد گرمی می شود.کسانی که معده ای ضعیف دارند خربزه را به صورت کال مصرف نکنند که موجب اسهال و شکم درد می شود.زیاده روی در مصرف خربزه باعث نفخ معده و روده می شود.کسانی که دچار سرماخوردگی و سینه درد می شوند خربزه برایشان بسیار مضر بوده و تب صفراوی را به همراه خواهد داشت.خربزه قند بالایی دارد پس بنابراین افراد دیابتی بهتر است در خوردن آن احتیاط لازم را به جا آورند.
همچنین بخوانید:
خواص خرمالو
خواص هلو
خواص انبه